Депутати не прийняли мораторій на підвищення вартості води

Депутати не прийняли мораторій на підвищення вартості води

У п’ятницю, 14 лютого, відбулася 42 сесія міської ради 7 скликання. На сесію було винесено 32 питання порядку денного плюс майнові питання. Тільки найбільше наших земляків хвилювало питання підвищення тарифів на водопостачання та за якими тарифами платити за воду.

На сесії виносилося питання про введення мораторію на підвищення вартості води. З 25 депутатів, які були присутні на сесії, за мораторій проголосували Роман Масира, Олександр Гвелесіані, та Сергій Матвіюк. Шестеро були проти такого рішення. Це Надія Якімова, Микола Кравець, Микола Синюшко, Марина Гончарук, Олена Лебедєва та Олександр Пузир. Міський голова пояснив свою позицію тим, що вже була така ж ситуація. Спочатку порадили людям не платити, а потім довелося містянам сплачувати заборгованість. Не можна обнадіювати людей, а потім сказати, що вода не в нашій компетенції.

П’ятеро народних обранців не голосували,  одинадцять депутатів утримались. Отже рішення про введення мораторію на підвищення вартості води не прийняли.

Відео дня

– Міська рада скликала позачергову сесію тільки для того, щоб не пікетували їх самих. Адже в соцмережах пройшла інформація, що після вихідних пікетуємо міську раду і Укрзалізницю. Тільки той пікет відмінили самі організатори протестної акції бо вже не було кого пікетувати. Міська рада спрацювала на випередження, – кажуть обурені козятинчани.

Людей зібрали на водний протест вечором в день сесії та й вона завершилась для людей нічим. Чи отримав від акції хтось політичні дивіденди, покаже час.

Щоб розібратися, чому підвищили тарифи на воду, ми запитали в депутата міської ради і донедавна керівника територіального водного управління Миколи Кравця. 

– В ситуації, що склалась з тарифами на воду, в деякій мірі винні самі люди, які отримували на комунальні послуги субсидію. Зараз субсидію дають живими грошима, а за комунальні послуги люди повинні сплачувати також грошима. Неплатежі призвели до того, що Козятин заборгував перед КТУ 9 мільйонів гривень. І якщо козятинчани будуть так погано платити, то тарифи будуть тільки збільшуватись, – сказав Микола Кравець.

Зрозуміло, що водяники хочуть повернути вкладені кошти. Тільки така позиція б’є по кишені законослухняних громадян. Тих, хто справно платив, той буде змушений платити ще більше. 

Щодо водного питання ми поспілкувалися ще з одним народним обранцем Василем Пилипчуком.

— Міська рада не може вплинути на тарифи. Вона може тільки просити Кабмін, Верховну Раду вплинути на рішення Держрегулятора по цінам. Підзаконні акти по ціноутворенні виписані таким чином, що не є предметом судового розгляду, – каже депутат. – Одна надія, що подання будь-якої інстанції до Конституційного суду і Конституційний суд дасть тлумачення, що рішення про ціноутворення тарифів було неконституційним. Без висновку Конституційного суду їх про зменшення цін в тарифах можна тільки просити. сказав депутат.

Тож влада, громада, й опозиція повинні не сперечатися, хто більше людям сподобається, а сісти разом і шукати кошти на незалежний водогін. В Козятинському районі є водогони з тарифом 10 гривень, навіть не 14 як було у нас. Бо там люди змогли провести незалежний водогін.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (17)
  • Карапузий гвинтокрил

    Зате дихаємо вільніше.
  • Valentina Shaidovska

    Влада їх відзначить за "чудову"роботу. А вони відповідно проголосують за гарну премію Пузирчуку. Щоб не бідував.
  • Юрій Боровський

    На палю , гандурасів !!!
  • Valentina Chornenkaya

    Сьогодні  дізналася, що Сергія Матвіюка виключили з партії Батьківщина за те, що підтримав містян у конфлікті  несправедливої ціни на водопостачання.Ганьба керівнику партії.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up