Скандал через сесію набирає обертів: до Козятина приїжджало телебачення

Скандал через сесію набирає обертів: до Козятина приїжджало телебачення
  • Після шести невдалих спроб скликати позачергову 33 сесію, у середу засідання хотіли провести повторно.
  • Цього разу опозиція прийшла, зібралося 17 обранців, але сесія не відбулася знову.
  • Чого вимагають депутати — читайте у нашій публікації

Наступного дня після того, як міський голова звернулася до СБУ із проханням перевірити депутатів, які не відвідують сесії, на наявність ознак спрівпраці із росією, позачергову 33 сесію скликали повторно. У середу в залі зібралося 17 депутатів (не враховуючи міського голову і секретаря), але зареєструвалося лише сім. Тобто, менше мінімальної кількості, необхідної для проведення сесії. Зауважимо, що цього разу не прийшли навіть деякі представники «Української стратегії Гройсмана». Натомість опозиція була майже у повному складі. 

Поки чекали на те, щоб обранці зареєструвалися, Тетяна Єрмолаєва вийшла до трибуни.

Відео дня

— Питання військово-правоохоронного блоку дуже нагальні і термінові, — сказала міський голова. — Комбат написав мені листа, в якому він пише, що кожну гривню, не виділену на військовий батальйон, він оцінює як життя. Батальйон зараз не знаходиться в нас, у нього вже є бойове завдання, але це не означає, що батальйон не має придбати ті речі, які йому потрібні. Через це я би просила депутатів зареєструватися і проголосувати військово-правоохоронний блок.

Очільниця громади зазначила, що умови для розблокування роботи сесії знають і над їх виконанням працюють.

«Наші вимоги ігноруються»

Взяв слово депутат від «Слуги народу» Євгеній Малащук. Він зазначив, що відповідно до регламенту сесію може скликати не лише міський голова, а також одна третя від загальної кількості депутатів. Обранці звернулися із заявою про скликання сесії, сформували порядок денний і надали необхідні матеріали. Втім сесію скликали на вимогу міського голови, а питання, які пропонували депутати, не включили до порядку денного.

— Наші вимоги прописані, так, як ви просили — у письмовому вигляді, — каже Малащук. — Це звіт секретаря і керуючої справами виконкому з подальшим написанням заяв, які ми мали затвердити. Це основна вимога, при якій буде працювати далі відкрито сесія. Я хочу почути відповідь.

Тетяна Єрмолаєва сказала, що звіт — це об’ємна робота, яку за ніч підготувати неможливо. На його виконання необхідний час. Тому у п’ятницю озвучать дату, коли звіти будуть готові, після чого зберуть сесію, на якій звіти заслухають.

— Так як у вас є практика позачергових сесій і вона не припиняється, подавайте матеріали у відповідному форматі, завчасно повідомляйте, — продовжив Євгеній Малащук. — Я думаю, що люди, які важко працювали, дуже гарно виконували свою роботу, могли хоча б по своїх робочих моментах відзвітувати. Ми б заслухали і прийняли до уваги. Але я так розумію, що звіту немає і наші вимоги ігноруються. Тому, шановні колеги.

— Той звіт треба звести докупи, — перебила депутата міський голова.

— Договорити дайте, — сказав Малащук. — Шановні колеги, депутати-однодумці, ті, хто підтримує цю позицію. Давайте ми зачитаємо тоді вголос наше звернення, щоб всі зрозуміли нашу позицію.

Кажуть, що подаватимуть до суду

Олексій Каратєєв, Олександр Ковернега, Олександр Пузир, Сніжана Явна, Олександр Шумський, Наталія Щербатюк, Сергій Матвіюк, Ольга Поліщук та Євгеній Малащук вийшли до центру зали.

— Ми повторимося: ми б хотіли, щоб за нашим рішенням, як цього вимагає регламент, скликали сесію, включили наші питання, які ми вважаємо за потрібне розглянути. Є відповідне рішення, підписане депутатами, третиною від загального складу ради, так як цього вимагає регламент, — сказав Олександр Шумський. По тому депутат зачитав колективне звернення:

«У вівторок, 30 травня 2023 року до голови Служби безпеки України звернулася Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва з проханням перевірити нас — депутатів міськради щодо наявності ознак співпраці з країною-агресором — російською федерацією.

Звинувачувати депутатів, які мають свою думку, в злочині неприпустимо.

Такі дії міського голови необгрунтовані та надумані і не залишаться без судового розгляду. Депутати по яких звернулася міський голова, є захисники України, лікарі, підприємці, які постійно допомагають Збройним силам України на передовій та неодноразово просили винести питання оборонно-правоохоронної програми на голосування та виділити кошти на фінансування військових підрозділів, що дислокувались в нашій громаді, але у законний спосіб, без тисків та додаткових умов від Єрмолаєвої.

Ми допомагаємо військовим та громаді у важкий для всіх час, ми хочемо спокою та нормальної, результативної роботи у громаді. На жаль, це неможливо з Тетяною Єрмолаєвою, яка за два з половиною роки є фігуранткою постійних скандалів: від розкрадання коштів на ремонті дороги до закриття шкіл, садочків, лікарень, скорочення людей, занедбанням житлово-комунального господарства, скандалів з родинами загиблих Героїв, порушенням регламенту роботи ради, неетичної поведінки в бік людей, наявністю фактів ненадання віповідей на депутатські звернення та запити, незаконним призначенням директорів шкіл (про що є відповідне рішення за позовом від депутатів «Партія Вінничан»), втрата громадою надходжень до бюджету через перереєстрацію військового підрозділу, у зв’язку з відсутністю співпраці з Єрмолаєвою. Всі ці порушення призвели до зупинення нормальних робочих процесів в громаді по вині Тетяни Єрмолаєвої та її команди, що звичайно обурює нас, як представників громади в міській раді.

Тому наші вимоги незмінні — перепризначення посадових осіб виконавчих органів Козятинської міської ради та запуск нормальної роботи ради».

Колективне звернення підписали Олексій Каратєєв від «Партії Вінничан», а також усі представники політичних сил «Батьківщина», «Слуга народу» і «Європейська солідарність» у Козятинській міській раді.

— Шановні колеги-депутати, здебільшого від партії Гройсмана, я розумію, є партійні приналежності і різні випадки, в яких ми змушені дотримуватися однієї думки, але ми живемо в цьому місті і я думаю, не тільки мешканцям нашої громади, а й вам особисто дуже помітний яскравий прорив нашого міста в Цюрих, — сказав Євгеній Малащук. — Тому зробіть, будь-ласка, висновки і давайте рухатись разом і працювати відкрито.

— Маю ще додати, — взяв слово Сергій Матвіюк. — Я є депутатом міської ради від партії «Батьківщина». Я батько чотирьох дітей. Майбутні захисники нашої Вітчизни. Я не дам нікому паплюжити моє ім’я і моїх дітей і буду подавати до суду. І коли я виграю суд у Тетяни Єрмолаєвої, всі кошти будуть перераховані на наше військо.

Дали час на роздуми

Після цих слів депутати від «Партії Вінничан», «Слуги народу», «Батьківщини» та «Європейської солідарності» пішли до виходу. Перед тим, як покинути сесійну залу, Олександр Пузир звернувся до секретаря ради Тетяни Римші:

— Ви готові написати заяву, щоб розблокувати роботу ради?

— Якщо сьогодні будуть заяви, ми готові зібратися ще раз сьогодні, — додав Олександр Шумський.

— Тільки я одна? — запитала Тетяна Римша.

— Ви і керуюча справами виконкому, — відповів Олександр Пузир. — Ви ж розумієте причину. Ви пишете заяву, робота ради розблоковується, ми працюємо. Ви залишаєтесь депутатом.

— Це ви так вирішили? — запитала секретар ради.

— Дайте відповідь, — наполягав Олександр Пузир.

— Мені треба подумати, — сказала Тетяна Римша.

— Ви не готові, — сказав на це Пузир.

— Прямо зараз ні, — сказала Тетяна Римша і попросила 15 хвилин на роздуми.

— Добре, ми чекаємо дзвінка від вас, — сказав Олександр Пузир.

Усі покинули сесійну залу. Опозиція чекала під адмінбудівлею майже півтори години, а тоді всі розійшлися. Сесія не відбулася знову, вже всьоме.

 

Читайте також:

Бойкот сесій продовжується. Депутати вимагають відставки секретаря ради

Спроба №5: сесію скликали знов, але не судилося

Мер Козятина звернулася до Голови Служби безпеки України перевірити депутатів, які зривають сесію

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • олег овчар

    Гройсман та його стратегія: як колишній прем’єр повертає свій вплив на Вінниччині

    Читать на русском



    Гройсман та його стратегія: як колишній прем’єр повертає свій вплив на Вінниччині

    Поки що українці героїчно захищають свою землю від загарбників, втрачаючи рідних та близьких, страждаючи від щоденних ракетних атак та економічних проблем, українські політики повертаються до звичних для них форм діяльності — боротьби один з одним заради влади та грошей. Не виняток у цьому плані і Вінниччина. Тут повернути свій вплив активно намагається "Українська стратегія Гройсмана". Про те, що відбувається в регіоні, читайте в матеріалі «Апострофа ».



    «Українська стратегія Гройсмана», втративши перспективу заявити про себе на загальноукраїнському рівні, почала стрімко втрачати позиції і в базовому для себе регіоні. Головною причиною цього експерти називають украй дивну позицію лідера партії, колишнього прем’єр-міністра Володимира Гройсмана , який після початку широкомасштабної агресії зник з публічного поля і, як кажуть його однопартійці, взагалі з території України. А коли повернувся, то з подивом дізнався, що рейтинг — це не ріпак і його треба доглядати. Інакше кажучи, вінничани почали забувати Гройсмана. А заяви від його імені, які роблять соратники, мають протилежний ефект через відсутність самого Володимира Борисовича.



    Бажаючи повернути вплив, Володимир Борисович вирішив посилити партійні кадри за рахунок депутатів місцевих рад Вінниччини різних рівнів та голів територіальних громад, обраних з інших політичних сил. А також покарати свої кадри, які мають власну позицію, відмінну від партійної позиції «стратегів». Але, як нам здається, метод «батога і пряника» в частині пряника не дуже спрацював, тому у «Української стратегії Гройсмана» залишився лише батіг, яким вони почали розмахувати праворуч та ліворуч.





    Найбільше дісталося Козятину, Гайсину, Бершаді та Тростянцю.



    Наприклад, відповідальним за Тростянецьку ОТГ у штабі Гройсмана визначили депутата облради від партії Гройсмана Ігоря Хміля. Наприкінці квітня цього року Ігор Хміль відзначився тим, що став єдиним депутатом у Вінницькій обласній Раді, яка не проголосувала за розрив відносин між Вінницькими громадами та УПЦ московського патріархату. До речі, партія Гройсмана на вчинок свого депутата ніяк не відреагувала. А у вересні 2022 року Ігор Хміль потрапив у поле зору ЗМІ у зв’язку із затриманням під час перетину кордону . Журналісти зазначають, що на пункті пропуску Могилів-Подільський, під час огляду автомобіля людини, схожої на депутата облради Ігоря Хміля (фракція «Українська стратегія Гройсмана»), правоохоронці знайшли патрони та речовину зеленого кольору (ймовірно, канабіс).



    Як стало відомо з наших джерел, відпрацьовувати своє «підвищення» Хміль начебто почав зі спроби звільнити директора Тростянецької лікарні Тимофія Лозінського і поставити на його місце свою куму. Коли громада та голова ОТГ Людмила Червонецька справедливо обурилися та захистили шановного лікаря, то, як кажуть у громаді, Хміль нібито почав налаштовувати місцевих депутатів проти голови ОТГ. Мотивація Хміля здається очевидною: нинішнє керівництво лікарні категорично відмовилося брати участь у схемах дружини колеги Хміля Геннадія Мазура — Таїсії Мазур , яка володіє фармакологічною компанією «Фарма-Віта» та намагається постачати Тростянецькій лікарні свої ліки.



    Але цікавіша історія розвивається в Бершаді, одній з найуспішніших у фінансовому плані місцевих громад.



    У спробі отримати доступ до місцевого бюджету «команда Гройсмана» вирішила збити міського голову Віталія Драгана, якого свого часу було обрано від партії Гройсмана. Міський голова став на захист коштів громади та зазнав кампанії з дискредитації від своїх однопартійців.



    Керують цим процесом у Бершаді відомі вінницькі політтехнологи брати Штогріни . Для усунення міського голови Бершаді вони навіть домоглися створення неформальної коаліції між фракцією партії Гройсмана та партією «Наш край» у міській раді.



    Тобто, як бачимо, заради спроби повернутися до влади на Вінниччині, Гройсман та його команда не зупиняються ні перед чим.



    Як нам здається, спроба у такий спосіб переглянути результати місцевих виборів 2020 р. вдарить у результаті за «Українською стратегією Гройсмана». Але поки що єдина стратегія Гройсмана, на наш погляд, полягає у протистоянні та боротьбі з місцевим самоврядуванням Вінницької області та спробі поставити його під свій тотальний контроль.



    Микола Ткачук

    Больше информации на портале Антикор: https://antikor.com.ua/articles/632597-grojsman_i_ego_strategija_kak_byvshij_premjer_vozvrashchaet_svoe_vlijanie_na_vinnichine

  • Олег Оркуша

    Браво!!! Аплодую стоячи!!!
    От так Козятин ще точно не обсирався))))))
  • Инга Мельничук

    Який бардак (((( Хто нами керує(((( Ганьба!!!
  • Геннадий Ткачук

    Ну от і зрозуміло кому вигідно не проводити сесії .Влада імітує свою діяльність і сесії їй тільки заважають нічого не робити .Думаю після звинувачень в можливій співпраці з агресором ,ця рада не життєздатна і зроблено це навмисно керівництвом ТГ ,щоб деякі чиновники не позбавилися своїх насиджених місць .Бо байдикування одна з основних ознак цієї місцевої влади

keyboard_arrow_up