Футбольний сезон завершено

Про підсумки у футболі - в ексклюзивному інтерв’ю з тренером ДЮСШ та ФК "Козятин" Володимиром Синяком.

— У Козятині в життя впроваджується унікальний футбольний проект, аналогу якого у Вінницькій області немає, — стверджує пан Володимир. — Суть проекту в тому, що створена футбольна структура, яка передбачає підготовку футболістів до головної команди міста — "Моноліт". Зовнішньо ця структура має такий вигляд: ДЮСШ - ФК "Козятин" - "Моноліт" Козятин. Останні яскраві перемоги "Моноліта" над лідерами Вінницького футболу "Факел" Липовець та "Патріот" Кукавка свідчать, що ми на правильному шляху.

— Ці перемоги слід розглядати як перемоги стратегії розвитку футболу?

— І Липовець і Кукавка основний акцент роблять на досвідчених легіонерах. Місця для місцевих футболістів немає. Гіркий досвід Погребища та Шаргорода, де команди зникли з футбольної карти області, свідчить, що це шлях дуже ризикований. Начальнику команди "Моноліт" Геннадію Ткачуку та тренеру Павлу Лицюку вдалося створити команду з молодих амбіційних футболістів. У ній чимало вихованців місцевого футболу як з Козятина, так і з Козятинського району. Я впевнений, що через 2-3 роки козятинський футбол буде серед лідерів Вінниччини.

Відео дня

— Яка стратегічна мета створення команди ФК "Козятин"?

— Це підготовка футболістів до головної команди міста "Моноліт". Але це не заважає нам ставити амбіційні цілі в першості області. Для того, щоб досягнути результату, треба мати команду однодумців, які би вболівали за долю команди, а не вважали ФК "Козятин" запасним аеродромом або альтернативою відпочинку на природі з шашликами. У порівнянні з першою грою, команда змінилась майже на 90%. Це мало певні негативні наслідки. У футбольних аспектах ми переважали всіх своїх суперників, але катастрофічна нестача часу не дозволила нам заявити необхідних гравців, що позначилося на турнірному становищі команди. Попереду друге коло, де ми розраховуємо бути лідерами як по грі, так і за результатами. Для цього в нас є всі можливості.

— І підводячи підсумки…

— Хочу сказати, що козятинський футбол на підйомі, і я впевнений, що і "Моноліт", і ФК"Козятин" будуть радувати своїх вболівальників. Дякую всім людям, які були причетні до козятинського футболу. Це, в першу чергу, вболівальники, заради яких грають футболісти. Приємно, що навіть коли ми на виїзних іграх, люди дзвонять і цікавляться, переживають. Тож ми не маємо права їх підводити. Хочу подякувати директору стадіону "Локомотив" Сергію Стецюку та його помічникам за працю з підготовки поля до ігор. Хочу подякувати нашому лікарю Ользі Іванівні Хуторній за її турботу. Голова спорткомітету Павло Луцюк та Геннадій Ткачук своїми організаторськими здібностями зуміли вивести козятинський футбол на якісно новий рівень. І, я думаю, на цьому вони не зупиняться. Хочеться подякувати керівництву міста, депутатам міської ради за їхню підтримку та увагу до козятинського футболу. Впевнений, що спільними зусиллями козятинський футбол буде в пошані як серед вболівальників, так і серед фахівців.

 
Вероніка Любіч

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up