Гриценко: Президент мав би робити все для повернення наших полонених

Гриценко: Президент мав би робити все для повернення наших полонених

«Наші громадяни мають бути переконані, що держава і президент як гарант роблять все, від них залежне, щоб люди повернулись додому», — каже Гриценко.

Поки Україна не визначить шляхи для довготривалого миру, будуть нові полонені та засуджені. Але з нинішньою владою міжнародна спільнота не шукатиме такого рішення, будуть чекати завершення президентських виборів в Україні.

Про це в ефірі «4 каналу» розповів лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

Він підкреслив, що президент, незалежно від прізвища, є гарантом прав та свобод — саме того, що зараз обмежено для українців, які перебувають в російському полоні чи затримані. На думку Гриценка, саме президент має займатись вирішенням цих питань.

Відео дня

«Коли йдеться про Мінський формат переговорної групи, гуманітарний аспект, який торкається обміну полоненими, президент як мінімум мав би зібрати цю групу, яка їде на черговий раунд переговорів, чітко визначити їм завдання, а коли ця група повертається, то доповідає. Наскільки знаю я, про це говорили учасники Мінського переговорного формату, ніхто їх не збирає та лише час від часу вони мають можливість десь поспілкуватись», — розповів Гриценко.

Він вважає, що коли з українського боку немає чіткої координації, яку має забезпечити президент, люди губляться, і на цьому грає Росія-агресор.

«Я вже чув багато разів, відразу після підписання Мінських угод, Порошенко казав, що протягом двох тижнів всі полонені повернуться в Україну, але за словами президента має бути реальна дія», — додав Гриценко.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • РВВ

    А що сам Гриценко як громадський діяч зробив для повернення полонених,цікаво?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up