Анастасія Мельничук: «Я щаслива, що у свої 36 виглядаю на 25»

Анастасія Мельничук: «Я щаслива, що у свої 36 виглядаю на 25»
  • Талановиті земляки. Цими вихідними козятинчанка Анастасія Мельничук підкорювала Прагу на аматорських змаганнях з фітнес-бікіні.
  • Результати нашої спортсменки — медаль за четверте місце та маса емоцій. Анастасія каже — буде і надалі тримати себе формі, мотивувати дівчат та готуватись до наступних змагань.
  • А ще хоче опанувати для себе щось нове, а саме стати реабілітологом.

Козятинські спортсмени тішать своїми результатами та не втомлюються прославляти наш край. Нещодавно ми розповідали про перемоги земляків у греко-римській боротьбі, маємо гарні результати з карате, футболу, баскетболу та гімнастики. А ще у нас є фітнес-тренерка, яка вже третій рік підкорює подіуми з фітнес-бікіні. Це відома в місті та поза його межами Анастасія Мельничук. Дівчина активно проявляє себе як спортсменка та має неабиякий волонтерський досвід. Позаяк у перші дні повномасштабного вторгнення росії в Україну разом з команою організувала міцний тил допомоги нашим військовим.

Незважаючи на всі труднощі та перешкоди, Настя впевнено рухається до своєї цілі. Участь у нових і нових змаганнях допомагають їй у цьому. Так, цими вихідними спортсменка побувал на аматорських змаганнях з фітнес-бікіні у Празі. Виступала в майстрах 35+, але не пройшла. Каже, що змагалися спортсмени з Німеччини, Італії, Чехії. Та без медалі дівчина додому не повернулася.

— Я поїхала не одна, а зі своєю колегою та подругою, спортсменкою та чемпіонкою світу боді-фітнесу Юлією з Запоріжжя, — розповідає Анастасія Мельничук. — Саме вона мене і покликала в Прагу. Хочу додати — такі аматорські змагання проходять в кожній країні, і в нашій Україні теж. Вони піднімають тебе на вищий рівень, якщо в тебе є карта «Про» (професіонала).

Відео дня

На підготовку до змагань у Насті був місяць. Після подвійного стресу, який дівчина отримала через отруєння її собак Белли та Ангеліни, вона схватилась за цю роботу, повністю занурилася з головою. Увійшла у п'ятірку лідерів і виборола четверте місце

«Я щаслива, що у свої 36 виглядаю на 25»

— Перше місце за чешкою, молоденька, років 25, — говорить Настя. — В неї дійсно гарна фігура. Це надзвичайно важка робота — позування, від котрого беруть судоми, але ти мусиш, тому що на сцені здається легко, а в житті —  пекельний біль. Недостатньо просто наростити м'язи, їх ще треба вміти показати. Є багато своїх нюансів, але ти мусиш зціпити зуби аби йти вперед та не здаватись. Я стараюся, заробляю кошти для того, щоб показати дівчатам — 36 це не показник. Ми повинні працювати над собою. Одного спортзалу недостатньо. Я вживаю низькокалорійні продукти і від цього комфортно і моєму шлунку, і моєму тілу. Я думаю, багато хто зі мною погодиться — якщо постійно пічкати себе піцами та булочками, то целюліт дасть про себе знати, неодмінно. Я щаслива, що в свої 36 виглядаю на 25.

На запитання скільки вже медалей у Насті та чи допомогає їй в організації поїздки влада, вона відповіла що медалей мало, хоче більше. Все, що заробляє, вкладає в змагання. Що ж до допомоги від влади, то її немає.

— Коли я взяла перший Кубок, мені навіть ніхто і грамоти не вручив, — ділиться Анастасія. — Тому на владу не розраховую, лише на себе. На змагання їжджу за кошти моїх людей, які в мене вірять, які приходять до мене, отримують результати. Мої клієнти — це мої спонсори. Влада не зацікавлена розвивати спорт.

Та Настю це не зупиняє. Хоча і витрати на змагання чималі. До прикладу, за реєстрацію на змагання у Празі слід заплатити 400 євро. Це, як каже, дівчина, за те що двічі вийду на сцену. Окрім цього ціни за квитки туди і назад (200 євро), проживання в готелі. А ще фото-відео (в середньому 100 євро). Тож набігає десь до 1000.

Та, як стверджує Настя, воно того варте.

— Я побачила дуже багато спортсменів з інших країн, це безцінний досвід, — говорить дівчина. —  Це «про» (професіонали), займають перші місця і я була від того в захваті. А їм за 40 і більше. Вони не зупиняються, а йдуть далі. Знаєте, я можу в чомусь собі відмовити, щоб поїхати виступити. Люди бачать, мотивуються, приходять, працюють. Я буду «рвати»! 

Поділилася Настя з нами не тільки враженнями від змагань, а взагалі тим, якою вона побачила Прагу. Каже, що зустріла багато україномовних, і російськомовних, хоча російськомовні були не росіяни, а мали акцент України.

— Відчувалася образа, — зізнається Настя. — Я розумію, що це їхній вибір. Хтось може дозволити собі веселитися, а хтось переживає за батька, за друга, за брата. Це важко. Я ходила-бродила по Празі  і думала про наш Львів, який він гарний. Наша країна набагато красивіша, ми просто цього не бачимо. Виступаємо більш за кордоном, бо це як бренд, а наша Україна — це найкращий бренд

Що ж до планів на майбутнє, то вони, звісно, є, але все вирішиться пізніше, зараз про них говорити не на часі. У пріоритеті спортсменки тримати форму, продовжувати тренування, мотивувати інших людей, щоб підіймалися, не лінилися, слідкували за собою.  А ще хоче вивчитися на реабілітолога

— Наше здоров'я — в першу чергу. Я не вживаю алкоголь, не палю цигарки, вони мені не цікаві. Вважаю, що жінка має бути тендітною, ніжною. У змаганнях я кожного разу загартовую свій характер, щоб не покинути спорт, а навпаки, рухатися тільки вперед. Жінка думає, що чоловік має любити її такою, яка вона є. Але ні. Вони люблять нашу душу, а за тілом ми маємо слідкувати постійно.

Нагадаємо, Анастасія Мельничук: «Емоції зашкалюють. Маю честь представляти Україну»

Читайте також:

При рівновазі володіння м’ячем рахунок 5: 0 на користь гостей

Наша каратистка Єлизавета Циркунова — Чемпіонка України

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

keyboard_arrow_up