Баскетболісти Козятина стали віце чемпіонами турніру Віталія Вечерука

Баскетболісти Козятина стали віце чемпіонами турніру Віталія Вечерука
Нагородження. Команда Козятина з тренером Дмитром Кучевським навпроти кільця в чорній формі

У Липовці відбувся XVIII Обласний турнір з баскетболу серед чоловічих команд на кубок Віталія Вечерука. В змаганнях взяли участь 6 команд Вінницької області. Як проходили змагання у нашій розповіді.

Перед змаганнями до спортсменів звернувся міський голова Липовця Віктор Бичков. Він привітав баскетболістів і побажав їм не тільки гарних спортивних здобутків на турнірі, а й успіхів в повсякденному житті.

– Спорт – це загартовування організму і власного здоров’я. Треба приумножувати спортивні бази в місті, а одним із головних завдань є, і буде залучення дітей і молоді до занять фізичною культурою та спортом. – казав Бичков.

Відео дня

До привітань баскетболістів долучилися вихованець Віталія Вечерука, тренер-викладач Липовецької ДЮСШ Андрій Григорук та директор місцевої школи Микола Любченко.

Після привітань організатори турніру провели жеребкування,  де шістка команд були розподілені на дві групи.

Першими на спортивний майданчик вийшли баскетболісти групи А. До неї увійшли команди: БК «Терміти» Вінниця, БК «Жмеринка» та БК «Липовець».

В Групі Б змагалися БК «Козятин», ДЮСШ Іллінці і ДЮСШ Оратів.

За результатами ігор в групах маємо такі результати:

БК «Терміти» були сильнішими за БК «Жмеринка». рахунок матчу (78:34)

Поступилися «Термітам» з Вінниці ще й команда БК «Липовець» (62:33)

В грі БК «Липовець» та БК «Жмеринка» команди визначали, хто з програвших в першій грі займе 2-місце і буде грати за третє місце великого фіналу кращих команд турніру. Господарі майданчика перемогли жмеринчан з рахунком (46:38)

В групі Б -ДЮСШ Іллінці — за підсумками двох чвертей матчу відірвалися в рахунку. Цього запасу їм вистачило, щоб перемогти БК Оратів з рахунком (41:30)

В другій своїй грі ДЮСШ Іллінці поступилися баскетболістам нашої команди з рахунком (19:59). Баскетболісти Іллінців ще зберігали шанс поборотися за перше місце в групі. Для цього їм потрібно було, щоб баскетболісти Оратова виграли в команди Козятина з різницею більш, як у 30 очок. Цього не сталося, козятинчани перемогли своїх суперників з рахунком 58:22

Перед іграми за призові місця і іграми за 5–6-те місце провели конкурси. Серед них –  «штрафний кидок». Переможцем конкурсу став Денис Заданін з команди ДЮСШ(м. Іллінці). В кидках за 6-м лінії, який у грі приносить команді 3-и очки, переможцем став Вадим Поєдинок з Липовеця.

В командному конкурсі перемогла команда господарів турніру.

Після змагань у конкурсах відбулися стикові ігри між 2-ма групами.

В грі за 5–6 місце між командами м. Жмеринки та Оратова перемогу здобули жмеринчани з рахунком (30:0).

БК «Липовець» перемігши ДЮСШ «Іллінці» (50:34) стали бронзовими призерами.

У великому фіналі БК «Терміти» зустрілися з командою Козятина. Вінничани перемогли козятинчан (72:50) і стали переможцями традиційного турніру. Наші земляки завоювали почесне друге місце. За нашу команду виступали Віталій Комар номер 4, Максим Могир 15, Роман Ковбасінський 9, Артем Гончарук 6, Дмитро Кучевський 10, Віталій Ковбасінський 8, Гліб Шпортко 12, Богдан Радін 14

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач58

    Хлопці молодці!
    Тренеру величезна подяка!
    (Але коли грає гімн України, потрібно або праву руку тримати на серці, або хоча б руки по швах...)

    Вячеслав Гончарук reply Читач58

    Наші баскетболісти виступали в темній формі. То не наші спортсмени

keyboard_arrow_up