«Зламав ногу, але сам не зламався». Про випробування та перші перемоги козятинчанина Іллі Ільченка

«Зламав ногу, але сам не зламався». Про випробування та перші перемоги козятинчанина Іллі Ільченка
Для Іллі це перші змагання. Каже — мріє взяти участь у всеукраїнському чемпіонаті та здобути перемогу і там.
  • Гордість. Днями 19-річний козятинський спортсмен, який займається греко-римською боротьбою, увійшов у трійку лідерів на обласному чемпіонаті, здобувши призове друге місце.
  • Розповідаємо про переможця та про клуб «Атлет», у якому тренують майбутніх чемпіонів з боротьби

Ми досить часто пишемо і висвітлюємо на шпальтах видання про досягнення наших спортсменів у таких видах спорту, як футбол, волейбол чи карате. Тут козятинчани проявляють себе на достойному рівні, перемагають на різноманітних змаганнях та стають призерами і чемпіонами. Але не менш важливим та популярним серед наших краян є і заняття з греко-римської боротьби, які проводяться у спортклубі «Атлет». Тут козятинчани також є досить активними та прославляють наше місто, виборюючи переможні місця.

Про нещодавній, дебютний і вже успішний виступ свого підопічного розповів тренер «Атлету» Юрій Коломієць. У цю суботу, 11 березня на Чемпіонаті Вінницької області з греко-римської боротьби, наш спортсмен Ілля Ільченко зайняв почесне друге місце. Учасників було багато — з Вінниці, Гайсина, Теплика, Жмеринки, тож боротьба була важкою. 

Відео дня

— Це дуже гарний результат, — розповідає тренер Юрій. — Взагалі, Іллю я треную три роки. Але це його перші змагання, так як мав значні пропуски у тренуваннях, через травму ноги. Хочу наголосити, що Ілля пройшов багато випробувань. Зламав ногу, але сам не зламався. Всі ті, хто з ним тренувався раніше, покинули боротьбу, бо думали, що за місяць стануть чемпіонами. А ні, це такий вид спорту, який потребує витривалості та досвіду. Надзвичайно радий за Іллю і бажаю йому подальших успіхів та нових перемог.

Думку тренера почули, розповімо про самого «срібного» переможця. Ілля — перспективний 19-річний спортсмен. Закінчив місцеву школу номер один. Зараз навчається у Вінницькому національному аграрному університеті, інженерно-технологічна кафедра. Має старшого брата, який займається футболом.

— Боротьбою займаюся з років 15. Але були великі перериви, і по півроку і, навіть, по півтори. Через травму ноги та плеча, — каже Ілля. — Для мене це більше як хобі. Хлопець пригадує, що почав займатися боротьбою, коли Юрій Олексійович прийшов до них у школу працювати вчителем фізкультури.

— Я просто хотів займатися спортом, запитав у нього куди краще піти, — продовжує Ілля. — Спочатку ми просто качалися, показали деякі прийоми, мені сподобалося. На змагання поїхати порадив тренер, це для мене вперше, і участь, і призове місце. Хочу сказати, що Юрій Олексійович — найкращий тренер. На майбутнє мрію потрапити на всеукраїнські змагання і там вибороти перемогу. 

На запитання, як батьки ставляться до такого захоплення сина, Ілля відповів, що загалом позитивно. Але мама переживає за кожне тренування. Адже це доволі травматичний вид спорту.

Окрім греко-римської боротьби Ілля має ще й інші захоплення — читання книг та катання на велосипеді. 

Тепер розповімо трішки детальніше про сам клуб «Атлет». Створили його у серпні 2022 року, щоб оздоровлювати та задіювати дітей в спортивних цілях. Його засновником, організатором та тренером є Юрій Коломієць — вчитель фізичної культури Козятинського опорного ліцею. Спортивно розвиває дітей та прославляє наше місто. Серед нещодавніх змагань, також є і всеукраїнські, де член клубу увійшов у десятку лідерів. 

— Це високий рівень. До того ж переможцям вручають грошові премії, а це мотивація для спортсменів, — додаю Юрій.

При «Атлетові» діє дві групи учасників, молодша і старша. У кожній вже набраний ліміт — по 10 вихованців. Тренування проходять тричі на тиждень.

— Дітям потрібно займатися спортом, це важливо для здоров’я, розвиває силу волі, витримку, загартовує характер — каже Юрій Коломієць. — Коли мами приводять дітей на тренування, теж залучаються до спорту, чим показують гарний приклад та підтримку своїм дітям. Бажаю всім членам нашого клубу подальших успіхів, нових досягнень та перемог.

Хочеться підтримати наших спортсменів у всіх їхній починаннях та зробити висновок — з такою молоддю, нас чекає велике майбутнє.

Читайте також:

З Всеукраїнського турніру в Бердичеві Козятинські «Леви» привезли золоті нагороди

Переможцем Кубку Козятина з Ping-Pong став Артур Кравчук

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anna Olkhomiak

    Успіхів Іллі та його тренеру! Молодці!

keyboard_arrow_up