Друге срібло на Олімпіаді студента з Вінниці

Друге срібло на Олімпіаді студента з Вінниці

Вранці 16 березня Олександр Казік на Олімпіаді в Південній Кореї виборов другу срібну медаль в індивідуальній гонці на 15 км.(першу нагороду здобув у біатлоні)

У розмові з його тренером Марцином Кучерявим, взнаємо, що такий результат це фантастика для спортсмена з вадами зору.

— Високих успіхів вони досягають у 24-25 років, — каже він. — В Олександра за плечима тільки 21.

Хлопця з невеликого села Балки Барського району земляки часто бачать у... лісополосі. Ось де тренуються наші олімпійці! Ще у райцентрі, звичайно. На роликах на асфальті. У хлопця від народження вади зору — далі метра не бачить. Незважаючи на це, відмовився від тростини. Її заміняє загострений слух. До школи ходив не в селі, а в райцентр. Пішки. Понад три кілометра в один кінець. Спочатку батьки супроводжували. Далі сам вивчив шлях, як свої п’ять пальців.

Відео дня

Пан Марцин каже, що такого наполегливого вихованця у нього ще не було.

— Скільки разів під час тренувань розбивав обличчя, збивав до крові коліна!... Здавалося, наступного дня уже не з’явиться на заняття. Саша загоював рани і продовжував добиватися свого. Торік на Кубку світу з біатлону в Японії він став третім. Тепер студент університету "Україна" вразив новим результатом. Супроводжує Олександра на змаганнях його земляк Сергій Кучерявий.

Приємно здивували депутати Барської райради. Коли тренер звернувся на сесії з проханням виділити кошти на підготовку двох олімпійців (тренує ще біатлоністку Ірину Буй, її результат на Олімпіаді - два четвертих місця: в біатлоні й індивідуальній гонці), таку пропозицію підтримали одноголосно. 200 тисяч надали на підготовку! Гарний приклад для наслідування…

Віктор СКРИПНИК

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 14:53 Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up