Схід села Верболози в тридцять осіб

Схід села Верболози в тридцять осіб

Звітувала Вернигородецька влада

 

У Верболозах пройшов схід села. На ньому побувала газета “RIA-Козятин”. На жаль, зібралась жменька людей і це, не дивлячись на культурну програму. Щоб заохотити мешканців села брати активну участь у сході, місцева влада організувала концертну програму своїми силами. До відомого вернигородецького гурту “Чарівниця” долучились місцеві вокалісти Микола Поліщук та Мирослава Зіневич, майстриня літературного читання Яна Мартинюк, хореографічний колектив “Мрія”.

 

Відео дня

 

 

Вернигородок, Велике, Верболози об’єднані в Вернигородецьку сільську раду. Це була перша реформа після розвалу Союзу. Село не розуміло того, що нав’язали їм зверху. Та якось пристосувались і далі стали виконувати властиві для себе функції — годувати населення.

Вернигородецька влада винесла на порядок денний чотири питання. Серед них: значимість використання питної води. Саме в цих селах 30 років вода відмінної якості. Правда, дорожча за тарифом, ніж в м. Козятині навіть з компенсацією від сільської ради. Та враховуючи, що вода тут поступає з глибини 90 метрів, мабуть, того варта. Тож  

на сході села стояло питання правильного використання води, з точки зору економії. Тобто є необхідність поставити лічильники.

Звітував перед селянами і дільничний. Роботу стражів порядку присутні в залі не оцінили належним чином, бо, наприклад, метал знайшли, а ім’я злодія не розголошують. Ось і вважають люди, що це не заслуга правоохоронців, а порядні односельці.

Звітував про виконану роботу та перспективи майбутнього села голова сільської ради Володимир Гупяк. Про паї і земельні відносини тримав слово місцевий аграрій, депутат сільради Володимир Шубович.

Схід села розділив його мешканців на категорії: на тих, кого все влаштовує, на тих, чиї особисті справи важливіші від тих, що вирішує громада села та на тих, хто вважає, що його присутність не вплине на ситуацію.

Прозвучало питання житлових субсидій. За словами мешканця села присутнього в залі, він так і не вирішив, за яким тарифом повинен платити після завершення субсидії в квітні. А газова служба таку інформацію йому не надала.

Дійсно, є випадки, коли не надається інформація. Інколи самому доводиться нагадувати контролерам, що інформація, яку вони утаємничують, відома.

Та є випадки, коли інформація з деяких питань дійсно відсутня. Скажімо, розпорядження Кабміну  № 300 про компенсацію за субсидіями за економію 150 кВт, електроенергії, що використовувалась на опалення чи 100 кубометрів газу. Ні в газовому господарстві, ні в управлінні соцзахисту населення її немає...

З того, що відбулося, можна робити такий висновок: влада, якій ставлять питання тільки про лавку для сидіння і облаштування автобусної зупинки, хороша. А якщо додати сюди ділянку дороги від Вернигородка до Верболіз без ямок та відсутність на дорозі і в селі сміття, то це робить владу ідеальною. Побілені бордюри на тротуарах — обличчя населеного пункту. Не буває ідеальної влади. Кожну владу можна критикувати. Тому що кожна влада робить помилки, іноді, знаючи наслідки своєї помилки.

 


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 14:53 Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up