Присяга міської голови, надбавки і матеріальна допомога: як пройшла перша сесія нової ради

Присяга міської голови, надбавки і матеріальна допомога: як пройшла перша сесія нової ради
  • У вівторок, 24 листопада відбулася перша сесія міської ради восьмого скликання.
  • На засіданні обрали секретаря, затвердили склад виконкому та обговорювали рішення, які прийняли на останній сесії Козятинської райради.
  • Чому вони викликали обурення частини депутатів і як ці рішення пов’язані з містом?
  • Деталі — у нашому матеріалі.

О десятій ранку вівторка, 24 листопада нова рада зібралася на свою першу сесію. Склад депутатського корпусу дещо змінився — до списку обранців додалися Олександр Грінченко, Тетяна Катеризюк, Леся Кравчук та Артем Ольхом’як від «Української стратегії Гройсмана». Натомість Леоніда Ящука, Юлії Радогощиної та Ігоря Грубеляся, депутатів від цієї політсили, які отримали мандати в результаті виборів, у міській раді не буде.

Після оголошення переліку зареєстрованих депутатів голова міської територіальної виборчої комісії Наталія Заєць запросила Тетяну Єрмолаєву отримати посвідчення міського голови.

Відео дня

Нову очільницю міста вітали квітами.

Після цього вона зачитала присягу службовця місцевого самоврядування і виступила з промовою.

— Дякую людям, які повірили мені, повірили нам всім і дали нам такий величезний карт-бланш у вигляді довіри. Я усвідомлюю вартість цієї довіри, — сказала новообрана очільниця міста. — Маю величезну надію, що в єдності сила. Що нас об’єднає одна єдина ціль — щоб наше місто було найкомфортнішим, найбезпечнішим і найсучаснішим.

Секретарем теж стала жінка

Тетяна Єрмолаєва вручила обранцям посвідчення депутата.

Рада розпочала свою роботу. Прийняли порядок денний і затвердили склад лічильної комісії. Очільниця міста запропонувала до комісії три кандидатури: Сергія Матвіюка, Ірину Репало та Людмилу Кудимець. Обранці прийняли цей склад, хоча Олександр Пузир запропонував включити до складу лічильної комісії Олександра Шумського, але ця пропозиція не набрала необхідної кількості голосів.

Після цього депутати перешли до обрання секретаря ради. Очільниця міста запропонувала на цю посаду кандидатуру Тетяни Римши. Спершу депутати мали проголосувати «за» чи «проти» у спеціальних бюлетенях. Для процедури таємного голосування у залі засідань облаштували кабінку, куди по черзі заходили обранці, ставили відмітку в бюлетені, а потім кидали його в скриньку для голосувань, опечатану лічильною комісією.

Після того, як всі депутати проголосували, лічильна комісія відкрила скриньку і порахувала бюлетені. Зза Тетяну Римшу віддали свій голос 18 обранців.

— Хочу вам подякувати всім, і тим, хто голосував, і хто не голосував, — сказала Тетяна Римша. — Думаю, у нас з вами буде час, щоб порозумітися, робити гарні справи для нашого міста, для нашої громади. Сподіваюся на плідну співпрацю.

Рішення про обрання Тетяни Римши секретарем поставили на голосування. Депутати підтримали його 24 голосами «за». Новий секретар зайняла своє місце у президії.

Надбавки та премії

Крім секретаря ради, на першій сесії призначили начальників двох управлінь. Новим начальником ЖКГ став залізничник Андрій Корнійчук, депутат від «Української стратегії Гройсмана». Нагадаємо, раніше цю посаду обіймав Євгеній Малащук. На посаду начальника Управління соціальної політики призначили Костянтина Марченка, депутата від «Європейської солідарності». У раді попереднього скликання він був секретарем. Обидва начальники управлінь одночасно будуть заступниками міської голови з питань діяльності виконавчих органів влади.

Новопризначеним заступникам Костянтину Марченку та Андрію Корнійчуку встановили розмір надбавок та матеріальної допомоги. Відповідно до рішення, прийнятого депутатами, надбавка за високі досягнення або за виконання особливо важливої роботи буде у розмірі 50 % від посадового окладу (з урахуванням надбавки за ранг і вислугу років), премія — не менше 10 % від посадового окладу і матеріальна допомога на оздоровлення при виході у відпустку — не більше середньомісячної заробітної плати. Також депутати прийняли рішення про встановлення надбавки і матеріальної допомоги міській голові Тетяні Єрмолаєвій.

Хотіли виключити зі списку

Обранці затвердили кандидатуру керуючого справами виконкому і за сумісництвом начальника організаційного відділу. Нею стала Аліна Тимощук, яка балотувалася у депутати від «Української стратегії Гройсмана». Нагадаємо, раніше цю посаду обіймав Сергій Заїчко.

Після цього депутати перейшли до затвердження складу виконавчого комітету. Очільниця міста запропонувала 15 кандидатур. Депутати Олександр Пузир, Віктор Заїчко та Сергій Перенчук внесли пропозицію доповнити склад виконкому ще чотирма кандидатурами.

— Я прошу не розширяти склад виконавчого комітету, тому що надалі нам треба туди ще включити старостат. У нас немає прийнятого рішення стосовно кількості старостинських округів, кількості старост, — зазначила очільниця міста. — Ще чотири кандидатури, це буде 19. Якщо взяти по сільських радах, ще 7 — і наш виконавчий комітет перетворюється в ще один депутатський корпус.

Спершу депутати прийняли рішення про склад виконкому з 15 осіб. Потім перейшли до голосування за включення ще чотирьох. Проте підтримали лише одну кандидатуру — Сергія Заїчко, який керував справами виконкому у раді сьомого скликання. Інші пропозиції не набрали необхідної кількості голосів.

Також депутат Віктор Заїчко запропонував виключити зі списку складу виконкому Олександра Панасюка, тому що він був депутатом Козятинської районної ради і голосував на останній сесії за передачу майна. Пропозицію поставили на голосування, проте обранці її не підтримали. Тетяна Єрмолаєва пообіцяла, що до рішення про виключення Панасюка зі складу виконкому повернуться на наступній сесії.

До чого тут райрада?

Наостанок депутати прийняли рішення про звернення до громад Махнівки, Самгородка та Глухівець щодо незаконності прийняття рішення Козятинської районної ради про передачу майна, що перебуває у спільній комунальній власності сіл та селищ Козятинського району. Рішення про передачу райрада прийняла під час останньої сесії. Про це ми вже повідомляли. Відповідно до цих рішень, майно, яке було у спільній комунальній власності, передали радам чотирьох громад, що утворилися на теренах колишнього Козятинського району. Зокрема, у переліку є Центральна районна лікарня, яку рішенням райради передали Козятинській міській раді.

Як пояснила під час сесії очільниця міста, це рішення суперечить закону. Тому що про передачу не питали у власників майна — сіл та селищ району. Крім того, вже прийняли перехідну постанову, за якою майно має передаватися за місцем розташування. Тобто, якщо, скажімо, бібліотека розташована у Козятині, то її мають передати лише Козятинській міській раді.

— Я спілкувалася з депутатами, спілкувалася з головою районної ради багато разів, але рішення прийнято і нам треба на це реагувати, — зауважила Тетяна Єрмолаєва. — Поки що ми просимо суміжні громади не приймати це майно. Ми теж не приймаємо майно, яке нам дали. Там є таке суперечливе рішення стосовно Центральної районної лікарні. Я його не бачила, але те, що мені озвучували — Центральна районна лікарня передається місту, а один поверх поліклініки передається Самгородоцькій сімейній медицині. Це нонсенс.

 

Читайте також:

Ігор Грубеляс очолив одну з обласних комісій

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:30 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 18:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera 09:06 Ситуація з туберкульозом напружена: серед чотирьох громад найбільше хворих — у Козятинській 08:17 Козятинчани збирають кошти на систему дистанційних радіовмикачів «феєрверків»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up