Журналісти констатують: польська влада не з Україною

Польський і український націоналізм схожі, що і призводить до «охолодження» у відносинах двох країн

Про це пише автор Gazeta Wyborcza Павло Вронський, відштовхуючись від нещодавнього інтерв'ю лідера провладної партії «Право і Справедливість» (ПіС) Ярослава Качинського, передає Politeka.

Качинського, як і багатьох інших представників ПіС, турбує розбіжність у поглядах між країнами на загальну історію, зокрема, ставлення до таких постатей, як Степан Бандера і Роман Шухевич.

«До цих пір неясно, Україна піде в напрямку, який для Польщі є неприйнятним, тобто підтримки своєї історичної легітимності на традиціях УПА, на традиціях організації, яка здійснила жахливі злочини проти поляків, або відмовиться від цього шляху», - згадує слова лідера консервативної польської партії Вронський.

Відео дня

На його думку, фактично Качинський «поставив під сумнів лінію Гедройца, яка наказувала підтримувати суверенітет народів на пострадянському просторі і вибрав« тверду захист польського інтересу »в Україні».

Автор матеріалу вважає, що політика Качинського і України в трактуванні історії дещо схожі.

«Націоналістичний сприйняття історії своєї держави - безгрішною радянської жертви - стикається з польським націоналізмом, який наказує, що в ім'я поваги польської крові влада нашої держави повинна вимагати від України визнання гріхів і покаяння», - зазначив Вронський.

Також він констатував, що сам Качинський змінив відносин до України, коли це питання в Польщі перестав бути «модним», хоча раніше він їздив на Майдан і кричав там «Слава Україні! Героям слава!".

«Коли він зорієнтувався, що більшість його електорату не підтримує Україну, а відчуває до неї історичний ресентімент, зробив ставку на жорстку політику щодо Києва», - зазначив Вронський, додавши, що в Варшаві вже усвідомлюють втрату статусу адвоката України в Європі на тлі більш частих контактів Києва з Францією і Німеччиною.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up