«Новий курс України» об’єднує українців для спільної відбудови держави

«Новий курс України» об’єднує українців для спільної відбудови держави
Під час форуму «Новий курс України»

За результатами соціологічних досліджень найнижчий рівень довіри, а це менше двох відсотків, від українського суспільства у 2018 році отримала діюча влада та всі керівні інституції.

Негативний баланс довіри – пряме віддзеркалення непрофесійності та небажання влади змінювати життя народу, піднімати соціальні стандарти, розвивати економіку, зупинити війну.

— Таке розчарування у владі дає шанс суспільству об’єднатись навколо тих, хто сьогодні має найвищий рівень довіри та разом випрацювати дієві законодавчі ініціативи й розвивати суспільство, - каже  депутат, голова фракції ВО "Батьківщина" у Вінницькій обласній раді Олег Мейдич. – І першим таким об’єднавчим кроком став великий форум «Новий курс України», який ініціювала лідер ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

Захід мав не стільки політичний як об’єднавчий характер, адже як зазначила у своєму вступному слові Юлія Тимошенко, «ми зібралися, аби висловити та почути думки одне одного про подальший розвиток нашої країни». Публічний діалог відбувався на базі трьох платформ: новий суспільний договір, новий економічний курс, екосистема життя людини.

Відео дня

— Найкращий баланс довіри мають волонтерські організації, Збройні сили України, Церква та громадські організації, тому саме  представникам цих соціальних інституцій повинні виступити із законодавчими ініціативами. Ці люди, як ніхто знають не лише проблеми із середини, а мають практичні напрацювання для їх вирішення, -  пояснює Олег Мейдич. – Спільно з політичними діячами, економістами, бізнесменами, експертами вони мають розробити стратегічну програму розвитку нашої держави, де кожен зможе реалізувати свої можливості. Вони мають сформувати та укласти суспільний договір між усіма українцями, який і забезпечить Україні новий курс. Суспільний договір буде і платформою для написання нової Конституції. Адже чинна Конституція, хоча вона і зіграла важливу роль для закріплення суверенітету країни, написана без залучення громадськості та урахування суспільної думки,  тому частина статей у ній є не лише недієвими, а й нереальними для втілення. І нова Конституція повинна затверджуватись референдумом. У суспільному договорі повинен з’явитись інструмент чи механізм, який дає право народу України реально реалізувати референдум за народної ініціативи щодо дострокових виборів парламенту. Нинішній варіант Конституції України не дає реального права проведення референдуму за народної ініціативи, адже ЦВК може односторонньо заблокувати процес проведення Всеукраїнського чи місцевого референдуму.

Серед основних кроків, які необхідні нашій державі: парламентська форма правління; в майбутньому Україна повинна стати членом Європейського союзу та НАТО; відновлення миру на Донбасі полягає через введення миротворців ООН, повернення до Будапештського меморандуму.

— Юлія Володимирівна наголосила на тому, що треба «думати про Донбас не як про окуповану територію, а як про українську землю», пам’ятати про 2 мільйони біженців, які «свій захист та майбутнє шукали в Україні» і тим самим спростували міфи про «проросійський Донбас», - розповідає Олег Леонідович. – Щоб припинити війну на Сході, потрібно ввести миротворців ООН. А для підняття рівня життя українців необхідно розробити новий економічний курс: зібрати знаних економістів, фінансистів,  середніх підприємців, аграріїв, податківців, вчених, які разом оберуть ефективну для України економічну систему.

Лідер «Батьківщини» запропонувала учасникам Всеукраїнського форуму «Новий курс України» об’єднати інтелект нації в одну потужну силу, яка може розробити шляхи виходу із ситуації, що склалася в Україні.

— Юлія Володимирівна повідомила, що найближчим часом відбудуться ще два форуми: щодо економічного курсу та щодо створення системи забезпечення успішного життя українця, - каже Олег Мейдич. – Так, що всі, хто має певний досвід та механізм його  реалізації, можуть приєднуватись до спільної роботи.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Олег Береза

    У 2009 році Тимошенко обєдналася з регіоналами -проросійськими кровососами!В районі Лавренюки Діденки Садові їхні облизали обєдналися з районними бютівцями Лановиками Рибаками Задорожнюками та їх облизалами.Та й поїхала   політична хвойда до В Путіна  просити підтримки на президентських виборах ! Отримала під ніс , Тихенько сиділа в парламенті як миш під віником разом з нинішньою владою поки не посадили , Майдан звільнив . З інвалідного візка вскочила у туфлі на високих підборах таких навіть не носять жінки старої професії та й поперла на майдан обігрівати любих людей від Криму до Карпат.Ще одна хвойда її Євгенія яка під час розстрілу майдана просиділа в Італії зі своїм  підмахайлом поки не втік В Янукович.З великим букетом квітів які молода хвойда вручила старій хвойді Юльці полізли на трибуну.Але їм обом треба було букет квітів покласти на місце гибелі людей на майдані.а потім на колінах повзти до трибуни!!Хто не памятає власної історії тон не матиме світлого майбутнього!!!
  • Володимир Пресняк

    Я вірю в талант, життєвий досвід і наполегиівість Юлії Тимошенко.Тільки вона зі своєю командою зможе перемогти олігархат і корупціонерів.При нашій пітримці.А те що в партії Батьківщина на місцевому рівні є різні люди це наша неперебірливість є такі люди що бігають із партії в партію заради своєї вигоди і не тільки на місцевому рівні
  • Олег Береза

    А що в районі зробили члени  її партії? С Лановик--200 га землі  оформив на свою дочку Плазує перед кожним районним начальником щоб дали посаду біля грошового корита.Микола Рибак  селянам  плотить саму нижчу зарплату та орендну плату в районі  Сам та його діти від жиру бісяться наживаються на  людях!Задорожнюк заступник  у мафіка -не встигає злизувати лайно після випорожнень мафіка.Тимошенко та її зграї треба емігрувати до Росії.
  • Ірина Ганчик

    Вже Юлія Володимировна своє керування країною показала,що  до сих пір її  плоди роботи пожинаєм...Що ж вона не розказує яка вигода країні була з контракту на газ по 450 дол...Хай розкаже за які кошти вона проводить цю кампанію, в неї тільки однокімнатна квартира в Дніпрі...Ще хтось може їй вірити за всі роки її брехні і популізму...Кожен може багато обіцяти,а от зробити хай би попробувала...Що вона доброго для України зробила крім своїх побрехенько і критики
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up