Десятикласник школи № 2 Даніїл Годлевський – чемпіон України

Десятикласник школи № 2 Даніїл Годлевський – чемпіон України

З 6 по 8  жовтня в місті Чернігові проходив чемпіонат України з настільного тенісу. На цих змаганнях вдало виступив спортсмен організації «Повір у себе» Даниїл Годлевський.

Зустрілися ми з чемпіоном на другий день після його приїзду з Чернігова. Перший день вдома був в нього дуже насиченим на події. Зранку зустріч із керівництвом організації «Повір у себе», в обідню пору готувався до поїздки в санаторій, а вечері на нього чекали друзі, однокласники.

Від тренера спортсмена Володимира Шульги ми дізналися, що козятинчанин був єдиним представником Вінниччини на цих змаганнях. А ще від тренера стало відомо, що 15-літнього козятинського школяра взяли на замітку тренери паралімпійської збірної України.

Як проходили змагання, ми вже дізналися від самого спортсмена. 

Відео дня

–Приїхали ми на базу «СК Хімік» ще 5-го числа. Змагання почалися 6-го. У чемпіонаті взяли участь спортсмени з 11 областей. В категорії, де я виступав, було 12 спортсменів, – розповідає хлопець.

—Даня, які спортсмени брали участь у змаганнях? За якою системою проходив турнір?

—В змаганнях взяли участь тенісисти, які не входять в українську еліту тенісу. Виступали сильні спортсмени, які вже брали участь в подібних турнірах. Змагання проходили за коловою системою. Тобто мені довелося зустрітися біля стола з кожним учасником. Я виграв усі 11 зустрічей, з яких дві складалися з перемінним успіхом. Лише в останній партії я вирвав перемогу у свого суперника.

—А скільки партій грали за регламентом змагань?

—Грали за новими правилами 5–7 партій. Ми грали мінімальну кількість

—Тобто ти виривав перемогу у свого суперника, коли рахунок у партіях був 2:2?

—Саме так. Тих два поєдинки були найважчими для мене.

— А коли ти повірив у загальну перемогу, що ти чемпіон України?

—Я не абсолютний чемпіон України. Я чемпіон у категорії 15-річних спортсменів. Чемпіонат серед дорослих спортсменів у мене ще попереду. Їхав на змагання щоб достойно виступити. Впевненість приходила після кожного виграного поєдинку. Виграну золоту медаль якоюсь несподіванкою не вважаю.

—Як твою перемогу сприйняли однокласники?

—Привітали, й ці привітання були щирими. Ініціпторкою такої зустрічі, казали однокласники, була класний керівник Ольга Борисівна Кобелянська

—Твій тренер Володимир Шульга казав, що тобою цікавились тренери збірної України. Вони тебе щось запитували чи пропонували?

—Так, я маю поїхати на чемпіонат України серед дорослих. Провести в Чернігові двотижневий збір. Коли за результатами такого збору тренери візьмуть у команду – то треба буде переїздити жити в Чернігів

—Тебе, здається, три роки тому в Одесу. Брали чому не поїхав?

—Мене одного туди брали. Що я там мав робити в свої 12.Тепер поїхав би.

—Ти займався легкою атлетикою, й на змаганнях показував хороші результати, «королеву спорту» закинув?

—Ні, не закинув. Тенісу я приділяю більше уваги тому, що в теніс я граю з малечку, як батько змайстрував мені турнік і тенісний стіл.

Більше питань ми нашому чемпіону не задавали. Він поглядав на годинник, а це означало, що час у нього обмежений. Побажали йому успіхів на змаганнях серед дорослих спортсменів і відпустили молоде дарування в справах особистих

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування проекту «Пліч-о-пліч» photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:13 Знову дощі та сильний вітер: Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 13:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up