“Інфа” про роботу влади засекречена

“Інфа” про роботу влади засекречена

Старий сайт міської ради закрили, а новий відкрили недоробленим

 

Більше місяця, як зник офіційний сайт Козятинської міської ради. Натомість з’явився за тим самим посиланням новий. Газета звернулась ще на початку вересня у відділ  з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю. Попросили підготувати для народу інформацію про новий сайт. Працівниця завірила, що як тільки сайт запрацює, обов’язково дадуть.

Пройшов час і нічого не відбувалось. Отож, “походивши по сайту”, журналісти “RIA-Козятин” зробили  висновки, що офіційний сайт міської ради доступний, як і раніше, але має  багато недопрацювань і все не на користь пересічного громадянина.

Щоб прояснити ситуацію, журналісти знову  звернулись у той же відділ.

Відео дня

— Деякі рубрики сайту з технічних причин ще не працюють, — говорить працівниця цього відділу Наталія Росінська. — Вони чекають на наповнення. Кінцеву дату, коли сайт запрацює на повну потужність, поки що назвати не можу. Рішення сесій та інші інформації йдуть в текстовому варіанті. На їх створення та введення потрібен час.

На питання журналістів, чому уже не працює “старий ресурс”, вона відповіла, що потрібні матеріали можна знайти на “новому” сайті (!?).

Звернулись ми і до організації, яка робить сайт для нової влади.

— Наші роботи взагалі можуть тривати 3-4 тижні, але можуть продовжуватись і до трьох місяців, — говорить представник  студії веб-дизайну “Глянець”. — Усе це залежить від того, на скільки оперативно затверджується на місці  наступний крок.  Наприклад, ми подаємо на затвердження “Написання технічного завдання”, “Дизайн головної сторінки” і т. д. Замовник розглядає наші пропозиції і вносить свої правки. Лише потім ми приступаємо до наступного кроку.

У “Глянці” кажуть, що створення такого сайту, який замовила Козятинська міська рада, коштує від 25 тисяч. Оплата проводиться частинами. Промоніторивши ціни, стає зрозумілим, що за створення подібних сайтів беруть від 13 тисяч гривень (?!). Бачимо, що нового мера не хвилює ефективність використання бюджетних коштів — наших з вами коштів.

 

То що ж пропонують на сайті?  

На нововведеному інтернет-ресурсі є чотири розділи: головна, міська влада, громадянам та прозоре місто. Відвідавши кожен, бачиш, що багато із них так і чекають на інформацію — пустують. А інформація, яка міститься на сайті, давня.

Завітавши у розділ “Міська рада. Прийом виборців”, можна побачити графіки прийому громадян на квітень-травень поточного року.

Або ще. У розділі “Виконавчі органи влади” перша сторінка пуста. Серед переліку сторінок, наприклад, вибираємо “Логопедичну та психологічну службу Козятина”. Усі відомості містяться у файлі PDF. Щоб хоч щось прочитати, необхідно спочатку скачати файл. У ньому містяться загальні характеристики. Відсутні номери телефонів для зв’язку із фахівцями. Навіть адреса служби відсутня.

Навіщо тоді відкривати такі сторінки, коли все одно доводиться все шукати самому? А якщо, раптом, комусь закортіло дізнатися про бюджет міста на 2016 рік? Не тратьте марно часу! Вся інформація тільки за 2012 рік!  У розділі “Громадянам”, у “Економіці” міститься тільки картинка. Або, наприклад, у розділі “Прозоре місто” міститься тільки два документи: “Стратегічний план до 2020 року” та “Тарифи від 2011 року”. Ну, справді — абсолютно прозоро! У цьому ж розділі у “Очищенні влади” сторінка пустує. Чи вже “очистили”, чи ще тільки збираються?

 

“Ляпів” на сайті чимало

Пустують розділи “Веб-камери”, Петиції та звернення”, “Транспорт міста”, “Важлива інформація”, “Для учасників АТО”. А от у розділі “Міська рада”, “перелік питань до сесії” запрацював буквально кілька днів тому. Донедавна знайти рішення сесій, як поточного року так і попереднього роківі, було неможливо. Лише після того, як журналісти почали “турбувати” міську владу дзвінками та незручними запитаннями, нарешті даний розділ був наповнений інформацією.

Можна прийти до єдиного висновку: новостворений  інтернет-ресурс не готовий до роботи. Проте, кошти залучені чималі.  Якщо даний веб- сайт не готовий, про це слід попереджувати відвідувачів. Слід вказати, що даний інтернет-ресурс знаходиться в стадії розробки і деякі функції можуть тимчасово не працювати. Це як мінімум. А в ідеалі ще й вибачення за незручності слід би було висловити.

У даному випадку вихід один — повернути “старий” веб сайт? Логічно, що він повинен був функціонувати до того часу, поки “новий” не буде підготовлений до запуску.  

На сьогодні складається враження, що спеціально ніхто нікуди не спішить, щоб запустити  якісний інтернет-ресурс заради прозорості дій влади.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up