Скільки голови наших громад заробили у 2020 році? Аналізуємо декларації чиновників

Скільки голови наших громад заробили у 2020 році? Аналізуємо декларації чиновників
  • Закінчився період подачі електронних декларацій.
  • Ми зазирнули у документи чотирьох голів громад колишнього Козятинського району, а також екс-очільників.
  • Що ми там знайшли — читайте у нашому матеріалі.

Першим свою декларацію подав Олександр Амонс, голова Глухівецької територіальної громади. Тож почнемо з нього. Нагадаємо, на виборах 2020 року він балотувався від партії   «Європейська солідарність». До цього вже був головою         Глухівецької селищної ради.

 Згідно з декларацією, поданою 20 березня, має дві земельних ділянки у Глухівцях та одну — у Зозулинцях, а також будинок на 150 квадратних метрів у Глухівцях. Ще одна земельна ділянка у Глухівцях належить дружині Ірині.

Олександр Амонс володіє легковиком ВАЗ, 2005 року випуску, а дружина — автівкою Volkswagen Passat, 2002 року випуску, яку придбала 17 листопада 2020 року.

Відео дня

За головування у селищній раді Олександр Амонс заробив 291 тисячу 593 гривні. Це сума за весь 2020 рік, позаяк він очолював Глухівці ще до виборів. Також у 2020 році Олександр Амонс отримав 750 гривень благодійної допомоги від Глухівецької селищної ради та 14 тисяч соціальних виплат від Управління соцзахисту населення Козятинської РДА.

Рекордсмен за кількістю транспортних засобів

Після Олександра Амонса декларацію подав Павло Кузьмінський, голова Махнівської територіальної громади. Нагадаємо, на виборах у жовтні 2020 року він балотувався від політичної партії   «За майбутнє». До цього очолював Махнівську сільську раду.

  Згідно з декларацією, поданою 24 березня, володіє земельною   ділянкою та будинком на 38 квадратних метрів у Козятині, двома земельними ділянками та гаражем у Махнівці, а також квартирою на 38 квадратних метрів у селі Бохоники, що у Вінницькому районі. Дружина Людмила має право власності на дві земельні ділянки та житловий будинок на 77 квадратних метрів у Махнівці.

Що стосується транспортних засобів, то Павло Кузьмінський має легковик Skoda Octavia Tour, 2007 року випуску, вантажівку ГАЗ-53 та трактор, а дружина — легковик ВАЗ.

На посаді сільського голови Павло Кузьмінський заробив 398 тисяч 274 гривні. Це — сума за весь 2020 рік, адже він очолював Махнівку і до виборів.

Майже 10 гектарів землі

На черзі Сергій Лановик, голова Самгородоцької територіальної громади. Нагадаємо, у жовтні 2020 року він балотувався від «Батьківщини». 

 Згідно з декларацією, яку подав 29 березня, проживає у Вінниці.   Саме Вінниця вказана як місце реєстрації, яке збігається з   місцем проживання.

Має по одній земельній ділянці у Миколаївці, Самгородку та Голубівці (село у колишньому Калинівському районі). Сумарна площа цих ділянок — 9,4 гектара. Також володіє квартирою у Вінниці на 54 квадратних метри. Транспортних засобів у декларації немає.

На посаді сільського голови Сергій Лановик отримав 29 тисяч і 40 гривень заробітної плати. За даними аналітичної системи YouControl, Сергій Лановик очолює громаду з 19 листопада 2020 року. Тож ці 29 тисяч — кошти, які він заробив за півтора тижні листопада і грудень 2020 року.

Квартира, будинок і не тільки

На черзі – Тетяна Єрмолаєва, голова Козятинської територіальної громади. Нагадаємо, на виборах у жовтні 2020 року вона балотувалася від партії «Українська стратегія Гройсмана». 

 Свою декларацію як міський голова за звітний період 2020 року   Тетяна Єрмолаєва подала двічі — 30 березня і виправлену — 1   квітня.

Володіє трьома земельними ділянками, будівлею магазину, площею 141 квадратний метр, частиною квартири. Чоловікові Володимиру належить будинок. Уся нерухомість та земля в Козятині.

Також серед об’єктів нерухомості, які задекларувала Тетяна Єрмолаєва, є недобудований будинок на 185 квадратних метрів у Козятині, право власності на який належить їй.

Що стосується транспортних засобів, то очільниця Козятинської територіальної громади має автівку BMW Х1, 2010 року випуску та трактор, а її чоловік — легковик Mercedes-Benz ML 350, 2011 року випуску, вантажівки ЗИЛ-ММЗ, ГАЗ, Nissan та сільськогосподарську техніку.

Тетяні Єрмолаєвій належить 100 % від загального капіталу приватного підприємства «Гадомецьке», яке спеціалізується на сільському господарстві. Засновником цієї фірми, за даними аналітичної системи Youcontrol, є її чоловік — Володимир Єрмолаєв.

За головування громадою у 2020 році Тетяна Єрмолаєва отримала 29 тисяч 22 гривні зарплати. Перша сесія ради 8 скликання, коли очільниця міста приступила до виконання своїх обов’язків, відбулася 24 листопада. Тож ці 29 тисяч Тетяна Єрмолаєва заробила за останній тиждень листопада і грудень 2020 року.

Декларації екс-голів

Після виборів 2020 року у Глухівцях і Махнівці залишились ті самі очільники, проте Козятин та Самгородок обрали нових. Тож ми зазирнули і в декларації голів, які керували громадами до виборів.

Олександр Пузир, попередній голова Козятинської міської ради, відповідно до декларації, яку подав вже як депутат, спільно з дружиною Іриною володіє квартирою у Козятині, площею 61  квадратний метр.

 Має автомобіль Renault Megane Scenic, 2015     року випуску, який придбав у жовтні 2019-го.

У 2020 році як очільник Козятинської міської ради отримав 485 тисяч 726 гривень заробітної плати. Це за 10 місяців і три тижні 2020 року.

 

Микола Чернипко, екс-очільник Самгородоцької сільської ради, відповідно до декларації, яку подав вже як начальник відділу соціального захисту населення та охорони здоров’я при сільраді, володіє чотирма земельними ділянками у Самгородку.

Інформації про будинки чи квартири, а також автомобілі немає.

Як сільський голова отримав у 2020 році 154 тисячі заробітної плати. Це за 10 місяців і 2,5 тижні 2020 року.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (18)
  • Михайло Ігорович

    по перше ви  іх вибрали ,по друге вони тільки но стали до роботи чого ви влаштовуете  істерію
  • Сергій Мучинюк

    Не смішіт людей ,керманичі Самгородка ,своїми статками!! Всі добре знають скільки в вас земельки ,де ваші дітки, бідненькі, не счасні ,пожалійте нас ,похваліть ...Кажіть правду !! Що є машина є квартира на дружбану земля ...гроші також єєєє А то скиглете як ті .."-Я не вєнаватая он сам прішол"..
  • Читач58

    Посадити їх на 4000грн.хай проживуть місяць.
  • Оксана Кривунець

    Хто вам скаже правду
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up