Бракує місць для заняття спортом

Бракує місць для заняття спортом

Гравці у футбол скаржаться на нестачу місць для заняття спортом у таких маленьких містах, як Козятин та Калинівка. У нас тільки один великий стадіон “Локомотив”, на який може прийти кожен бажаючий.

Але що робити дітям, які живуть на окраїні міста? Не маючи часу ходити на головний стадіон Козятина, вони змушені грати на старих занедбаних майданчиках. А вони потребують або серйозної реставрації, або повної перебудови і подальшого догляду за ними. Так само оновлення потребує спортивний інвентар, такий як бруси, турніки. Не завадили б і лавки для вправ пресу, та нові тренажери, хоча б на територіях шкіл.

Також у Козятині криза із звичайними спортзалами з належними умовами. Маємо тільки один платний спортзал “Атлетик” з інвентарем (гантелі, бігові доріжки, велотренажери, штанги, місця для занять гімнастикою, йогою).

Спортзал на “Посьолку” з дуже поганими умовами: сирість, нестача інвентаря та саме його розташування. “Локомотив” на вокзалі давно закритий через аварійний стан. А спортзал юнацької спортшколи на ПРБ — тільки для гуртківців.

Відео дня

Наприклад, у Києві любителі спорту власноруч зробили спортзал під відкритим небом під назвою “Гідропарк”. На території “Гідропарку” є пляж і найрізноманітніші тренажери, поля для гри у волейбол та футбол. Що Козятину заважає мати достатню кількість повноцінних майданчиків для заняття спортом? Щоб молодь була спортивною, активною і здоровою, чиновники — створіть умови.

Від редакції: Аби на власні очі побачити, як знищується спорт (а разом із ним – і гуманітарний ландшафт), можна поїхати у залізничний парк біля вокзалу. Там розташований спортзал “Локомотив”. Точніше те, що від нього залишилося. Це напрацьована роками схема рейдерства нашої власності, наших об’єктів культури, спорту, історії. Так само одиноко в розрусі стояла тривалий час залізнична аптека, яку вже перебудовує генерал СБУ для своїх внуків

На жаль, вже стали традиційними шокуючі показники дитячої наркоманії та алкоголізму. Україна за рівнем дитячого алкоголізму займає перші місця в усьому світі. Таке ставленням до організації заняттям молоді спортом — шлях до сепаратизму, до окупації тим агресором, який намагається вигравати битву за розуми.

Євген ЛОЗІНСЬКИЙ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up