Наш Данило Стецюк з Богданом Пограничним стали чемпіони світу з акробатики

Наш Данило Стецюк з Богданом Пограничним стали чемпіони світу з акробатики
Данило Стецюк (зліва) з тренером та напарником Богданом Пограничним з кубком в Жешуві
  • Нещодавно в польському місті Жешув проходив кубок світу з спортивної акробатики. Серед спортсменів України, які виступали на цих змаганнях був уроженець Козятина Данило Стецюк.
  • Він у парі з вінничанином Богданом Пограничним на спортивному майданчику спорткомплексу Жешува провели один день та із завойованим кубком  поїхали на спортивну базу збірної України, яка базується в Бельгії. У збірників в липні місяці ще одні всесвітні змагання, які відбудуться у США.

Поспілкуватися з володарем Кубка світу з спортивної акробатики нам не вдалося. Він ще за 2 дні до завершення змагань в Жешуві разом з своїм напарником по спортивному цеху Богданом Пограничним поїхали у Бельгію. Коли зберуться всі спортсмени то полетять до Лас-Вегаса. Там вони проведуть двух недільний тренувальний збір. Після чого переїдуть у Бірмінгем, де в липні цього року відбудуться ще одні Всесвітні змагання з спортивної акробатики.

Коли спортсмен далеко від рідної землі, то хотіли поспілкуватися з батьками володаря Кубка світу Оксаною та Максимом, тільки коли дізналися, де вони на даний час знаходяться, то прийшли до висновку, що їх краще не турбувати, а почекати кращих часів на фронті.

Відео дня

Зателефонували дідусеві золотого медаліста Валентину Павлюку і домовились про зустріч. Саме від посту в соцмережах дідуся Данила стало відомо про успіх 15-річного хлопця. «Перше місце на Кубку світу з акробатики. Жешув, Польща та Козятин, де народився майстер спорту міжнародного класу Данило Стецюк, мій онук» — написав у соцмережах дідусь Валентин.

Ще за інформацією дідуся стало відомо, що Данило — був двічі срібним призером Кубка. У 2019 році в Ізраїлі, та через рік в Італії, де він виборов срібну нагороду вже серед дорослих спортсменів, хоча йому лише виповнилося на ту пору 13 років. Він майстер спорту міжнародного класу і майстер спорту України.

— І ось тепер переможець Кубку світу в польському місті Жешув в 15 років, — сказав дідусь Валентин.

При зустрічі представника преси з дідусем володаря Кубка трапилась невеличка несподіванка. Зустрілися двоє нових-старих знайомих, які знають один одного ще з шкільного віку. Згадали за своє дитинство, як знаходили післявоєнні трофеї і робили з покрившими корозією металевими болванками з загостреним кінцем. Медійник поцікавився у Валентина, як його проект пам’ятника загиблим воїнам Другої світової і воїнам афганцям. Валентин важко зітхаючи сказав:

— Стоїть без змін, потрібна допомога у фінансуванні. Сам я його не осилю. 

Поговорили про його дочку Оксану і зятя Максима, про внучку спортсменку Настю і про внука Гліба. Потом я й кажу Валентину, ми чого зустрілися? Давай за чемпіона розповідай і дід внука чемпіона почав розповідати..

— Даня в спортивній акробатиці вже 9 років. Коли йому було 6 років вони сім’єю переїхали у Вінницю. Оксана з Максимом самі спортсмени віддали його до чудового тренера Юрія Голяка. За 9 років роботи він став класним акробатом і все.

— Як все, заперечили ми співрозмовнику, що крім спорту в Данила немає інших занять?

 — Любить будувати, малювати. Мабуть, малювання до нього по генах від діда перейшло. Якби так сталось, щоб він не був спортсменом, то був би художником. Талант малювати у нього, є каже художник КМУ і додає — ще він дуже впертий і патріотичний. Поки не виконає поставлену тренером вправу то і їсти не піде.

— Так великі спортсмени усі на дієті сидять — каже медійник другу дитинства.

— Харчування це у них на першому місці, — каже Валентин. — Я був з внучкою Настею і внуком Глібом у Жешуві. Так сама велика проблема це їх в дорозі накормити. В який би пункт харчування ми не зайшли вони можуть замовити лише йогурт, куряче варене яйце і салат без майонезу. У них у всіх харчування немає, є лише спорт, спорт, спорт.  Я телефоную їм запитую, як поживають, а після не довготривалого телефонного дзвінка сідаю і передивляюся фотографії, які вони прислали. Що діти у мене, що внуки вони чудові. Та, мабуть, так у всіх у кого дружна спортивна сім’я.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up