Є у кого повчитись.Назарбаєв: Парламент і уряд повинні працювати тільки казахською мовою.Хто не може негайно звільняти

Є у кого повчитись.Назарбаєв: Парламент і уряд повинні працювати тільки казахською мовою.Хто не може негайно звільняти

Пункти які варто змоделювати в України

Що цікавого .Прийняли Послання «Нові можливості розвитку в умовах четвертої промислової революції».

У них  100 осіб Казахстану  а у нас необхідно 10 000 нових осіб України

Увагуа на питаннях забезпечення кібербезпеки і підвищення конкурентоспроможності вітчизняних засобів масової інформації.

«Цифровий Казахстан» а у нас Україна.

 


 Також президент Казахстану зупинився на питанні переходу казахської мови на латинську графіку і підкреслив важливість прийняття заходів по підвищенню статусу державної мови.

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв провів зустріч з міністром інформації та комунікацій Дауреном Абаєв, повідомляє прес-служба АКОРД.

."Процес переходу на латиницю є історично важливим для нашого народу. Разом з тим, необхідно продовжити роботу щодо підвищення статусу казахської мови. Діяльність парламенту і уряду повинна здійснюватися державною мовою. У той же час не можна обмежувати права громадян в цьому питанні. Для цього є можливості синхронного перекладу ", - сказав глава держави.
Президент Казахстану, наголосивши на важливості поетапного переходу на латинську графіку, доручив ретельно вивчити питання вдосконалення методів навчання казахської мови.

Глава держави вказав на необхідність поліпшення якості серіальної продукції вітчизняних телеканалів, а також підкреслив важливу роль мас-медіа в справі патріотичного виховання молоді.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

"Ми продовжуємо роботу по здійсненню державної програми« Цифровий Казахстан ». В цілому, в рамках програми передбачено 120 спільних заходів, 20 з яких будуть виконані в цьому році", - сказав міністр інформації і комунікацій.
Також Абаєв поінформував Нурсултана Назарбаєва про плани роботи міжнародного технопарку Astana Hub, створюваного на базі інфраструктури виставкового комплексу «Астана ЕКСПО-2017».

На завершення зустрічі глава держави дав ряд конкретних доручень.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up