Вибори: відомі імена трьох претендентів на очільника Козятинської ОТГ

Вибори: відомі імена трьох претендентів на очільника Козятинської ОТГ
  • Деякі політичні сили вже оголосили своїх кандидатів на місцеві вибори, які відбудуться 25 жовтня.
  • Про це повідомляє видання «Vежа».
  • Відтак стали відомі імена трьох козятинчан, які боротимуться за право головувати в нашій ОТГ.
  • Розповідаємо, хто саме.

Поки що у електронній системі «Місцеві вибори» немає інформації про учасників виборчих перегонів, але деякі партії вже публічно оголосили своїх кандидатів на посади голів об’єднаних територіальних громад. І якщо раніше ми лише здогадувалися про те, хто з козятинчан балотуватиметься на очільника ОТГ, то імена трьох претендентів вже знаємо напевне.

Одна з політичних сил, яка оголосила список кандидатів — «Українська стратегія Гройсмана». Днями відбувся обласний форум «Кожен житель Вінниччини важливий», де представили претендентів на пост голів ОТГ та депутатів Вінницької міської та обласної рад. Серед кандидатів — Тетяна Єрмолаєва, яка боротиметься за право очолити Козятинську об’єднану територіальну громаду.

Відео дня

Це не перша її участь у місцевих виборах. П’ять років тому вона вже подавала свою кандидатуру на пост міського голови. Йшла на вибори самовисуванцем. За результатами голосування набрала 8,54 % голосів, зайнявши шосту сходинку серед кандидатів. До речі, тоді їй вдалося обігнати попереднього очільника міста, Олександра Гвелесіані, який опинився на сьомому місці.

Раніше Тетяна Єрмолаєва була керівником відділення «Укргазбанку». Згідно з інформацією з аналітичної системи YouControl, засновниця агропідприємства «Гадомецьке». Воно зареєстроване у селі Великі Гадомці Бердичівського району. Крім того, вона голова ОСББ «Винниченка 43».

Свої списки оприлюднила також партія «Європейська солідарність». Серед кандидатів на пост голови ОТГ — Ірина Колесник. Вона теж боротиметься за право очолити Козятинську громаду. Відтак серед кандидатів маємо вже двох жінок.

Ірина Колесник теж брала участь у виборчих перегонах у 2015 році. Щоправда, тоді подавала свою кандидатуру не на посаду Козятинського міського голови, а на депутата обласної ради. Була у списках партії «Самопоміч». Відтак пройшла до Вінницької обласної ради 7-го скликання.

Минулого року Ірина Колесник брала участь у парламентських виборах. Вона була одним із 12 кандидатів, які боролися за право представляти інтереси 13 округу у Верховній раді. Йшла на вибори від партії «Голос». За підсумками голосування стала третьою, поступившись Юрію Максименку від «Слуги народу» та Петру Юрчишину, якому вдалося пройти до ради вдруге.

Раніше працювала інспектором внутрішньої політики Козятинської райдержадміністрації. Наразі вона старший менеджер по лінгвістиці. Чоловік Ірини Колесник, Павло Пойда, працює у Вінницькій територіальній організації партії «Європейська солідарність», від якої Ірина йде на місцеві вибори.

Третій претендент на пост очільника Козятинської міської ОТГ йде на вибори від партії «Слуга народу». Політична сила оприлюднила імена своїх кандидатів на сторінці у Фейсбук. Серед них — Олександр Пузир, нинішній очільник нашого міста.

На місцеві вибори 2015 року йшов від партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина». Обійшов свого попередника, Олександра Гвелесіані, зі значним відривом у 1 602 голоси. Перед цим був депутатом міськради.

Економіст-юрист за освітою. Працював юристом, певний час займався підприємницькою діяльністю. До того, як стати очільником міста, був генеральним директором ТОВ Лізингова компанія «Інтелект». Згідно з декларацією за 2019 звітний період, дружина Олександра Пузиря, Ірина, займається підприємницькою діяльністю.

Опитування

Кого з цих кандидатів ви підтримуєте?

Кандидати до інших ОТГ району

Що стосується претендентів на пост голови інших об’єднаних територіальних громад Козятинщини, поки що відомо лише про двох кандидатів, які боротимуться за право очолити Глуховецьку ОТГ. Один з них — Олександр Амонс, нинішній голова Глуховецької громади. Йде на вибори від партії «Європейська солідарність». Брав участь у виборах 2017 року, після того, як утворилася Глуховецька ОТГ. Тоді теж йшов від партії «Солідарність». До цього був головою Глуховецької селищної ради.

Інший кандидат — Катерина Райська. Вона йде на вибори від «Слуги народу». Працює головним спеціалістом Відділу освіти, культури, молоді та спорту Глуховецької селищної ради.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Л.Шевчук

    Подстава з першого погляду. По Глухівцям.   рядова  працівниця  сільради йде проти свого  шефа, голови сільради ??? Брєд, теж мені політична амазонка із Глухівців. Ні стида,ні совісті. За такий прогин перед амоссом люди плюватимуть в обличчя. А сам амосс здрисне в Одесу, в затишну квартирку, куплену за хабарі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up