«Ігри нескорених» у Козятині: хто став найсильнішим?

«Ігри нескорених» у Козятині: хто став найсильнішим?

В суботу, 9 жовтня у приміщенні Козятинського МВПУЗТ відбулися обласні, спортивні змагання серед учасників АТО/ООС. Змагання були присвячені до Дня Козацтва та захисника України. В спортивних іграх нескорених взяли участь тільки 2 райони Вінницької області. Найсильнішими на турнірі «Ігри нескорених» стали воїни спортсмени Хмельницького району.

Змагання пройшли за підтримки Вінницької територіальної організації «Колос» та Вінницької обласної державної адміністрації та за ініціативи Хмільницького районного територіального центру комплектування, та соціальної підтримки учасників АТО/ООС

Метою змагань «Ігри нескорених» була психологічна та фізкультурно-спортивна реабілітація учасників бойових дій.

Відео дня

Спочатку трохи історії змагань. Перші ігри нескорених відбулися у Олімпійському парку королеви Єлизавети в Лондоні. Це були міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі. В іграх, заснованих принципом Гаррі, де беруть участь поранені військовослужбовці та пов’язані з ними ветерани у таких видах спорту, як баскетбол на візках, волейбол сидячи і веслування в залі. Англійською «Invictus» з латини означає «непереможний», «незламний» або «нескорений».

Наші ігри були представлені такими видами спорту, як футзал, настільний теніс, більярд, гирьовий спорт та шахи.

Сергій Гаврилюк Козятинської служби охорони виконує показові вправи

Взяти участь у змаганнях виявили бажання воїни-спортсмени Вінницького, Жмеринського та Хмільницького районів. Правда воїни Вінницького району з якоїсь причини на змагання в Козятин не приїхали. На церемонії відкриття «Ігор нескорених» перед АТО/ООСівцями виступили Заступник Хмільницької РДА Олександр Пузир, Козятинський комісар Микола Янчук та директор залізничного училища Сергій Стецюк. Всі виступаючі дякували спортсменам-воїнам і наголошували, що учасники змагань вже нескорені, тільки переможці. Якби було інакше, то не було б цього відкриття і в цьому залі всі ми не стояли б. А в спортивних змаганнях нехай переможе сильніший. 

Після колективного фото на пам’ять спортсмени розійшлися по секторам видів спорту.

Самим захоплюючим на змаганнях був поєдинок з футзалу між гравцями Жмеринського і Хмільницького районів. Більш молоді жмеринчани захопили ініціативу та з різних дистанцій обстрілювали ворота, що захищав козятинчанин Юрій Бондарчук, який і став в підсумку героєм всього матчу. Жмеринчани грали першим номером футболісти нашої команди грали від оборони. Вони й відкрили рахунок в першій 20 хвилинці, а гості також до перерви зрівняли його. В другому таймі картина гри майже не змінилася. Хіба що жмеринчани ще більш завзято стали обстрілювати ворота господарів манежу. Наші футболісти ціною високої самовіддачі у грі не тільки вистояли, а й забили ще 2 голи. Як виявилося пізніше, вони переграли не кого небудь, а команду спортивного взводу міста Бар — молодших від себе хлопців, які тренуються щоденно. Таке буває у спорті, що настрій команди та самовіддача у грі перемагають клас команди. Жмеринчани звичайно залишилися засмученими та вони, як професіонали своєї справи не тільки вміють добре грати, а й достоїнством програти. 

«Молодці обидві команди»: сказали любителі спорту нашого міста.

Ще цікавими були змагання в секторах армреслінгу та гирьового спорту. Козятинчанин з служби охорони Сергій Гаврилюк немав рівних в праві з гирями. Показавши просто гросмейстерський результат. А вже в показових виступах він брав, то 2 гирі в одну руку в, то утримує гирю в руці ручкою донизу.

В армреслінгу також був спортсмен, якому не було рівних в жимі рук. Любителі армспорту жартома запитували, хто ще хоче боротися з чемпіоном. Була думка нехай з ним поміряється силою рук Сергій Гаврилюк. На що йому жартома сказали — «Сергій нехай бореться з гирями не треба нам ламаних рук».

Не зважаючи, що на перших змаганнях такого рівня взяли участь тільки команди 2-х районів області вони пройшли на високому спортивному рівні. А організатори, набравшись досвіду, проведуть їх наступного разу ще більше цікаво за більшого представництва воїнів спортсменів


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up