Баскетболісти в лідерах аматорської ліги чемпіонату області

Баскетболісти в лідерах аматорської ліги чемпіонату області

Баскетбольна команда міста Козятина розпочала новий сезон. Наші земляки будуть грати в аматорській баскетбольній лізі чемпіонату області. Баскетбол - це командний вид спорту, який за його масовістю і привабливістю поступається тільки футболу. Тож приємно, що козятинські спортсмени заявлені в цьому турнірі.

У цьому році в чемпіонаті області аматорських колективів беруть участь вісім команд. Вони пройдуть дистанцію в два кола. Чотири найкращі колективи навесні боротимуться за чемпіонство в серії плей-оф

Команда козятинських баскетболістів сформована з місцевих. Серед них є гравці, які в минулому році захищали кольори інших клубів. Це Олексій Немикін, який грав за (ВТК-Warriors) та Богдан Проскурняк, що був гравцем команди “Технічний університет”. Це свідчить про те, що в нашому місті баскетбол займає провідні ролі.

У першому турі нам протистояли студенти Вінницького педагогічного коледжу (ВПК). Команда юних педагогів заволоділа ініціативою на початку зустрічі. Їм вдавалося влучно  атакувати кошик наших земляків з близької та середньої відстані. А вдалі спроби кидків з-за дуги приносили освітянам по три очки. Тож перша десятихвилинка була за ними - 15:21.

Відео дня

У  другій четверті поєдинку козятинці преребудували гру в захисті і налагодили командні дії в нападі. Щільніший захист козятинської команди дав свої результати. Студенти почали більше помилятися і втрачати м’яч, а наші земляки скорочували  відставання. Завершивши другий відрізок з рахунком 23:10 на свою користь, команда Козятина ліквідувала відставання в рахунку і вийшла вперед — 38:31.

Після великої перерви команда нашого міста не збавляла обертів. Використовуючи часті заміни гравців, нарощувала як темп гри, так і різницю в рахунку. Порою вона сягала 19 очок. Остаточний підсумок трьох чвертей зустрічі 61:42.

Здавалося, що остання чверть виглядала як проста формальність, та з цим не погодився суперник. Гравці коледжу відмовились скласти зброю і почали агресивно пресингувати гравців Козятина по всьому майданчику. Їм вдалося зробити декілька перехоплень і скоротити рахунок. Та це був останній успіх студентів з Вінниці.

Остання чверть цієї зустрічі також була за нашими спортсменами 25:23. Остаточний рахунок —  86:65. Наші земляки в лідерах аматорської ліги чемпіонату області.  

Виступали вони в такому складі: Єгор Боровський — 18 очок, Максим Могер — 17, Олексій Немикін — 16,  Павло Гончарук — 12, Роман Колбасінський — 10, Максим Дука — 5,  Богдан Тарапата — 4,  Андрій Трофімов — 2,  Назар Севастьянов — 2.  До речі, влучний  дальній кидок Романа Колбасінського збігся з сиреною про завершення гри. Це було ефектною крапкою зустрічі.    


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Євген Подолянин

    Неприємно вразили жахливі надписи на майках російською,  краще б вже латинкою.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up