Віта Заверуха вийшла на волю. Благодійник вніс за неї 1,6 мільйона застави

Віта Заверуха вийшла на волю. Благодійник вніс за неї 1,6 мільйона застави

Із вигуками «Вітаємо!» та букетами квітів зустрічали активісти Вікторію Заверуху. На Ютубі з’явилося відео того, як вінничанка, яку судять за розстріл «беркутів» у Києві, вийшла зі слідчого ізолятора.  

Адвокат дівчини Дмитро Біловчук прокоментував звільнення так: за Віту внесли заставу. Її розмір, нагадаємо, спершу був більший трьох мільйонів гривень.

Адвокат сказав, що заставу зменшили до 1,6 мільйона, й ця сума сплачена.

В анотації до відео, яке розмістив сьогодні, 24 січня, у Ютубі "Національний Центр Правозахисту", назвали прізвище благодійника. Написали, що за вінничанку вніс заставу Олексій Тамразов. 

Відео дня

«Не можемо не відмітити, що Олексій, попри скромність та непублічність, людина, яка з особистих переконань зробила надзвичайно багато для фронту та політв'язнів. Тамразов з перших років війни регулярно допомагає українським збройним силам», - цитата з анотації.

Вже є реакція деяких вінничан у Фейсбуку на звільнення Віти. Активісти пишуть радісні коментарі на зразок «Гарна новина», «Слава Богу», «Ура». Першим із знаних вінничан відреагував на звільнення Заверухи Юрій Павленко (Хорт).

«Вітаємо дівчину!)», - написав активіст, який теж нещодавно сидів у слідчому ізоляторі й був звільнений, та розмістив посилання на відео звільнення Віти. -

Остання ухвала, яку винесли, фактично виправдальна, - сказала для відео сама Віта Заверуха. - Як виявилося, я не проходжу ні по одному з епізодів справи, яку мені шиють. Так що, будемо боротися далі.   

 

 

Віта Заверуха буде дотримуватиметься всіх законних процедур та на судах доведе власну невинуватість, - прокоментував лідер формації «С14» Євген Карас, який разом з активістами "Національного центру правозахисту" веде кампанію з визволення дівчини. 

Ці організації вважають, що вінничанка – не злочинниця, а політв’язень. Що вона не брала участі у розстрілі "беркутів" й не була лідером організованої злочинної групи, яка планувала теракт у столиці 9 травня.

Ще з інформації під відео дізнаємося, що на звільнення Віти Заверухи збирали кошти з різних людей, які тепер мають повернути: «Небайдужі українці встигли зібрати більше двадцяти тисяч гривень для внесення застави за Віту. Родина Завірюхи поверне ці кошти, і лише у випадку окремого бажання благодійників кошти можуть бути витрачені на підтримку інших політв'язнів».

 

Наталія ГОНЧАРУК

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up