Спроба №5: сесію скликали знов, але не судилося

Спроба №5: сесію скликали знов, але не судилося
  • У понеділок, 29 травня повторно скликали позачергову 33 сесію.
  • І вкотре прийшло менше депутатів, ніж треба.
  • Одинадцять хвилин — рівно стільки обранці просиділи у сесійній залі. І знову пішли ні з чим — жодного рішення не прийнято.
  • Хто цього разу проігнорував засідання і про що сперечалися — читайте у нашій публікації

Після чергової невдалої спроби провести позачергову сесію, яка мала бути минулої п’ятниці, на понеділок її скликали повторно. Засідання мало відбутися о 14:00. На цю годину прийшли десять обранців, за дві хвилини долучилися ще двоє. Інна Румянцева, Олександр Пузир та Олександр Шумський, які були відсутні минулого разу, цього разу прийшли. Але мінімальної кількості депутатів, необхідної для того, щоб рішення сесії були законними, все одно не зібралося.

Міський голова зачитала звернення чотирьох фракцій: «Слуга народу», «Батьківщина», «Європейська солідарність» та «Партія вінничан», у якому обранці просять на середу, 31 травня скликати позачергову сесію, аби вирішити питання оборонно-правового характеру.

«Ми наголошуємо, що майже всі ці питання можливо було вирішити безпосередньо розпоряждженням міського голови або рішенням виконкому, але міський голова свідомо ввела громаду в управлінську кризу. Водночас наголошуємо, що за останні два роки командою міського голови неодноразово проводилися сесії, приймалися рішення з грубим порушенням законів та регламенту, непрозоро розподілялися кошти громади, земельні ділянки, кадрові рішення. Як наслідок — рішення суду про незаконність дій голови Єрмолаєвої. Саме тому як представники громади вимагаємо і про що вже чотири місяці говоримо міському голові — складання повноважень секретаря міської ради Римші, складання повноважень керуючої справами виконкому Тимощук, формування нормального складу виконавчого комітету, зміни до регламенту ради та нормальну, прозору роботу ради», — процитувала очільниця громади звернення.

Відео дня

«Депутати не виконують свій обов’язок»

Тетяна Єрмолаєва сказала, що жодного рішення суду, яким дії міського голови визнані незаконними, не існує. Є лише рішення про те, що неправильно сформована комісія. Припускаємо, що очільниця громади мала на увазі судову справу про визнання незаконними договори, які уклали із директорами шкіл.

— Далі констатую факт — депутати не виконують свій обов’язок, не приходять в сесійну залу і не працюють, — каже Єрмолаєва. — Вони можуть в єдиний спосіб висловити своє ставлення до того чи іншого рішення — підтримати його або не підтримати. І в жодному разі депутат не позбавлений права подавати проекти рішень. Чи є у мене проекти рішень за останні чотири місяці роботи виконавчих органів? Ні. Жоден депутат жодного проекту рішення за чотири місяці не надав. Ви знаєте, це це не новина.

— Для мене новина, — заперечив Олександр Шумський.

— Ваших проектів рішень я не бачила, — сказала на це Тетяна Єрмолаєва.

— Як це не бачили? Ми їх спільно обговорювали на комісії і з вашої подачі проекти рішень зарізали. Один з тих проектів рішень стосувався допомоги сім’ям військовослужбовців на поховання загиблих. А зараз ви говорите, що ми не даємо грошей на поховання загиблих. Це одне. По-друге, ви можете в межах одного розпорядника перекидати кошти.

— Неправда, — заперечила Тетяна Єрмолаєва. — Є фінансова дисципліна. Є фінвідділ і управління фінансової політики. Ми не маємо права в межах розпорядника з однієї програми на іншу перекидати гроші. Це виключно право сесії. Ви приносили два рішення, точно по одному комісія була. Це було досить давно.

— Досить давно — це тоді, коли міська рада нормально працювала, — сказав на це Шумський.

— Це рішення було відправлено в комітет по регуляторним актам на дослідження і ми вам сказали одразу, що ми не знаємо, яке буде заключення, — продовжила Єрмолаєва. — Але воно нам повернулося з регуляторки і воно є в проектах рішення на сесію.

— Це ви говорите про другий мій проект рішення по дошкам, — зауважив Шумський.

— А по першому що не так? — запитала міський голова.

— Ви просто його прогнули і його не внесли в проект, — відповів Шумський.

— Ви його навіть не зареєстрували вхідним, — сказала на це Тетяна Єрмолаєва.

— А те, що його винесли на комісію, ролі не відіграє? — запитав Олександр Шумський.

— Ми піднімемо протоколи комісії, подивимося, голосували на комісії за чи проти, — сказала на це Тетяна Єрмолаєва. — Комісія за будь-якими проектами рішень складає свій протокол. У вас є можливість підняти всі протоколи комісій і подивитися — комісія розглядала, прийняла чи не прийняла.

— Не прийняла, — уточнила головний спеціаліст по роботі ради Лариса Монастирська.

— А чому не прийняла? Тому що ви сказали: «Я не вважаю це доцільним», — звернувся до міського голови Олександр Шумський.

— Я такого не казала. Я не можу вказувати депутатам, що їм треба, — заперечила Тетяна Єрмолаєва і додала, — Я не є членом комісії. Члени комісії прийняли таке рішення. На даний час ми закладали кошти на поховання і матеріальну допомогу родинам загиблих. Кошти закінчилися, п’ять родин не отримали кошти, поховання теж робиться в борг. Ми не планували закладати гроші на поховання на тридцять-сорок осіб, бо вважали, що планувати наперед велику суму на похорони — це неетично.  Тому запланували найменшу кількість, яка тільки може бути. На жаль, є реальність, коли багато поховань і ці кошти закінчилися. У нас є питання з тим, щоб виділити кошти на допомогу і на поховання загиблих військовослужбовців.

— Де цей проект рішення? Він є у нас зараз? — запитав Олександр Шумський.

— Так, — відповіла Тетяна Єрмолаєва.

— Зміни до бюджету, розподіл вільних залишків розглядався комісією? — запитав Шумський.

— Це позачергова сесія, — сказала Єрмолаєва.

— То комісія була чи не була? — запитав Шумський.

— Мала бути комісія перед сесією, — сказала міський голова. — Комісія не зібралася, але рішення позачергової сесії можна проводити без комісії. Вони є нагальні.

— У вас все може робитися без сесії, — сказав на це Шумський.

— Це у вас, але не буде міський голова порушувати закон, виносити рішення, приймати, перекидати будь-що без рішення сесії, бо кошти — це виключно рішення сесії, — сказала Тетяна Єрмолаєва. — Минулого року під час військового стану держава надала дозвіл на певний період приймати рішення виконкомом, ми цим користувалися. Тепер цим ніхто не користується. Все, що стосується прийняття коштів і землі теж — це виключно рішення сесії.

На цьому все. За одинадцять хвилин до сесійної зали більше ніхто не зайшов, тому усі розійшлися. Сесія не відбулася знову. Настанок публікуємо список депутатів, які не прийшли до зали у понеділок, 29 травня:

  • позафракційні (колишня «Опозиційна платформа — за життя»): Сергій Перенчук;
  • «Партія Вінничан»: Олексій Каратєєв, Віктор Заїчко;
  • «Європейська солідарність»: Дмитро Бернатович, Олександр Євтушок, Людмила Кудимець, Ольга Поліщук, Володимир Шавлюк;
  • «Слуга народу»: Євгеній Малащук, Наталія Щербатюк;
  • «Батьківщина»: Сергій Матвіюк, Олександр Ковернега, Сніжана Явна.

 

Читайте також:

Бойкот сесій продовжується. Депутати вимагають відставки секретаря ради

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олег Оркуша

    Абсолютна імпотенція.
    В данній ситуації  - жіноча.

    Геннадий Ткачук reply Олег Оркуша

    Олег Оркуша місцевої влади
  • Геннадий Ткачук

    Три депутати які вказані владою в списку знаходяться в ЗСУ ,яким чином вони повинні були прийти ?Якщо є вимога 1/3 депутатів поставити питання про перебування в посадах певних осіб ,які ними раніше вибрані ,чому голова ТГ не включає дане питання ,а воно б дало змогу провести сесію .Вся біла в тому що влада загралася в диктатуру,в демократії не має слова як схочу ,є обовʼязок .Тому не слід крутитися як гадюки ,а слід робити так як предписано   Законом і тоді не буде сесій які не відбуваються і рішень які визнанні судом не законні .Бо аж смішно чути ,що в рішені суду написано і скасовано рішення місцевої влади ,але велика маніпулятор каже що ні .Годинник почав підрахунок кінця цього божевільного цюрихського проекту глумління над Козятинщиною

keyboard_arrow_up