«Головне не спортивний результат, головне — взяти участь в фінансовій допомозі ЗСУ»

«Головне не спортивний результат, головне — взяти участь в фінансовій допомозі ЗСУ»
  • Минулого тижня у Вінниці відбулись відкриті, благодійні змагання з легкої атлетики серед дорослих.
  • Мета змагань підтримати коштами ЗСУ. В числі благодійників було понад 100 спортсменів з 14 регіонів України і в їх числі вихованці Козятинської спортивної школи.
  • Проходили змагання на спортивній арені  МДЮСШ № 1.

Про благодійні змагання, що проходили у Вінниці нам розповів тренер Козятинської ДЮСШ Володимир Галицький. Каже, що до таких змагань допускаються тільки дорослі спортсмени тому, що кожен учасник, щоб прийняти участь у змаганнях  вносив благодійні кошти. 

— Вихованці нашої спортивної школи  підтримали цей захід, — говорить Володимир Галицький. — Серед наших вихованців спортивної школи були й школярі, але їх допустили до змагань тому, що вони мають вже спортивні розряди для дорослих.

Відео дня

На фото справа наліво — студент Львівського педагогічного університету Влад Єгоров, учениця Львівського спортивного училища Єлизавета Чорна, Тренер Володимир Галицький, випускник ліцею-школи Максим Хилюк, десятикласниця Козятинської школи № 5 Дар’я Переверзова, Олексій Лясковець школа  ім Шевченка №1, Роман Ящук ліцей-школа.

— Володимир Йосипович, можете розповісти хто організатор такого благодійно-патріотичного заходу?

— Ідея зробити благодійну акцію на підтримку ЗСУ серед дорослих спортсменів прийшла від Міністерства фізичної культури та спорту. Зробити благодійний захід під час війни тільки на території не окупованої України. Тобто, на території, де не ведуться бойові дії. У нас з цього приводу відбулася нарада і була одобрена керівництвом легкої атлетики Вінниччини. Ми цю ідею підхопили і взяли участь у змаганнях, де в основу змагань не так сприймався результат, як участь у благодійництві. Наступної середи ми їдемо на такі ж благодійні змагання з стрибків у висоту у місто Бердичів.

— Ви в Бердичів їдете цим самим складом і чи такі змагання ви плануєте провести в якості господарів спортивного майданчика?

— Ні, в Бердичів ми їдемо значно більшим складом. В ініціативі Міністерства фізичної культури та спорту була пропозиція брати участь тільки для дорослих спортсменів. Ми на обласних рівнях прийняли рішення, що в благодійній акції може брати участь кожен спортсмен чи спортсменка. Коли самі діти-спортсмени проявляють бажання брати участь в благодійних змаганнях, як їм відмовити. Тож, на міжобласному рівні можуть виступати всі бажаючі. Що стосується чи плануємо ми запросити спортсменів інших міст до себе в Козятин, то ми і раді запросити гостей, тільки у нас немає такої спортивної бази. Поки своєї бази немає, то їдемо на змагання у інші міста.

Читайте також:

Андрій Хрищенюк: «Я давно мріяв відновити це місце». У Самгородку відновлюють територію стадіону

Наш Данило Стецюк з Богданом Пограничним стали чемпіони світу з акробатики

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up