Ми здаємо територію

Ми здаємо територію

А. Гриценко: “Розведення військ — це поетапна капітуляція України”

Лідер партії “Громадянська позиція” Анатолій Гриценко в ефірі телеканалу “112 Україна” минулого тижня наголосив на тому, що перехід зараз до прискореного етапу розведення і відведення військ на певну відстань — це капітуляція крок за кроком, яка нічим добрим не завершиться.

Уже навіть Кучма сказав: “Скільки можна вже грати в піддавки з бойовиками?” І справді, Анатолій Гриценко наголошує, що був “Мінськ-1”, після якого бойовики захопили нові території, нові населенні пункти і ми це проковтнули.

— Усупереч підписаному, були проведені вибори, також проковтнули, — каже політик. — Я не кажу вже про численні порушення перемир’я, коли вбивали наших солдатів і продовжують убивати щоночі. Далі “Мінськ-2”, після якого знову забрали всупереч домовленостям Дебальцеве. Там загинули сотні наших солдатів. Буквально зараз, також всупереч домовленостям  вони проводять свій перший етап виборів — так звані премеріз, ми і це проковтнули.

Відео дня

Екс-міністр оборони назвав основні передумови для відведення військ. Як він стверджує, розведення сторін і виведення техніки можна робити тільки тоді, коли  дотриманий режим тиші, хоча б два тижні по всій лінії зіткнення. Зараз цього немає. Друге — не виконана ключова вимога Мінських угод: обмін полоненими.

— Третє: я вірю розвідці, яка повідомляє, що кожної ночі Путін стягує сюди війська, — констатує пан Гриценко. — Він не виводить їх. Якби ми бачили, що Путін справді налаштований на пошук мирних зусиль, ми б бачили зменшення кількості одиниць техніки. Нічого цього немає і близько. Отже, має відбутися припинення ввезення Путіним нової техніки, нових боєприпасів, пального і всього іншого через кордон. А кордон має бути контрольований нами спільно з ОБСЕ. І виведення інших військ, які завезені ними раніше. Після цього тільки можна переходити до розведення того, що залишилося. За інших умов— це здача території, реалізація сценарію Путіна.

В'ячеслав ГОНЧАРУК

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up