Анастасія Мельничук: «Емоції зашкалюють. Маю честь представляти Україну»

Анастасія Мельничук: «Емоції зашкалюють. Маю честь представляти Україну»
На світлині частина української делегації, яка вирушила на Чемпіонат Європи з бодібілдингу та фітнесу. Серед учасників — наша Анастасія Мельничук
  • Гордість. Козятинчанка Анастасія Мельничук в складі збірної представлятиме Україну на Чемпіонаті Європи з бодібілдингу та фітнесу в Іспанії.
  • Розповідаємо, як далися переїзди та що відчуває Настя перед такою відповідальною у її житті подією

Національна збірна команда України з бодібілдингу на чолі з президентом ФББУ (Національної федерації бодібілдингу України) Ігорем Анатолійовичем Делієвим вирушила на Чемпіонат Європи з бодібілдингу та фітнесу, який прийматиме з 5 по 9 травня місто Санта-Сусанна, Іспанія.

У складі збірної і наша Анастасія Мельничук. Дівчина вже кілька років професійно займається таким видом спорту, як фітнес-бікіні. Робить красивою не тільки себе, а й своїх клієнтів, яких тренує у спортивно-тренажерному залі Козятина. Каже, головне завдання — втримати баланс між харчування і тренувальним процесом. З початком війни в Україні почала активно волонтерити, а коли дізналася, що потрапила у списки вибраних на Чемпіонат Європи, на повну віддалася підготовці до єврозмагань. 

Відео дня

Змагання на європейському рівні для Анастасії відбуватимуться вперше. До цього дівчина брала участь у Всеукраїнських змаганнях, що проходили у Львові та Одесі. 

►Тут Анастасія на відкритому кубку Львова фітнес-бікіні, які відбулися у листопаді 2020 року

Довелося подолати багато перешкод на шляху до мрії — фінансові проблеми, години в дорозі, втома, страх. Але, за словами Анастасії, воно того варте.

— Що вам сказати, я була в дорозі більше доби, — каже Настя. — Спочатку мене на автівці віз мій брат до Одеси, потім добирались до кордону автобусом. Це жостко, але що робити. Якщо є ціль — перешкод немає. 

Настя розповіла і про труднощі з пальним, коли її брат віз до Одеси. Було мало бензину. Думали, що не доїдуть. Але, їхали помалу, економили.

— Страшно, — продовжує Анастасія, — коли ти їдеш в Одесу, яку бомлять, а люди тобі говорить, нащо ти туди їдеш, а ти розумієш, що повинна. Емоції зашкалюють. Коли мені випав шанс виступати за Україну я плакала, не розуміла за що мені таке щастя. Але… два тижні на хекові зробили свою справу, я схудла, м'язи не втратились за три тижні волонтерства. Основна задача полягала в тому, щоб втримати харчування і тренувальний процес. Також відчуваю емоції вдячності, що я все таки зуміла піднятись, побороти всі свої страхи  і вирватися в Європу. Це не так просто. Для цього я повинна була пройти всю Україну, а це мінімум шість змагань, шість міст. Але цьогоріч, через війну, не відбулися ряд змагань, які зазвичай, формують склад збірної України на Чемпіонат Європи. 

Тренерський комітет ФББУ ухвалив рішення провести своєрідний дистанційний конкурс, де учасників визначали за їхніми надісланими фото- та відеопрезентаціями.

— Мені випав шанс їхати на Іспанію і головна була задача працювати, тяжко працювати, — продовжує Настя. — Мої клієнти бачили, що я просто з ніг падала, але розуміла — я повинна. Це честь представляти Україну — сильну і найкращу націю.

 

Разом з подробицями про свою участь у змаганнях, Настя також поділилися з нами і фотосвітлинам, де вона разом зі збірною командою. На одній з них майорить наш український, такий рідний жовто-блакитний прапор.

— З ним пов’язана така історія… Боже, зараз сльози поллються, — згадує спортсменка. — Коли я волонтерила, була у військкоматі і дізналася, що представлятиму Україну, дівчата і хлопці, наші військові, підписали цей прапор нам на удачу та перемогу. І це дуже приємно. Тому що розуміємо, що підтримка ЗСУ дуже важлива. І взагалі, ось ця потужна підтримка, і моїх клієнтів, і людей, які зі мною, і румун, які прийняли нас,  як рідних — все це дає велику енергію

Вихід Анастасії у єврозмаганнях в Іспанії 8 травня. Тримаємо кулачки і бажаємо тільки перемоги! Все буде Україна!

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

keyboard_arrow_up