В Києві не спокійно

В Києві не спокійно
Таке було 11 грудня 2013 року

Народ хоче реальні реформи

Відео 10 грудня

Голова Вінницької обласної організації партії "Громадянська позиція" Сергій Гайструк (10 грудня):

Відео дня

Сьогодні і маю сподівання назавжди, всі українці відчули,що разом ми велика сила, в нашому природному бажанні жити в справді достойній, незалежній країні. Нам потрібні реальні реформи! Ми прагнемо системних змін - новий виборчий закон, новий склад ЦВК, слідчі комісії ВР і головна вимога сьогоднішнього маршу - НОВИЙ, РЕАЛЬНИЙ, ЗРОЗУМІЛИЙ ЗАКОН ПРО ІМПІЧМЕНТ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ! Дякую всім, хто був сьогодні поруч, це наша Громадянська позиція!

Згадаємо 2013 рік 11 грудня:

А це 10 грудня 2017 року

Акцію протесту в центрі Києва охороняють близько тисячі правоохоронців – МВС.«Марші за імпічмент», ініційований Міхеїлом Саакашвілі, Київ, 10 грудня 2017 року. Дружина Саакашвілі Сандра виступає на сцені перед протестувальниками

Під час маршу в центрі Києва 10 грудня, учасники якого вимагають ухвалення прийняття закону про імпічмент, за порядком стежать близько однієї тисячі працівників Національної поліції та військовослужбовців Національної гвардії України. Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ, за даними якого, акція відбувається без порушень.

Посилаючись на попередні дані, у МВС повідомили, що у марші беруть участь близько 2,5 тисячі осіб.

У МВС підкреслили, що головне завдання правоохоронців – не допустити провокацій та запобігти будь-яким правопорушенням під час проведення у столиці масових заходів.

Учасники «Маршу за імпічмент» проводять мітинг на майдані Незалежності у Києві, вимагаючи звільнити лідера партії «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі та закликаючи президента Петра Порошенка і генпрокурора Юрія Луценка піти у відставку.

Міхеїла Саакашвілі затримали в Києві ввечері 8 грудня на квартирі одного зі своїх прихильників, колишнього чільного начальника поліції. Діяча оголосили в розшук після того, як 5 грудня йому вдалося уникнути затримання. Того дня правоохоронці прийшли з обшуком до квартири Саакашвілі в центрі Києва. Співробітники СБУ спільно з працівниками Генпрокуратури затримали колишнього президента Грузії, проте автомобіль правоохоронців із Саакашвілі всередині заблокували прихильники діяча і через кілька годин силою звільнили його. Після цього Саакашвілі разом зі своїми соратниками прийшов до будівлі Верховної Ради України, де влаштував мітинг. Наступними днями Саакашвілі перебував у наметовому містечку біля Верховної Ради і виступав перед прихильниками, але зумів непоміченим вибратися звідти.

За повідомленнями з Генеральної прокуратури України, Саакашвілі підозрюють за статтею Кримінального кодексу України про «сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності».

5 грудня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що лідер партії «Рух нових сил» Міхеїл Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії, півмільйона доларів на свою діяльність в Україні. Він навів записи перехоплення розмов, що, за його словами, підтверджують це. Саакашвілі назвав неправдивими всі обвинувачення на свою адресу.

Джерело: Радіо Свобода

 

Голова ПП "Громадянська позиція" Анатолій ГРИЦЕНКО (11грудня):

"Чому?

Чимало з Вас ставлять питання і щиро не розуміють, чому наша партія Громадянська позиція офіційно не присутня у наметовому містечку, чому я особисто і партія з прапорами не ходимо на віче і на марші протесту, організовані Михайлом Саакашвілі. Так само щиро відповім.

Ви не задумувалися, чому не лише Громадянська позиція, а жодна політична партія, парламентська чи позапарламентська, жодна активна громадська організація не беруть офіційно участі - ні в наметовому містечку, яке в жовтні місяці Саакашвілі розгорнув біля Ради, ні в організованих ним щотижневих віче і маршах протесту? Навіть ті громадські організації і партії, які разом з Саакашвілі починали спільну акцію 17.10.17. Навіть ті громадські організації і партії, які 10.09.17 солідарно підтримували Саакашвілі у наметовому таборі під Краковцем, захищаючи його право на громадянство. Навіть ті громадські організації і партії, які з березня проводять разом із Саакашвілі переговори про об'єднання в одну політичну силу. Солідарна підтримка Саакашвілі, якого влада переслідує, висловлена публічно, жорстко і неодноразово, але водночас - лідерів громадськості й партійних лідерів на акціях Саакашвілі поки немає.

Чому? Сторгувалися з владою, не хочуть більше боротися проти злочинного режиму? Неправда. Хочуть позбутися Михайла як конкурента на виборах? Дурниці, сам Саакашвілі балотуватися не має права нікуди, а його партія попри всі зусилля поки навіть близько не підійшла до 5% бар'єру. Тому що боягузи? Всі? Навіть ті, хто місяцями стояли на Майдані? Кого влада почала переслідувати ще тоді, коли сам Саакашвілі агітував за Порошенка і БПП? Чиї активісти і партійці загинули, отримали поранення на Майдані, а потім на фронті? Не складається.

А може, в іншому причина? В мережі люди активні й поінформовані - тож аналізуйте і думайте. Багато з Вас уже зрозуміли суть проблеми.

Напевно і Михайлові треба над цим питанням задуматися. Варто скоригувати свої плани і дії, щоб вони дійсно сприяли єднанню заради країни і щоб були здійсненими, з урахуванням готовності суспільства до радикальних рішучих дій не фейсбучної - реальної. Почати нарешті слухати не тільки себе, утримуватися від одноосібних, не скоординованих з партнерами, контактів, заяв, рішень і дій, що потім дискредитують і самого Михайла, і всіх партнерів в очах суспільства.

Чи можливо це? Не знаю, але ми щиро би того хотіли. І тоді ми знову зможемо стати поряд, пліч-о-пліч, зможемо діяти спільно, в єдності - щоб люди бачили попереду і позитивну перспективу, і відповідальне лідерство.

Сподіваюся, свою позицію я виклав ясно і толерантно."

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up