Хто з наших депутатів найчастіше пропускає сесії?

Хто з наших депутатів найчастіше пропускає сесії?
Перша сесія міської ради восьмого скликання. Фото з архівів газети
  • Минув рівно рік, відколи міська рада восьмого скликання приступила до виконання своїх обов’язків.
  • За цей час відбулося 17 сесій і 18 засідань, позаяк одну із сесій розділили на дві частини.
  • Хто з наших обранців часом не відвідує сесії, а хто не завжди досиджує до кінця?

За перший рік своєї роботи депутати міської ради провели у сесійній залі понад 39 годин. Саме така загальна тривалість усіх сесій, які відбулися до цього дня. І лише на двох засіданнях були присутні усі обранці. Це — перша сесія, на якій депутатам вручали посвідчення і обирали секретаря ради, а також восьма, під час якої міська рада прийняла у власність Центральну районну лікарню. Решту 15 сесій деякі обранці пропустили. Але про це трохи згодом. Почнемо зі змін, які відбулися у депутатському корпусі.

Двох обранців, які пройшли до ради одразу після виборів, міський голова призначила своїми заступниками, ще одну обраницю призначили старостою, відтак вони склали мандати. На зміну їм прийшли троє нових, тож кількість депутатів не змінилася.

У раді восьмого скликання маємо 25 обранців. Додаємо сюди ще міського голову і секретаря ради, виходить 27. І лише семеро з них не пропустили жодної сесії. Це — трохи менше третини. На них ми зупинятися не будемо, детальніше розповімо про тих, хто сесії інколи, або ж часто пропускає.

Відео дня

При підготовці цієї публікації ми користувалися результатами поіменного голосування сесій із сайту міської ради, де зазначається, якщо депутат відсутній. За кожне невідвідане засідання депутат отримав один пропуск, за кожне засідання, яке не добув до кінця — 0,5 пропуску.

 

Почнемо з тої, хто має найменше пропусків. Це — Наталія Щербатюк зі «Слуги народу». За рік вона не пропустила жодної сесії, але одне засідання до кінця не досиділа. Відтак має 0,5 пропуску.

 

 

 

П’ятеро депутатів пропустили по одному засіданню. Це — Аліна Діденко («Опозиційна платформа — за життя»), а також Тетяна Костюк, Олександра Пилипюк, Микола Шутов і секретар ради Тетяна Римша. Усі четверо з «Української стратегії Гройсмана». Також до цього списку потрапив Олексій Каратєєв з «Партії Вінничан». Він не досидів до кінця 2 засідання, тому отримує один пропуск.

Дмитро Бернатович («Європейська солідарність») та Олександр Шумський («Слуга народу») пропустили по одному засіданню, ще одне засідання не досиділи до кінця. Відтак отримують 1,5 пропуску.

Людмила Кудимець з «Європейської солідарності» пропустила два засідання. Її однопартієць Ольга Поліщук теж не прийшла на дві сесії, ще одну не досиділа до кінця. Відтак має 2,5 пропуску. Представник тієї ж «Європейської солідарності» Олександр Євтушок теж пропустив два засідання, ще два не досидів до кінця, тому отримує 3 пропуски. Так само три пропуски має Олександр Грінченко з «Української стратегії Гройсмана» — він не прийшов на три сесії.

Двоє депутатів пропустили по чотири засідання. Це — Сергій Перенчук («Опозиційна платформа — за життя») і Сергій Матвіюк («Батьківщина»).

Ексначальник управління житлово-комунального господарства Євгеній Малащук («Слуга народу») пропустив 5 сесій і ще одне засідання не добув до кінця. Відтак отримує 5,5 пропуску. Це саме стосується і депутата від «Батьківщини» Олександра Ковернеги і Віктора Заїчка з «Партії Вінничан».

 

А ми наближаємося до трійки депутатів, які найчастіше пропускали сесії. На третьому місці — Володимир Шавлюк («Європейська солідарність»). Він не прийшов на 5 засідань, а три не добув до кінця. Відтак отримує 6,5 пропуску.

 

 

 

 

 

На другій сходинці депутат, який пропустив майже половину сесій. Це Руслан Кухар з Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина». Він не прийшов на 8 засідань.

 

 

 

Рекордсмен за кількістю пропусків — ексголова Козятинської міської ради, а нині депутат від «Слуги народу» Олександр Пузир. Він не прийшов на сім засідань, ще три не досидів до кінця. Відтак отримує 8,5 пропуску.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (11)
  • Читач45

    Я думаю, що вся публікація для того, щоб зачепити останнього і ще "нєугодних".
    Якось це все білими нитками, по-дитячому...

    Читач78 reply Читач45

    тушоночная королева всех разоблачила!
  • Жанна Климчук Іщук

    Но такого бляцтва ще не було. Ні один мер так нагло не віджимав у людей землю, як ця сучка.
  • Инга Мельничук

    І що нам з цієї інформації??
  • Тетяна Костюк-Канєвська

    ❗Хоча б приурочили цю арифметику до чогось, ато таке..., аби писати.

    RIA-Козятин reply Тетяна Костюк-Канєвська

    Тетяна Костюк-Канєвська ця арифметика приурочена до першого року міської ради восьмого скликання. Рік від початку роботи минув 24 листопада 2021 року

keyboard_arrow_up