48 сесія міської ради. Коротко про головне

48 сесія міської ради. Коротко про головне
Скріншот із трансляції засідання 48 сесії Козятинської міської ради
  • У п’ятницю, 28 серпня відбулася 48 сесія Козятинської міської ради.
  • Депутати зібралися на позачергове засідання.
  • Про те, які рішення розглядали — коротко у 19 реченнях.

На початку засідання секретар міської ради Костянтин Марченко зауважив, що вже маємо два летальних випадки COVID-19 і попросив депутатів дотримуватися карантинних заходів, оскільки до сесійної зали у масках зайшли не всі.

Депутати вшанували хвилиною мовчання колишнього міського голову Михайла Висоцького та наших земляків, які загинули в зоні проведення АТО/ООС.

Лави депутатів міської ради поповнив Олексій Костюк. Він балотувався на виборах 2015 року у списку партії «Самопоміч». Нового депутата представили на засіданні його колегам.

Відео дня

Внесли зміни до бюджету, затвердили звіт про виконання бюджету на 2020 рік, а також рішення виконкому.

Після цього перейшли до питання, пов’язаного із залізницею. На розгляд депутатів винесли проект рішення про встановлення пільги на земельний податок для залізничних підприємств на території міста. Це вже вдруге депутати розглядали це питання. Вперше його порушили два тижні тому, на 47 позачерговій сесії. Але тоді рішення не прийняли, позаяк воно не набрало необхідної кількості голосів «за». Якщо ви це пропустили, читайте у цій темі:

Депутат Євгеній Буравський попросив колег підтримати рішення про податкову пільгу, позаяк залізниця перебуває у скрутному фінансовому становищі через пандемію і це може позначитися на звичайних працівниках, адже якщо залізничним підприємствам не вистачатиме фінансів, будуть проводити оптимізацію і скорочувати персонал.

Хоч із суперечками, цього разу рішення прийняли. Податкова пільга діятиме для залізничних підприємств впродовж трьох місяців — з вересня по грудень цього року. При цьому міський бюджет недоотримає частину коштів — щонайменше 1,5 мільйона гривень.

Нагрудним знаком «За заслуги перед Козятином» нагородили журналіста Петра Зарицького, завідувача Міжрайонного відділу лабораторних досліджень Леоніда Ящука, голову квартального комітету Надію Кравчук та посмертно — Олену Пацановську. Відзнаками «Почесний ветеран» нагородили Василя Михайлова та Надію Якимову, а Андрію Шереметі вручили подяку від Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА.

Решта засідання пройшла у надшвидкому форматі. Депутати внесли зміни до деяких програм, що діють на території міста, та до списку присяжних, а також розглянули майнові та земельні питання.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up