Олександр вірить в себе і прославляє Козятин

Олександр вірить в себе і прославляє Козятин

В Миколаєві він виборов золото і став чемпіоном України

Про здобутки  Олександра Мельника — вихованця організації “Повір у себе” наша газета вже повідомляла. 20 січня цього року він став чемпіоном Вінницької області з боротьби дзюдо. Це спортсмен, який має вади слуху! А ще це учень школи № 5, який прославляє наш край на самих престижних змаганнях.

Його перемоги унікальні тим, що він, як спортсмен з обмеженими можливостями змагається зі звичайними атлетами і часто їх перемагає. Не стала винятком його недавня поїздка в місто Миколаїв. В цьому обласному центрі, що на півдні України, проходив Всеукраїнський чемпіонат з боротьби серед кадетів. Кадет в цьому виді спорту — це проміжна вікова категорія між учнями та юнаками. Тобто змагалися діти 16-17років.

На турнірі в Миколаєві зібралися посланці 25 областей нашої держави. В свою чергу кожна область була представлена трьома, чотирма учасниками турніру. В категорії, де виступав Олександр було 8 борців. Спочатку вони визначили півфінальну четвірку, де двоє кращих змагалися у фіналі. Наш земляк переміг свого суперника за всіма показниками. І став чемпіоном України з вільної боротьби в своїй віковій і ваговій категорії.

Відео дня

Вільна боротьба — це спортивне єдиноборство, в якому свого суперника потрібно покласти на лопатки. Чи за допомогою кількості різних технічних прийомів перемогти  за підсумком набраних балів.

Після дня відпочинку змагання поновили. І на борцівський коврик вже вийшли атлети греко-римської боротьби. В цьому виді єдиноборств не допускаються захвати суперника нижче пояса, чи допомагати собі ногами. Тобто підсічки чи підніжки виключаються.

Спортсмени пройшли ці змагання за схожим сценарієм, що двома днями раніше. Перемігши всіх своїх спортивних опонентів, школяр з Козятина став дворазовим чемпіоном України 2018 року. З чим його наше видання вітає.!

При поверненні додому чемпіона привітали в школі. Він учень двох тренерів — Володимира Шульги і Миколи Костенка. Його відзначили в міському та районному відділі спорту грошовою нагородою.

Тренер з Вінниці Микола Костенко, який виховав не одного спортсмена-дефлімпійця каже:

— Як спортсмена, Олександра вже можна забирати у Вінницю. Як школяра, йому ще більше двох років вчитися в школі. Потенціал у дев’ятикласника Козятинської школи  великий. Як буде далі, покаже час.

Батьки Олександра, його тренери, спортивні організації міста і району намагаються пришвидшити час, щоб чемпіон України в своїй віковій групі був абсолютним чемпіоном серед дорослих і став учасником дефлімпійських ігор.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up