Депутатів заставили задуматися

Депутатів заставили задуматися

... аби відрізнити шкурні питання від нагальних

Минулої п’ятниці відбулася 27 сесія міської ради 7 скликання. На порядок денний винесли 64 питання. Серед присутніх в залі було 27 народних обранців. Семеро слуг народу сачканули. Було багато гостей. У основному це були представники підприємницької діяльності. Вони прийшли своєю присутністю допомогти депутатам знизити ставку єдиного податку для фізичних осіб-підприємців, які здійснюють підприємницьку діяльність на умовах спрощеної системи оподаткування. Адже, за словами самих підприємців, в Козятині вищі податки на бізнес, ніж в містах, де податки бізнесменам вже знизили.

Підприємцям продемонстрували неповагу, думаючи про “наповнення бюджету”

Як виявилось пізніше, прийшли вони даремно. Тому що ще до сесії частина депутатського корпусу підрахувала, якщо знизити податки будь-якій категорії бізнесу, бюджет міста втратить мільйон. От тільки 15 депутатів, які поголосували проти зменшення податку на бізнес, не подумали на скільки може зменшитись кількість підприємців, які наповнюють бюджет міста. Адже, як показує практика, від непомірного навантаження на бізнес частина підприємців згортають свою діяльність, а деякі переходять до тіньового бізнесу. Малий та середній бізнес потрібно не душити податками, а розвивати. Кожен підприємець, який сплачує податки, це плюс більше як 80 тисяч гривень до бюджету.

Отож цих 15 депутатів можуть сміливо вважати себе нащадками Саші стоматолога, який у свій час вирвав бізнесу майже всі зуби. Не треба забувати, якщо по загальному фонду міського бюджету дохідна його частина з видатковою в цифрах грають, то в спеціальному фонді дохідна частина з видатковою частиною мають різницю майже в п’ять мільйонів гривень. І це насторожує.

Відео дня

Подумали, аби собі не нашкодити

Не знайшовши підтримки в слуг народу, підприємці покинули зал засідань. Хоча незабаром повернулись. Мабуть, пригадали, що на сесії депутати будуть розглядати ще “ставки податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки на 2019 рік2, яке вводиться в дію з першого січня.

У цьому питанні народні обранці поставились більш відповідально. Адже такий податок стосується кожного жителя міста. Хто такого майна нажив багато, зайві метри (від норми 60 кв. м квартира та 120 жилий будинок) сумарно додаються. Депутати вирішили ставку від рішення 02.06 1917 р.визнати такою, яка втратила чинність. А затвердити ставку податку на рівні 0.5 відсотка від заробітної плати. Тут більшість депутатів вже не думали про наповнення бюджету, а подумки міряли свої зайві метри. Їх вже не хвилював конфлікт інтересів, як в питанні з підприємцями.

Прозвітували, що топили зимою на 12 балів

Про підсумки опалювального сезону доповів директор КП “Добробут” Ігор Лівшиць. Він сказав: “Котельні минулого опалювального сезону запустили вчасно. Припинили опалювальний сезон по команді міського голови”. От і весь звіт. Забули, як в 16-градусний мороз холодно було не тільки в дитячому відділенні районної лікарні, в школі-ліцеї, а й у всіх школах і садочках. Наприклад, в школі №1 тепло було не від батарей опалення, а від альтернативного опалення, що є в закладі. Від такого звіту головного по добробуту закрадається думка, що й в наступний опалювальний сезон причиною холоду в приміщеннях будуть погані вікна і п’яні кочегари. Хоча ні разу при перевірках котелень персонажу під мухою ми не помітили.

Відродженцям доводиться купатися у фекаліях

Далі мова зайшла за насоси та труби опалення, сплило питання Залізничного. Там в підстанції зняли насос, який перекачував нечистоти в каналізацію. Його досі не поставили і фекалії виливаються на городи мешканцям Залізничного. За словами начальника управління ЖКГ Євгена Малащука, відсутність того насоса йому також набридла. Кожен тиждень працівники “Відродження” по пояс залазять в нечистоти, щоб покращити ситуацію в тій зоні.

Пане Євгене, ви один з небагатьох, хто реагує на критику.  Журналісти газети “RIA-Козятин” ситуацію з насосом на Залізничному знають не з чиїхось слів. Раніше той насос коштував 6 тисяч гривень. Тепер, можливо, 10 тисяч. Це менша частина від плати ансамблю патріотичної пісні російською мовою, який виступав у міському будинку культури не так давно. Мінус такий патріот і у вас коштів на насос буде з запасом.

Загадка розгадана

Завершилась сесія майновими питаннями.Тепер в мікрорайоні ПРБ буде баня (!?). Буде баня, не буде - залежить від депутата-орендаря котельні, який парк закомандував зрізати — пана Малишевського. Тепер зрозуміло, куди дрова потрібні? Взагалі, цю котельню вже раз йому давали. Може на цей раз буде результат не тільки в карман, а й людям.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up