Коли міський голова на місці…

Коли міський голова на місці…

Меру Глухова вдалося знизити тариф на воду

 

Нова міська влада в Козятині отримала рік тому нечуваний кредит довіри. У максимально стислі строки вона цей кредит пропшикала. Свої прорахунки не визнають, у кращому випадку нарікають на обставини непереборної сили, хизуючись сумнівними досягненнями. У цей же час громади, що довірили міста професіоналам-господарникам, дійсно можуть похвалитися   вагомими успіхами. Приклад — Глухів Сумської області. Наразі це місто відоме тим, що його очільником вже рік є представник відомого в Україні роду підприємців і меценатів Мішель Терещенко.

Козятинці, заздріть! Йому за цей час реально вдалося ЗНИЗИТИ!!! тарифи на воду  і тепло у своєму місті. Значить, це можливо!

На відміну від Козятина, в Глухові всі закупівлі від 5 тисяч здійснюються в системі «Prozorro». Таким чином  міський бюджет економить 13% коштів!  Арифметика проста: з кожного мільйона 130 тисяч гривень економиться і лишається в бюджеті. Правда, при цьому мер не отримує «відкатів».

Відео дня

В цьому місті днями дозакупили через ту ж систему «Prozorro» для воїнів АТО послуги з психологічної реабілітації. Попросту кажучи, перебування в санаторіях.

А що робиться для наших воїнів? Створили посаду в міській раді?

29 листопада у Глухові відбувся міський конкурс бізнес-планів підприємницької діяльності серед молоді, основною метою якого є можливість заявити про себе.

А що цікавого у нас робиться для молоді у цьому напрямі?

На сайті Глухівської міської ради новин, яким ми могли б позаздрити, — сотні.


 

І знаєте,  що кидається в очі? На сайті нашої міськради, що не фотографія, то фейс Пузиря, ніби це сайт його імені.  А в Глухові на світлинах — люди, діти —  прості учасники дійсно важливих подій. Бо мер цього міста попри справжню успішність — скромна шляхетна людина  без хворобливої самозакоханості.

 

Не пошкодуйте часу порівняти послужний список мера Глухова і нашого (взято із офіційних сайтів міськрад).

 

Глухівський Мішель Терещенко:

Працював на групу «Зодіак» (Zodiac) і фірму «БеШа-США» (BeuChat-USA) у Форт-Лодердейлі, штат Флорида у період з 1981по 1989 рік, що здійснюють діяльність у галузі дослідження морських глибин. З 1990 по 1996 рік керував фірмою «Спорасуб» (Sporasub) у Марселі. З 1997 по 2002 рік створив фірму «Мар-екіпман» (Mareqnipenent) із продажу спорядження для підводного плавання у Франції та розведення водоростей на Філіппінах та Мадагаскарі. З 2005 по 2007 рік – консультант великих французьких груп «Шампань-Сереаль», «Агроженерасьйон», «Тереос», «Маїсадур». З 2007 по 2010 рік працював на посаді генерального директора ТОВ «Еліфібр». З 2010 по 2011 рік працював директором-розпорядником міжнародних проектів, а з 2011 по 2015 рік – генеральний директор ТОВ «Лінен оф Десна».

Засновник громадської організації «Центр активних глухівчан» та благодійної організації «Фундація спадщини Терещенків».

 

Наш Пузир

З 2000–2005 р.р. – юрисконсульт ЗАТ «Юзефо–Миколаївське», брокер митного поста «Козятин», юрист ПМП «Обрій», юрист МПП «Дія»; З 2005–2009 р.р. – консультант, голова виконкому м/о «Наша Україна»; З 2009–2010 р.р. – приватний підприємець, юрист – керівник юридичного відділу БО «БФ» Міла-Козятин»; З 2010–2013 р.р. – головний спеціаліст – юрисконсульт управління Пенсійного фонду України у Козятинському районі, приватна юридична практика; З 2013-2015 р.р. – генеральний директор ТОВ «ЛК Інтелект», правозахисник. Голова Громадської організації «Патріоти Козятина». Громадський активіст. Ініціатор, співзасновник, меценат (!) дванадцяти громадських організацій.

Порівняли? Гірко і смішно, коли людина не соромиться представляти себе на офіційному сайті міської ради в статусі мецената. Так і хочеться дати запит на публічну інформацію, що це за 12 організацій і в чому полягало його меценатство? А ось Мішель Терещенко, насправді продовжуючи традиції свого славного роду меценатів, ні словом про це не згадує на офіційному сайті Глухівської міськради. Але я не про те.

Як бачимо, в Україні є приклади справді професійного виконання мерами своїх обов’язків і ми продовжимо знайомити читачів з успішними практиками, які, на жаль, не під силу нашому голові. Можливо, це через недосвідченість і відсутність практичного досвіду не тільки керівної, а й звичайної роботи. Ми ж з вами вибрали мером фактично безробітного, хоча формально і генерального директора нікому не відомого ТОВ «Інтелект», в якому швидше за все числився лише інтелект самого Пузиря. Але я знову не про те.

Я вболіваю за свою громаду. Мені шкода наших з вами грошей, що витрачаються бездарно, безгосподарно і часто на витребеньки. Тому я на абсолютному серйозі хочу запропонувати О. Пузирю поїхати на стажування до таких мерів, як Терещенко. Загоїться нога і – вйо!  Радників своїх не беріть: вони все одно вище свого рівня (тобто плінтуса) не стрибнуть. А вам, Олександре Дмитровичу, не по форумах «Батьківщини» шастати треба, а вчитися в успішних і досвідчених.

Олесь ВУЖ

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up