Як Козятин приєднали до першого госпітального округу

Як Козятин приєднали до першого госпітального округу
А місце нашим місцевим "керовникам", насправді, тільки в сміттєвому баку

Відбулося це на останній сесій міської ради, яка пройшла 7 квітня 2017 року. Відеорепортаж в публікації "Про останню сесію Козятинської міської Ради" Посилання на джерело: https://kazatin.com/Podii/pro-ostannyu-sesiyu-kozyatinskoyi-miskoyi-radi-10600328.html

Що відбулось на сесії

Опозіційна особа від БЮТу в області Людмила Щербаківська прибула на сесію міської ради. Її посадили в президіум. І вона схиляла депутатів проголосувати “за“ входження Козятина до першого госпітального округу і при цьому відверто брехала про реформи медицини у Вінниці. Хоча зізналась, що експеримент реформ області завалений на нуль і не підйомний. Вона шантажувала депутатів відповідальністю перед виборцями, якщо не проголосують. Така нещирість та узурпаторське відношення до людей Козятина! Гостя з області ніби як підписала вирок: смерть тим, що ще живий. Були присутні також голова райради Віктор Слободянюк та заступник голови РДА Сергій Прохоров. Він також  звернулися до депутатів з закликом підтримати “входження”.

Як результат проголосували “за” 22 депутати. Утримались: шестеро - Якимова, Синюшко, Тремба, Леся Кравчук, Радогощина, Сич.

Відео дня

Були проти п’ять депутатів: Буравський, Радіна, Гвелесіані, Фурманець, Панчук.

В чому закладена трагедія прийнятого рішення

Найперше, голова обласної держадміністрації по типу губернатора розробив план створення госпітальних округів. Схвалив його обласною радою. І затвердив Кабміном.

Більшість депутатів Козятинської міської Ради проголосували, як клоуни, в цирку. Голосуючі підписались під тим, чого не планували. Діяли не в інтересах громади Козятинщини, а, як боягузи, щоб угодити Президенту України, голові облдержадміністрації, головам району та міста. Щоб, не доведи, Господь, не обтяжити стосунки.

Громада і ще не народжені, переселенці їх не бентежать. Розбудови міста їх не цікавлять. Сесія прийняла рішення про входження до першого Вінницького госпітального округу. Але, я надіюсь, що вони за це вигребатимуть по повній. Де тут добровільність? Не бачимо. Її немає.

Залишається відкритим питання, як зауважив один із депутатів: “Це чисто маланський развод без грошового забезпечення?”

Суть реформи — це передача ресурсів з центру в області до центру в районі. Хай хто б що не звіздів, а суть реформ — хто правитиме грошима. За такого голосування, Козятин гроші не побачить. Хіба з ложкою, сошкою, паличкою в черзі та баночкою для аналізів. Можливо, й щось перепаде. За залишковим принципом.

І саме дивне те, що громада не вповноважувала міську раду і не передавала право власності та право розпоряджатись комунальним майном. Чому це майно та фінанси деребанить голова райради та міський голова, не зрозуміло? Найменша юридична освіта гарантує можливість прийняти інше рішення через суд. Але це доганяти потяг з усіма ризиками посадки на ходу. Отака реальність для людей — фатальна.

Інший пункт довіри: чому владі району з депутатами міста Козятина не вдалось створити госпітальний округ з центром в місті Козятин. Матеріально-технічне забезпечення комунальним майном будівель лікарні — одне із кращих в Україні. Наявні лікарі високої кваліфікації. Доїзд до Козятина — що залізничним, що автомобільним транспортом — також на висоті.

Та по іншому бути не могло. Згадайте, як розгромили самооборону Козятина. Де Оркуша? А де хлопці? Слободенюк авторитет Козятина для опущених в сміттєвий бак не те що в Україні, а й у світі. І, саме головне, ветераи АТО підтвердили, хто такий голова району. Ну і наш народний бютівський опозиційний до народу України мер. Найперше, що зробив, знищив інвестора теплопостачальну фірму в місті, зайняв його місце. Питання: “Для чого?” Щоб мати долю собі, дружині, своїм дітям?

 

Отож, зганьблені жадобою до влади та грошей, чиновники не змогли створити і не могли створити  такого продукту, як госпітальний округ в Козятині.

Один лише факт. При нормі доставки хворого в лікарню не більше 60 хвилин, козятинчан доставлятимуть, як мінімум півтори години. Для тажко хворого це, назвемо прямо, смерть. Ось за що по факту проголосувала міська сесія і назвала це медичними реформами. Люди, а Вам це треба? Що ж робити? Гуртуватись навколо “Громадянської позиції”, вливатись в ДР ОУН, Азов, Свободу та інші об’єднання. Не забуваймо про бутівників від народу.

 

Р.S. Народ — жертва влади

Всі пострадянські європейські держави провели реформи місцевого самоврядування на старті розвалу Російської імперії. Україна, на жаль, з вказаними реформами запізнилась на 20 років. Ми тішились, що скрізь ревуть та стогнуть люди, а у нас такого немає. Однак, корупція  з’їла нас. Тепер у людей немає абсолютно ніякої довіри до будь-якого чиновника. Від депутата — до поліцейського, прокурора, тим більше, СБУ-шника.

Наразі, ми стали всі жертвами влади. Влада це ворог — найбільш небезпечний для людей та існування держави Україна. Дивна картина. Від держави чиновники отримують все. Заробітню платню, форму, пенсію… Держслужбовць ще й отримує надприбутки в якості поборів. Якщо порівнювати з чимось в часі, то у нас ситуація статистично точно, як перед приходом Гітлера до влади в Германії, або ж під час формування першої січі війська запорізського.

Президент України ігнорується Конституцію. Реформи тільки визначені намірами. Перемога можлива  лише за однієї умови — в процес реформ втрутиться народ України, який ні в день, ні вночі не розслабиться і контролюватиме владу. У нас парламеннтський устрій управління держави. А вийшло на ділі, що кабмін править Верховною Радою України. Абсурд — наймити правлять виборною владою і ті буксують по-повному.

Приклад тому — сесія Козятинської міської ради,та прийняті там рішення.

 
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (6)
  • Влад Лісовий

    В Козятині мавби бути свій госпітальний округ.ЦЕ фінанси.Штатині одиниці Це робочі місьця.Для медиків,водіїв.бухгалтерів.і т.д.
    Посилання на джерело: https://kazatin.com/Podii/pro-ostannyu-sesiyu-kozyatinskoyi-miskoyi-radi-10600328.html

    GUF reply Влад Лісовий

    навчіться  граматиці "журналіст"!!!

    Влад Лісовий reply GUF

    По сленгу до  діда  Панас. Креативно в площині Г. Сковороди. Характернішій чим Янукович, баба яга.

    GUF reply Влад Лісовий

    У вас, дядьку., помилок в кожному слові, аж гидко читати, рідної мови не хочете знати. Про якийсь сленг торочите.

    Мова рідна, слово рідне, хто вас забуває, той у грудях не серденько,— тільки камінь має.(Т.Г. Шевченко)
  • Анонім

    Найбільше розочарований міським осередком "Самопомочі".  Не голосували проти корупційного госпітального округу, ходять під пузирем. От пан Сич позіціонує себе як альтернативу меру, а сам не хоче  голосувати "проти"  бандитської реформи, балакав-балакав про неможливо довгий час для доставки хворих в цент округу, а проголосувати не зміг. Чого боїться працівник суду?
  • Влад Лісовий

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera 17:01 Вчитель Козятинського опорного ліцею Богдан Пічкур увійшов у дванадцятку кращих учителів України 16:28 Дружині загиблого Героя Віктора Кравчука вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня Від читача 09:28 Пожежний схематоз 15:35 На регіональному фестивалі колотухи було на що подивитися, що показати 14:01 «Одужую після надскладної операції, готуюсь до хімії» 13:50 Благодійний фонд Миколи Філонова допомагає організовувати харчування в школах Вінниччини (пресслужба БФ) 12:27 «Ямковий ремонт з нанотехнологіями» у Козятині. Відео від читачів play_circle_filled 12:09 Козятинський ЦНАП отримав комплект сучасної портативної техніки 11:01 Десятка найдорожчих закупівель міської ради у березні 10:20 Родинам загиблих Героїв Ігоря Болдіна та Анатолія Федорця вручили державні нагороди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up