Запустили процес реорганізації сільрад і визначили повноваження старост: 2 сесія нової міськради

Запустили процес реорганізації сільрад і визначили повноваження старост: 2 сесія нової міськради
Фото з архівів газети
  • У четвер, 10 грудня новообрані депутати вдруге зібралися у сесійній залі.
  • Позачергове засідання тривало майже три години.
  • Розповідаємо, що так довго обговорювали і які прийняли рішення.

Список обранців знову змінився. Депутатські повноваження склали Костянтин Марченко та Андрій Корнійчук, яких призначили заступниками міської голови ще на першій сесії. Натомість лави обранців поповнили Тетяна Костюк від «Української стратегії Гройсмана» та Ольга Поліщук від «Європейської солідарності». Остання, до речі, була депутаткою попереднього скликання.

Після того, як міська голова повідомила про зміну у складі депутатського корпусу, обранці взялися до роботи. При раді утворили чотири комісії. Після затвердження складу комісії провели своє перше засідання, де обрали секретарів, а також змінили заступника комісії з регламенту. Тож довелося вносити зміни до першого рішення. Маємо такий склад комісій:

головою комісії з питань законності, правопорядку, регламенту, депутатської діяльності, етики, топоніміки буде Олександр Шумський («Слуга народу»), заступником — Руслан Кухар («Батьківщина»), члени — Володимир Шавлюк («Європейська солідарність»), Інна Румянцева («Опозиційна платформа — за життя»), Ірина Слободяник («Українська стратегія Гройсмана»), Олександр Грінченко («Українська стратегія Гройсмана»);

Відео дня

головою бюджетної комісії призначили Ольгу Поліщук («Європейська солідарність»), заступником — Тетяну Катеризюк («Українська стратегія Гройсмана»), члени — Аліна Діденко («Опозиційна платформа — за життя»), Наталія Щербатюк («Слуга народу»), Дмитро Бернатович («Європейська солідарність»), Сергій Матвіюк («Батьківщина»), Тетяна Костюк («Українська стратегія Гройсмана»);

головою земельної комісії призначили Ірину Репало («Українська стратегія Гройсмана»), заступником — Олександра Ковернегу («Батьківщина»), члени — Олексій Каратєєв («Партія Вінничан»), Олександр Пузир («Слуга народу»), Людмила Кудимець («Європейська солідарність»), Леся Кравчук («Українська стратегія Гройсмана»);

головою комісії ЖКГ призначили Миколу Шутова («Українська стратегія Гройсмана»), заступником Олександра Євтушка («Європейська солідарність»), члени — Сергій Перенчук («Опозиційна платформа — за життя»), Євгеній Малащук («Слуга народу»), Артем Ольхом’як («Українська стратегія Гройсмана»), Віктор Заїчко («Партія вінничан»).

Також депутати прийняли два положення: про комісії та про старост. В останньому прописано, чим будуть займатися старости Козятинської громади. Детальніше про це розповімо трохи згодом.

Положення про старост — не єдине рішення, яке несе зміни для сіл нашої ОТГ. Тому що міська рада прийняла ряд рішень про початок реорганізації Козятинської, Махаринецької, Флоріанівської, Кордишівської, Пиковецької, Сестринівської та Сокілецької сільрад і приєднання їх до Козятинської міської ради. Та це не означає, що робота сільських рад вже припиниться повністю, тому що приєднанню передуватиме ряд процедур, зокрема інвентаризація майна і документів, складання актів, передача майна, зобов’язань та активів. Завершиться цей процес не раніше 31 січня 2021 року, адже відповідно до плану реорганізації, саме до цієї дати включно мають бути передачні майно, зобов’язання та активи.

Хоч положення про старосту і рішення про реорганізацію рад вже прийняли, межі старостинських округів досі не визначили, а старост не призначили. Швидше за все, це робитимуть на наступній сесії. Проте міська голова Тетяна Єрмолаєва на початку засідання сказала, що планується створити не більше 2–3 старостинських округів. Нагадаємо, поки що на території нашої громади сім сільрад, куди входять 14 сіл.

Наступним кроком депутатів було внесення чергових змін до бюджету. Після цього обранці повернулися до порядку денного, позаяк включили ще три питання. Перше стосувалося сільських рад. Депутати прийняли рішення про виконання сільських бюджетів, відповідно до якого право підпису документів, що стосуються фінансів села, тепер належатиме Тетяні Єрмолаєвій.

Наступним рішенням депутати виділили «Управляючій компанії» 500 тисяч гривень для погашення боргів по заробітній платі працівників. Цьому передував емоційний виступ Олександра Полонського, тимчасово виконуючого обов’язки директора компанії, якого депутати заслухали задовго до розгляду питання про виділення коштів.

— Борги, які накопилися, було 452 тисячі по зарплаті, зараз стало 735, — сказав Полонський. — Таких об’ємів, щоб ми заробили на них, нам не надавалося. Звідки взялися ці борги? Краща техніка була передана «Чистому місту», об’єми всі давалися «Чистому місту». Ми кинуті були напризволяще. Як в таких умовах можна заробити?!

Наостанок депутати прийняли рішення про звернення до Хмільницької районної ради. Проситимуть новообрану райраду скасувати рішення про передачу майна, які прийняла на останній сесії Козятинська районна рада.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:59 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 13:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up