Заступник голови вінницької облради відмовився від посади

Заступник голови вінницької облради відмовився від посади

В облраді з'явиться новий депутат

 У Вінницькій облраді назрівають нові кадрові зміни. Сьогодні заступник голови обласної ради Олександр Качур написав заяву на складання депутатських повноважень. Відтак, він перестає бути й заступником голови облради.

З'ясувалось, що Олександр Качур балотувався у депутати Немирівської міської об'єднаної громади на виборах 18 грудня. За результатами виборів пройшов до міськради. Під час виборів й до сьогодні він перебував у відпустці. Щойно вийшов на роботу — написав заяву

. – Він набрав більше 50 відсотків голосів, а це один з найкращих результатів, - запевняє міський голова Немирова Віктор Качур. - І вибрав нашу міськраду замість облради. Зате тепер моєму синові не будуть закидати, що він у владі і нічого не робить. Адже на останній сесії облради я вимагав розслідувати свавілля під час виборів. Але Тетяна Редько зауважила, що я не можу цього вимагати, адже мій син і є влада. Крім того, обстановка в облраді не сприяє ефективній роботі. Замість взаєморозуміння та поваги — постійні з'ясовування стосунків.

Відео дня

Втім, депутат Тетяна Редько вважає, що ця посада була потрібна лише для політичних домовленостей, і тепер її варто зовсім ліквідувати.

– В період війни нам не потрібні зайві посади. І я про це заявляла одразу, ще рік тому. Але вирішувати усьому депутатському корпусу, - говорить вона. - І щодо закидів — не потрібно загострювати ситуацію. Качур-молодший балотувався у депутати до Немирівської міськради ще задовго до мого виступу на сесії. Значить, він керувався зовсім іншими мотивами.

Віктор Качур зауважує, що варіант, коли посаду зовсім скасують, можливий. Але якщо її залишать, на увільнену посаду претендує чотири його однопартійця

. – А вже депутати хай визначаються, кого вони хочуть бачити на цій посаді, - каже він. - Усім відомо, що заступник голови — наша квота, адже ми зайняли третє місце по кількості депутатів у облраді. Звісно, в нашій фракції з'явиться новий депутат. Той, хто за рейтингом стоїть зараз перший. А якщо він відмовиться, то піде наступний. Але у нас не така партія, щоб відмовлялись усі, поки не пройде "потрібна людина". У нас все прозоро і демократично.

Проте, голова Вінницької обласної ради Анатолій Олійник запевняє, що на вакантну посаду може претендувати будь-хто із 84 депутатів.

– Законом не передбачені ніякі партійні квоти. Обиратимуть заступника серед всіх кандидатів таємним голосуванням. Якщо ж депутати вирішать, що ця посада не потрібна, теж мають за це проголосувати на сесії, - наголошує він. - Це відбудеться у першому кварталі цього року. Нагадаємо, нового очільника Вінницької РДА випробовуватимуть три місяці. Джерело: vlasno.info 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up