«Діти за Мир в Україні». Під таким гаслом у Махнівку повернувся дитячий футбол

«Діти за Мир в Україні». Під таким гаслом у Махнівку повернувся дитячий футбол
  • Спортивні канікули дітей-спортсменів викликані військовими діями росії добігли кінця. У вівторок, 12 квітня на стадіоні Колос відбулася футбольна зустріч між «Левами» та «Колосом».
  • Ця гра стала унікальною тому, що в ній взяли участь діти Бучі, Конотопа, Херсона та Києва.

Подарували дітям це футбольне свято Микола Бабюк та Руслан Гуменюк — тренери Козятинських «Левів» та «Колоса» з Махнівки. Вони в перший тиждень війни стояли на позиції, що дітям треба розвиватися. Тільки, як продовжити тренувальний процес коли по два, три рази на день виють сирени, щоб йти в укриття. Для підтримки спортивної форми тренери давали гравцям домашні завдання. Можна робити вправи, пробіжки, тільки без ігрової практики на футбольному полі футболістам не обійтися.

Змінилася ситуація, коли в наших громадах стали з’являтися діти з вимушено переселених територій. Потрібно було для дітей, яких нелюди руського міра вигнали з власних домівок, щось придумувати. От і домовились тренери про турнір, де разом з “Левами” та гравцями “Колоса” вийдуть на футбольне поле діти з переселених сімей. Футбольні наставники мають в своїх складах представництво сильної і прекрасної статі. Тож на поле вийшли хлопці та дівчата  2008–2010 року народження.

Перед початком матчу було відкриття турнір, де 12 квітня на стадіоні Колос, що у Махнівці було піднято олімпійський та державний прапор України. Саме в цей день поновився дитячий футбол 2022.

Відео дня

Щодо самої гри, то такі турніри традиційно проводять у форматі 4+1. Але ж у нашій футбольній сім’ї відбулось велике поповнення з територій, які були окупованими і досі є під окупацією. Тому за масовості вийти на футбольне поле організатори матчу вирішили цю гру провести у форматі 8+1.

На початку поєдинку обидві команди намагалися грати у відкритий футбол. На атаку «Колоса» «Леви» відповідали не менш небезпечним наступом. Потім стала вимальовуватися не значна перевага гостей. Вони добре грали без м’яча і кращими були в завершальній стадії атаки. В підсумку на кінець першого тайму «Леви» вели з рахунком 5:0. Домінувала атака над лінією захисту і в другому таймі з тією різницею, що ігрова ініціатива перейшла до господарів поля. Вони стали скорочувати відставання в рахунку, а на кінець основного часу «Колос» зробив його нічийним — 5:5. 

Сама приємна мить — це вразити ворота суперника. Таких приємних миттєвостей любителі футболу побачили десять. Цікавим виявився той факт, що всі 10 голів влетіли в одні й ті самі ворота  Тренери бачили, як футболісти скучили за грою, як у матерів дітей вимушених переселенців від побаченого на футбольному полі з’явилася радість на обличчі. Наставники команд вирішити продовжити змагання і визначити переможця в серії післяматчевих пенальті. Фортуна у футбольній лотереї була на боці «Левів» Вони перемогли футболістів «Колоса» з рахунком 3:2. Тільки не рахунок був важливим в цьому матчі. Головне, що на стадіоні була гра і був дитячий галас і була територія без війни

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up