В одних 4, в інших — 7: дві громади вже призначили старост

В одних 4, в інших — 7: дві громади вже призначили старост
  • Хто очолюватиме старостинські округи Козятинської громади, та скільки їх буде — досі загадка.
  • Натомість Глухівці та Махнівка зі старостами і округами вже визначились.
  • Кого призначили і чим повноваження козятинських старост відрізнятимуться від колег із Глухівецької та Махнівської громади?

Вже стартувала реорганізація сільських рад Козятинської об’єднаної громади, а старост досі немає. За процедурою, кандидата на посаду старости затверджують депутати на сесії. Найближча сесія міської ради відбудеться вже у четвер, 24 грудня. Проте серед питань, які планують розглянути на засіданні, поки що немає рішення про призначення старост.

Точна кількість старостинських округів наразі теж невідома. Проте серед питань до чергової сесії ми знайшли проект рішення «Про затвердження чисельності виконавчого комітету». Там вказано, що старост буде четверо. Документ ще не прийнятий і на сесії депутати можуть внести зміни — збільшити кількість старост, чи, навпаки, зменшити.

Натомість Глуховецька та Махнівська громади опинилися на крок попереду. Там вже визначилися із кількістю старостинських округів і призначили старост. Почнемо з Махнівки. Ця громада налічує 20 сіл. Раніше це було вісім окремих сільрад. Тут створили сім старостинських округів. Відтак кожна колишня сільська рада стала старостинським округом у таких межах:

Відео дня
  • округ № 1 — Перемога, Немиринці;
  • округ № 2 — Вовчинець;
  • округ № 3 — Куманівка, Туча;
  • округ № 4 — Безіменне, Чернички, Молотківці, Молодіжне, Хліборобне;
  • округ № 5 — Юрівка, Листопадівка;
  • округ № 6 — Поличинці, Мала Клітинка;
  • округ № 7 — Тернівка;
  •  і окремо Марківці, Медведівка, Садове, Мшанець та адміністративний центр Махнівка.

Старостою округу № 1 призначили Майю Поліщук. Раніше вона була головою Переможнянської сільської ради, на базі якої створили цей старостинський округ.

Старостою Вовчинець, тобто округу № 2 обрали Людмилу Токову, яка до цього керувала тамтешньою сільрадою.

Старостою округу № 3 призначили Ірину Науменко. Раніше вона була секретарем Куманівської сільської ради.

Старостою округу № 4 став Микола Корнійчук. Раніше він очолював раду у Безіменному.

Старостою округу № 5 призначили Володимира Кравця. Він працює агрономом у СФГ «Белінського».

Старостою округу № 6 обрали Людмилу Герасимчук. Вона була секретарем Поличинецької сільської ради.

За два дні після Махнівки зі старостами визначилися Глухівці. Ця громада — піонер децентралізації на Козятинщині, адже створилася ще три роки тому, коли об’єдналися ради Глухівців та Непедівки.

Глуховецька громада налічує 17 сіл. Раніше це було 9 сільрад. Села, окрім Глухівців, поділили на чотири старостинські округи. Потім внесли деякі зміни у межі і тепер вони виглядають так:

  • округ № 1 — Пузирки, Панасівка, Держанівка, Гурівці, Непедівка;
  • округ № 2 — Жежелів, Дубина, Бродецьке;
  • округ № 3 — Верболози, Вернигородок, Велике;
  • округ № 4 — Білопілля, Селище, Кашперівка;
  • і окремо Глухівці як адміністративний центр.

Старостою округу № 1 призначили Галину Корніюк. Раніше вона була головою Непедівської сільської ради. Після створення ОТГ — старостою.

Старостою округу № 2 став Ігор Ткачук. Він був депутатом Глуховецької селищної ради 7 скликання.

Старостою округу № 3 призначили Володимира Гуп’яка. Раніше він керував Вернигородоцькою сільською радою, до якої входили усі села новоствореного старостинського округу.

Старостою округу № 4 став Віктор Якимчук. До цього він очолював Білопільську сільську раду.

Старостам Глухівецької громади дали право вчинення нотаріальних дій. Старостам Махнівської громади на додачу до нотаріальних дій дозволили вести акти цивільного стану. Натомість старости Козятинської громади поки що не матимуть права ані на вчинення нотаріальних дій, ані на проведення реєстрації. Про це ми вже повідомляли.

 

Читайте також:

Чим будуть займатися старости Козятинської громади

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олексій Істомін

    Ці чоловіки та жінки десятиліттями очолювали громади Єдине що зробили по селах   допомогли головам сільгоспформувань  розкрасти  майно селян  підгорнути під себе всі землі пасовища горби дороги яри землі резерву і себе не обділили  Треба криком кричати тільки вже ніхто не почує
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:14 У Козятинській громаді закінчується опалювальний сезон 14:00 Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій області 13:39 Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні 13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up