Чи варто терпіти козятинцям ще чотири роки бездарне керівництво?-2

Чи варто терпіти козятинцям ще чотири роки бездарне керівництво?-2

Продовження інтерв’ю з колишнім очільником міста, а зараз депутатом Олександром Гвелесіані

Озеленення “по-модньому”

 

— Як ви оцінюєте так звані “нові” проекти нинішньої влади, наприклад, озеленення?

Відео дня

— Коли дії нового очільника міста почали піддавати критиці в перші місяці його господарювання, його вірнопіддані радники (а в майбутньому, не виключено, – зрадники) у соцмережах і не тільки, обурювалися: як можна, він тільки приступив до виконання обов’язків, його ще немає за що критикувати! Пройшов рік, і тільки сліпий не побачить посохлі туї (за версією головної радниці, через справляння під них малої нужди собаками), відсутність розмітки пішохідних переходів, яка навіть при безгрошів’ї при мені робилася до 1 вересня, аби убезпечити дітей, які прямують до навчальних   закладів, та багато іншого.

Що стосується озеленення, то тут Остап Бендер відпочиває. Схема мала виглядати так: місту – хвоя, депутату міської ради, яка поставила саджанці, прибуток, і, судячи з цін, на них, — передаю думку багатьох козятинців, — міський голова теж не мав лишитися в накладі. Поспішаючи заробити прихильність громади на дешевому піарі, акцію з озеленення провели, ще не заплативши за славнозвісні туї. Бідні дерева, судячи з усього, були “не в темі”, що треба прижитися, тим більше, що їх садили аби як, для звіту в соцмережах. Побачивши перші ознаки масового пожовтіння потенціального озеленення і зрозумівши, що запахло смаженим, міська влада вирішила заплатити лише за ті саджанці, які прийнялися, що є  грубим порушенням існуючих норм бюджетного законодавства. Є товар, за нього треба заплатити. Неякісний товар має бути замінений за рахунок постачальника, для цього в договорі прописуються гарантійні умови. У нашому ж випадку створилася ситуація корупційної залежності міського голови від депутата, яка понесла збитки за поставлений і неоплачений товар. Ви зустрічали бізнесменів-альтруїстів, що з любові до міського голови здатні змиритися зі збитками, що обчислюються десятками тисяч гривень? Я ні. Яким чином міська рада буде розраховуватися? Розрахунок на те, що люди пошумлять і забудуть? Час покаже. Особисто я триматиму це питання на контролі.

Ще одне ноу-хау нової міської влади, яке засвідчує справжнє ставлення юриста Пузиря до законів, це збільшення фонду матеріальної допомоги міського  голови на 50 тисяч гривень. Ви думаєте, ці гроші отримають нужденні та хворі? Ні, юридичний геній Пузиря і К0 придумав у такий спосіб обійти закон і заплатити за пільгові перевезення. Не заперечую, виконані роботи мають бути оплачені, але державний посадовець має діяти в межах закону! Як і ті 19 депутатів, які підтримали цю незаконну оборудку.

Взагалі ж тема матеріальної допомоги для мене є болючою. Я вирішив скористатися пільгами для почесних громадян. Не тому, що вони для мене необхідні. Знаючи, скільком людям нинішня міська влада відмовила у матеріальній допомозі, я і мій син вирішили надавати її адресно найбільш нужденним з особистих доходів.  На даний час її отримали 70 осіб, що зверталися свого часу в міську раду. Беру на себе зобов’язання і кошти, що виділятиме міський бюджет на пільги почесним громадянам,  спрямовувати на матеріальну допомогу хворим і немічним.

 

“Клуб за інтересами”

— Як ви можете охарактеризувати депутатський корпус?

  — На жаль, міська рада нинішнього скликання перетворилася на клуб за інтересами. Прикро, що інтереси громади при цьому є лише ширмою для своїх власних. Визнаю, при моїй каденції теж усе було далеко не ідеально, але такого не було. У мене була жорстка опозиція в особі того ж таки Пузиря, депутатів Радіної, Салюк. Вони були тією самою щукою, яка не давала дрімати карасю. Та й решта депутатів не були інфантильно налаштованою масою без власної думки, що не давало мені, як Пузирю, гарантій протягнути будь-яке рішення. “Молода команда” навіть хизується тим, що скільки б на сесіях не виступали Панчук, Радіна, Тремба та ваш покірний слуга, позитивне голосування забезпечено. Вони навіть не замислюються, що це принижує депутатів від більшості, хоча, судячи з усього, останнім до того байдуже, аби вхопити від своєї хвилини депутатської слави максимум особистої вигоди.


 

Наслідок депутатської бездіяльності — безконтрольне проциндрювання бюджетних коштів

— Бюджетних коштів у цьому році багато. Наскільки доцільно вони використовуються?

   — За програмою «Безпечне місто» відеокамери почали встановлювати з  кабінету Пузиря та чиновників міської ради, щоб усі бачили, що вони не беруть хабарі. Нас що, за дурнів тримають? Ми ж розуміємо, що в кабінеті хабар буде брати повний ідіот, тим більше, якщо на тебе дивиться відеокамера. Це доцільне витрачання коштів? Зробили новий сайт міської ради. Як депутат, я поцікавлюся його вартістю і оприлюдню цю інформацію для громади. На кожній сесії збільшують штат міської ради. У платників податків що, немає інших потреб, крім утримання чиновників? На виготовлення нових аншлагів, у зв’язку з перейменуванням вулиць, запросили 100 тис. грн. Якби наше місто за зовнішнім виглядом наближалося до європейського, було б зрозуміле бажання замовити дорогі таблички. У нашому ж випадку це нагадує краватку у безхатченка. Ось так і живем: коштів як ніколи багато, а  витрачаються вони, то на посаду, то на лавочку, то на парканчик. Таких шляхів розпорошення коштів – десятки. А вирішення ж справді  важливих проблем – у глибокому нокауті. Наприклад, водовідведення. Завдяки посушливій погоді останніх років, це питання призабулося. Кілька ж років поспіль навесні у нас заливало район Матросова і Франка. Коли в місті з’явилися кошти, передбачливий господар, не чекаючи, поки грім гряне, зробив би капітальні споруди, які б відводили воду у безпечне місце. Сьогодні про це ніхто не згадує. Та й взагалі думки громади щодо напрямків витрачання коштів ніхто не питає. Залишається згадати  відому притчу: так буде не завжди. Питання лише, наскільки довго?

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up