Фуркад приніс Франції золото в змішаній естафеті, Україна - сьома

Фуркад приніс Франції золото в змішаній естафеті, Україна - сьома

Лідируюча майже всю гонку Німеччина залишилася без нагород вищого гатунку. Три промахи і коло штрафу не дозволили німецькій збірній зійти на п'єдестал пошани, залишивши її з дерев'яними медалями.

Українські біатлоністи гідно виступили в змішаній естафеті, посівши підсумкове сьоме місце. Українська четвірка непогано відпрацювала на рубежах, використавши тільки п'ять додаткових патронів, і з огляду на фізичну готовність сьоме місце - це практично наш максимум.

Хороший перший етап показала Ірина Варвинець, яка після другої стрільби навіть вийшла третьою, але її не вистачило на останнє коло: більше 30 сек. відставання - і 10-е місце.

Джима на стрільбі і дистанції відіграла чотири позиції, хоча й вона програла 25 сек. лідерам. Просто блискуче етап відпрацював Дмитро Підручний, який ходом боровся з Йоганнесом Бьо. Українець утримався на третій позиції, на останньому колі навіть відіграючи в лідерів.

Відео дня

Артем Прима на останньому етапі продемонстрував хорошу роботу на вогневих рубежах, а на лижні сильно не програвав суперникам. Можна припустити, що Прима міг бути й вище, враховуючи, що він програв фіну Гидденсало, але тим не менш він втримався на сьомому місці.

Якби наша команда на раз-два промахнулася менше, то могла б поборотися з Білоруссю і Фінляндією за п'яте місце, але не варто забувати, що в них є Домрачева і Мякяряйнен, тоді як наша команда сьогодні взяла стабільністю і відпрацювала всі етапи без провалів.

Вигравати гонку повинні були німці, у яких Лаура Дальмаєр на другому етапі створила запас у 40 сек., але Лессер і Пайффер підпустили до себе суперників, а на останній стрільбі Арнд Пайффер й узагалі пішов на коло штрафу, зрештою залишившись на четвертому місці.

Перемогу в гонці завдяки неймовірно виковзаному етапу Мартеном Фуркадом здобула Франція. Срібло в активі Норвегії, яка зуміла перетворити 10-е місце після жіночої частини естафети на другу підсумкову позицію. Третє місце - почасти тому, що Віндиш заблокував Пайффера на фінішній прямій, - дісталося Італії.

Змішана естафета

1. Франция Франція (0+4)  1:08:34,3
2. Норвегия Норвегія (1+11)  +20,9
3. Италия Італія (0+7)  +26,9
4. Германия Німеччина (1+7)  +27,2
5. Беларусь Білорусь (0+3)  +55,5
6. Финляндия Фінляндія (0+3)  +1:03,9
7. Украина Україна (0+5)  +1:12,1

Джерело: Кореспондент

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up