Коротко про сесію міськради

Коротко про сесію міськради
Скріншот із трансляції засідання міської ради
  • Сьогодні, 26 березня відбулася позачергова сесія Міської ради.
  • Засідання тривало майже півтори години.
  • Ми розповімо вам найголовніше, про що говорили депутати.

Усі депутати та журналісти прийшли на засідання у масках. Наше видання спостерігало за сесією в режимі он-лайн. До речі, ви теж можете це робити на офіційному каналі Козятинської міської ради у Youtube.

Про гроші й апарати ШВЛ

Тепер про головне. На бюджет району нарешті перерахували 1 мільйон 200 тисяч гривень для Центральної районної лікарні. Це кошти з держбюджету, які міська рада не могла передати районному ще з кінця минулого року, тому що фінансовий відділ РДА  не підписував договір про передачу коштів. Також прийняли рішення про перерахування додаткових коштів для ЦРЛ. Про це сказав Олександр Пузир, міський голова. Вже виділили 100 тисяч для придбання необхідних матеріалів і готові виділити з міського бюджету ще 1 мільйон гривень.

Що стосується готовності Козятина до боротьби з COVID-19, то у Центральній районній лікарні, яку визначили як заклад, де будуть лікувати хворих на коронавірус, є 13 апаратів штучної вентиляції легенів. Проте вони старі. На сесії повідомили, що респіратори та засоби індивідуального захисту для медперсоналу поки-що є, але їх вистачить на кілька тижнів. Це засоби, які закупили раніше.

Відео дня

На базі Міської лікарні замовляють обладнання для підтримки життєдіяльності хворих на коронавірус, у яких важка стадія. Це обладнання буде переносним і у разі потреби його можна буде транспортувати в ЦРЛ.

Скільки замовили тестів?

На рахунок ГО “Суспільні ініціативи Козятинщини” надійшло 23 тисячі гривень станом на вчора. За них закупили 300 респіраторів S-класу, 200 з них сьогодні мають передати до Районної лікарні.

Юлія Радогощина, головний лікар Міського центру надання первинної медико-санітарної допомоги, сказала, що для Козятина замовили 300 тестів на коронавірус. Олександр Пузир додав, що замовили також і тести на грип, щоб відрізняти хворих, адже симптоми схожі із коронавірусом.

Міський голова наголосив на тому, що до Вінницької області з-за кордону повернулося 23 тисячі заробітчан. І щойно вірус почне поширюватися, треба буде створити фонд заробітної плати для лікарів. Освітяни ж отримують заробітну плату у повному обсязі. Про це сказав Костянтин Марченко, секретар міської ради. Водночас Юлія Радогощина попросила інформувати, якщо ви знаєте про громадян, які повернулися з-за кордону і не дотримуються умов самоізоляції.

У Козятині та районі вже було кілька хворих із підозрою на коронавірус, проте жодна з них не підтвердилася.

Хто дезінфікуватиме під'їзди?

Розподілили залишкові кошти бюджету для ДСНС на закупівлю засобів для дезінфекції, на паливні засоби, а також для поліції на пальне та індивідуальні засоби захисту. Тобто, маски та костюми.

Працівники ДСНС будуть обробляти вулиці та зупинки громадського транспорту. Що стосується знезараження під’їздів, то цим у нашому місті займається Козятинський лабораторний центр. Це колишня СЕС. ОСББ мають звертатися до лабораторного центру і замовляти цю послугу самостійно. Водночас міський голова сказав, що у двох людей, в яких була підозра на COVID-19, в одну з квартир родичі пустили лабораторний центр для проведення дезінфекції, в одну - ні.

Наступну сесію можуть провести он-лайн

Депутати проголосували за те, щоб у випадку надзвичайного стану чи продовження карантину скликати сесію у режимі он-лайн. А також дозволили міському голові скликати сесію не у сесійній залі. Тому що за правилами очільник міста може скликати сесію тільки там.

Великий базар не працює

Також повідомили, як живе місто в умовах надзвичайної ситуації:

  • у магазинах діє обмеження 1 людина на 10 квадратних метрів площі;
  • дозволено працювати СТО, магазинам із продажу насіння та продуктів харчування для тварин;
  • ринок “Хлібодар” працює, а от великий базар зачинено, оскільки власник повідомив, що не має змоги щодня проводити дезінфекцію;
  • рух громадського транспорту тимчасово припинено для того, щоб знизити ризик інфікування;
  • формування живої черги контролює адміністрація закладу, водночас поліція вже склала 2 протоколи на штрафи через порушення правил карантину.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дмитро Анатолійович Поліщук

    а це чого зібралось більше 10... ???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 14:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up