Коли Трамп говорить одне, я чую інше

Коли Трамп говорить одне, я чую інше

Для російського історика аналогії проглядаються так ясно. По-перше, відверта брехня - багатющу, успішну країну світу

Трамп називає руїною, повної іржавих померлих заводів, нетрів, населених нещасними людьми жебраками, країною, де освіта не вчить, а медицина не лікує. Це брехня. Але якщо брехню повторювати вперто, то в це повірять ті, кому гірше, ніж іншим, ті, хто заздрить більш успішним. Трамп апелює до заздрості. І в Росії сто років тому було те саме.

Країна розвивалася дивно швидко, багатіла на очах, але більшовики і есери вселяли народу, що він бідний і нещасний, що його доля безпросвітна, і в умовах тяжкої війни 3/4 людей Росії повірили їм...

Трамп звертається не до совісті кожного американця, закликаючи його бути краще, і, покращуючи себе - покращувати країну, а апелює до заздрісного липкого почуття, закликаючи американців компенсувати свою неповноцінність звеличування над іншим, від якого нібито погано справжнім американцям.

Відео дня

 

Так робили всі тирани ХХ століття, прагнучи до влади. На місці мігранта міг бути єврей, слов'янин, буржуй, інтелігент в окулярах - не важливо.

По-друге, слідуючи старому як світ і мерзенному як сатана політичному прийому, Трамп звинуватив у вигаданих бідах народу свого власного ворога, який не хотів пускати його до влади - американський політичний естеблішмент. "Я відбираю владу у Вашингтона і віддаю її Америці". "Вашингтон живе для себе, а не для Америки" - все це мерзотна брехня. У такій величезній і складній країні як Америка не може не бути чиновницького апарату, а в такій багатій країні він не може не отримувати високі оклади. Але якраз в Америці приватні люди не бідніші чиновників, а часто, як Трамп, і набагато багатші. Але новий президент свідомо нацьковує народ на владу, не для того, звичайно, щоб віддати владу народу (в демократичній країні вона і так у народу), а для того, щоб забрати її собі. Він веде себе, як потенційний диктатор і не випадково, говорячи про Трампа, Папа Франциск згадав сьогодні прихід Гітлера до влади...

 

Коли Трамп говорить одне, я чую інше

Андрій Зубов, професор

(посприяв Влад Лісовий)

 

Ми запитали у козятинців: "Що ви знаєте про Дональда Трампа та що від нього очікуєте?"

Тетяна (48), маляр:

— Він Президент США. Не цікавлюсь політикою, бо маю багато справ.

Олексій (53), тимчасово непрацюючий:

— Те, що розповідають по телевізору, те і знаю. Не чекаю нічого кращого.

Андрій (43), вантажник:

— Для України нічого хорошого чекати не слід.

Андрій (43), вантажник:

— Для України нічого хорошого чекати не слід.

Євген (17), студент:

— Трамп уже президент, мільярдер, бізнесмен. Про очікування, поки що складно сказати.

Віталій (24), помічник машиніста:

— Я чув, що Трамп схвалює анексію Криму і більш за Росію.

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up