Тільки дурні упираються у визнанні власних помилок

З редакційної пошти

Українська народна освіта переживає процес перезавантаження. Вводяться нові освітні стандарти, оновлюються навчальні програми, підручники. До 2019 року вчителі та діти мають працювати за двома стандартами: чинним та новим Державним. Кожний навчальний рік є певним етапом, як у справі розбудови національної освіти, так і у професійній долі кожного вчителя.

На жаль, особливості виховання та навчання в сучасних умовах першими відчувають інколи батьки та учні, ніж дирекція школи. Наприклад, у Махнівці батьки стали ініціаторами перших зборів у цьому році у зв'язку з незадоволенням навчальним процесом у школі. Про це говорилось у засобах масової інформації та факт виникнення конфлікту підтвердили начальник районного управління освіти та директор школи.

Але в одній з комунальних газет Козятинщини директор фіговим листом почав покривати свою безвідповідальність перед батьками, дітьми, педколективом, громадою за стан навчально-виховного процесу. А істину замінює облудними словами. Не потрібно йому шукати винних у тому, що громада дізналась про батьківське незадоволення навчальним процесом. Хочу нагадати директору школи, що він безпосередньо несе персональну відповідальність за організацію та якість навчально виховного процесу.

Відео дня

Педагоги знають особливості розвитку дітей 5-6 класів. Це перехідний вік — найскладніший. Якщо випустити з поля зору учнів цього віку, велика ймовірність незасвоєння шкільної програми у наступних класах.

Ніхто не заперечує, що частиною роботи керівника навчального закладу є співпраця з керівниками господарств.

Але директору не потрібно так ревниво виконувати цей пункт посадової інструкції та виставляти вище. Традиційно у директорів та педагогічного колективу Махнівської школи десятиліттями підтримуються дружні та теплі відносини з організаціями та установами територіальної громади та не тільки… Маємо розуміти, що колір стін та ціни гардин, кількість папочок та папірців — не є оцінкою навчально-виховного процесу школи та діяльності директора школи. Головне — зміст та рівень викладання, виховання дітей, викладання та засвоєння програм на рівні сучасних освітніх стандартів.

Працівникам районного управління освіти хочеться сказати, що вони дуже поспішили прозвітувати перед громадою району про вжиті заходи. Зроблене наспіх — рідко буває добре. Від відповіді пахне бузком. Та підхід до вирішення цієї проблеми схоластичний (відсутність глибоких знань, серйозної думки про існуючі проблеми, марнослів'я). Не вподобляйтесь та не будьте послідовниками вчення Хоми Аквінського. Це смердить нафталіном!

Директору школи потрібно припинити полювання за відьмами, шукати крайніх. Краще — взятися за навчально-виховний процес у школі.

Виправдовування на шпальтах провладних газет про конфлікт у школі викликають сміх і смуток.

Р.S. Виникає ще одне запитання: чи не є корупційними діями перебування на посаді завуча школи? Вона безпосередньо перший заступник у свого чоловіка!

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up