Деякі рішення народних обранців здивували

Деякі рішення народних обранців здивували

Прибуло 30 народних обранців у п’ятницю, 16 лютого, на 25 сесію міської ради 7 скликання

Почали з приємного. Виділили тридцять тисяч гривень з вільних залишків минулого року на відвідування басейну військовим, які воювали на сході України і дітям з обмеженими можливостями. На розгляд депутатів було винесено 60 питань з ”хвостиком”.

Стисло пройшлися по рішеннях виконкому. Затвердили комплексно-оборонну правову програму “Безпечний Козятин”, програму розвитку культури та духовності, надання матеріальної допомоги громадянам міста Козятина, які потребують комплексного багатовартнісного лікування, та пільг для окремих категорій громадян.

Ці питання прийняли за рекомендаціями відповідних комітетів швидко. Тобто, хто на комітеті не був, той абсолютно не знав, про що йдеться, а вивчити купу документів під час сесії, навіть якщо вони без технічних помилок, питання не із легких.

Відео дня

На дев’ятому питанні депутати збавили хід. Причина такої зупинки —  госпітальні округи і підбір кандидатів в делегати госпітальної ради. Більшість проголосувала за пана Євтушка та Вечерю. Якщо до досвідченого лікаря Євтушка питань не було, то до останнього, як не до медика, — багато. На них він відповідав не компетентно.

Ще прийняли рішення дороги і освітлення, яке було заплановано в році минулому, перенести на цей рік.  

Вразило, що ніхто із депутатів не запитав в директора КП “Добробут”, чому замінена труба в котельні коптить так само. Його звіт, який він не озвучував навіть, затвердили. Він менше хвилини постояв біля трибуни та й залишив її без всякого звіту.

Не один він в цей день так звітував.

Перед “майновими питаннями” в черговий раз надали слово підприємцям. Депутати мали продовжити дозвіл на торгівлю на вулиці Земляка.

За ринки вже стільки сказано, що влада мала б давно зрозуміти свої помилки. Але, маючи в соратниках ручних депутатів і “стряпчих” в особах головного по ЖКГ Євгена Малащука і радницю-депутата Якімову, міський голова може зводити рахунки з ким завгодно!.Очільник міста сказав: ”Я дозволи на торгівлю не даю, я тільки вказую, де не можна торгувати”. Дивна позиція чиновника, якого обрали люди. Радниця пішла ще далі. Вона вважає, що торгівлю на вулиці В Земляка не можна дозволити, “тому що поруч з підприємцем хтось прийде і буде торгувати”. Тобто, якщо прийде бабуся-пенсіонерка з бурячком і стане продавати, то це виглядатиме як кримінал? І не соромно за таку позицію літній депутатші, яка може колись також прийде городину продавати. Не до старості ж в сесійній залі буде сидіти.

Євген Малащук, мабуть, не хоче облаштовувати торговельні майданчики. Навіщо щось робити, коли можна всіх зігнати в одне стійло. Тому він категорично проти торгівлі на вулиці Земляка. Отож лишили підприємців, які сплачували кошти до бюджету, місця роботи.

...Коли народні обранці робили перерву, завітав “хвостик” — зайшов чорненький песик.з “відзнакою” на вусі. Підопічний “Хатіко” походив трохи та й пішов із зали. А як перерва завершилась, прийшов знову і відразу подався в президію. Слід відзначити, що керуючі містом до безпритульної тварини поставилися з повагою. Навіть подумалось: от якби так з розумінням поставилися до підприємців, які наповнюють бюджет. Та не маючи акредитації і постійної реєстрації, чотирилапому все-таки показали на двері. І пес покірно почвалав донизу. Так знаково… Ніби емблема міськради. Дуже по суті.

Від редакції: Якщо говорити ще про абсурдні рішення, то до них можна віднести “нагородження Почесною відзнакою Козятинської міської ради - нагрудним знаком “За заслуги перед громадою” Сімачора В. А.” Заслуг на сесії ніхто не назвав. Чомусь в підготовіці рішення не подумали депутати, що в місті є інші люди, які справді мають заслуги перед громадою. До них можна віднести тих, хто рятував і рятує життя, хто прославляє наш край, хто виховує таланти, хто навчає переможців олімпіад тощо.   

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up