Якщо будуть фінансові зловживання, я буду проти преміювання міського голови

Якщо будуть фінансові зловживання, я буду проти преміювання міського голови

Узятися за ручку та аркуш паперу мене заставив дзвінок від Лозінської Т.В., яка попросила прокоментувати рішення 13 сесії 7 скликання, від 24. 02. 2017 р.

Узятися за ручку та аркуш паперу мене заставив дзвінок від Лозінської Т.В., яка попросила прокоментувати рішення 13 сесії 7 скликання, від 24. 02. 2017 р.

На порядку денному сесії стояло понад 60 питань.

Відео дня

Найбільш актуальним було перше питання: “Про встановлення фінансових ставок єдиного податку для фізичних осіб-підприємців”. Дебати по даному питанню розтягнулися більш як на годину. Діло в тому, що попередньо на комісіях розглядалася пропозиція зменшити розмір фінансових ставок єдиного податку для підприємців з 20% до 10%, але на погоджувальну раду перед сесією було оприлюднено звернення підприємців з проханням зменшити розмір податку до 5%. Думки розділилися. Підприємці, яких досить багато прийшло на сесію, бурхливо доказували свою позицію. За пропозицією міського голови, для платників другої групи встановили розмір податку з 1 березня 2017 р. 5 відсотків мінімальної заробітної плати. Більшість депутатів підтримала таке рішення, яке задовольнило присутніх підприємців.

Наступним, активним в обговоренні, було 12 рішення: “Про умови праці міського голови Пузиря О.Д.”.

Потрібно сказати, що найбільш активними противниками преміювання міського голови були підприємці, які перед цим добилися зменшення фінансових ставок єдиного податку. Вважаю це особистим правом кожного депутата, і я не хочу їх засуджувати.

Чому я голосував за дане рішення?

Зразу хочу сказати, що я не ідеалізую міського голову, не являюсь членом його політичної сили, ніколи не був “наближеним лизоблюдом” (Інокентій Гук) за три скликання депутатом міської ради, якої я був.

Тепер по суті.

Міським головою Пузир О. Д. працює понад рік. Я бачу його намагання благоустроїти місто, зробити чистішим. Не все вдається, але дороги в місті в минулому році більш-менш відремонтовані. На жаль, морозна зима підірвала дорожнє покриття. Велика кількість снігу не стала перепоною в рухові транспорту. Дороги, особливо центральні, чистилися своєчасно. Нагальним є питання купівлі нової снігоприбиральної техніки.  Вважаю, що ремонт доріг потрібно виконувати капітально і менше розпилюватися на ямковий ремонт.

Не буду повторюватись на тому, що виконано, ще більше потрібно зробити.

Відносно премії міського голови.

Не хочу (не маю права) називати посадовий оклад. Повірте мені, що він не набагато більший від мінімальної заробітної плати. Я не бачу фінансових зловживань з боку міського голови. Якщо вони будуть, я буду проти преміювання. До речі, я цікавився розміром оплати праці міських голів рівноцінних міст Козятину (премії значно більші).

Шановні мешканці Козятина! Проводьте зібрання на своїх виборчих округах, як це роблять жителі мікрорайону ПРБ. Запрошуйте своїх депутатів, вимагайте звітувати про їхню депутатську діяльність. Тільки спільним зусиллям ми зробимо наше місто кращим.

Євген БУРАВСЬКИЙ, депутат міської ради

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up