Поборіть свою егоїстичну сутність

Поборіть свою егоїстичну сутність

Займіться йогою

Йога надзвичайно популярна в сучасній культурі. Це - щось більше, ніж спорт, і досить непросте, щоб бути доступним. Поняття «йога» можна трактувати по-різному - від простих дихальних вправ до складної філософської течії. У цілому ж - це комплекс фізичних, психічних і духовних практик, спрямованих на управління фізіологічними і психічними функціями організму. Мета: досягнення піднесеного духовного і психічного стану.

Види

Йога - дуже давнє вчення, що охоплює різноманітні сфери людського єства. За тисячоліття свого існування виділилися і розвивалися різні його види, серед яких основа індуїстської філософії «Бхагавад-Гіта», яка виділяє три ключових. Це пізнання (Джняна-йогу), дії (Карма-йогу) та любові і відданості (Бхакті-йогу).

У ній лише 1% теорії, і, відповідно, 99% - чиста практика. У йозі немає духу змагання, і цим вона відрізняється від традиційного спорту. Єдина, кого потрібно побороти людині в процесі занять йогою, це вона сама (його егоїстична сутність, яка постійно чогось хоче).

Відео дня

У адаптованої для широких мас версії, йога - це сукупність фізичних і дихальних вправ, іноді з елементами медитації. Чисто з точки зору фізіології, це - процес розтягування і зміцнення м'язів в чіткому ритмі.

Існує йога для підтримки свого тіла у відмінній формі (в т. ч. для схуднення), динамічна, статична (спокійне і вдумливе виконання), для розслаблення і підняття настрою, щоб набратися сил і відчути приплив бадьорості.

Маленький глосарій

Асана - один із ступенів, який полягає в об'єднанні душі і тіла за допомогою фізичної діяльності.

Пранаяма - контроль над життєвою енергією (прана) шляхом особливих дихальних практик.

Студії

Заняття в студії поділяються на: йогу для початківців, для дітей, для вагітних, флай-йогу (йога в гамаку) і т. д. Деякі студії презентують себе на етно-фестивалях, проводячи майстер-класи з йоги. Заняття часто безкоштовні. Більш того, організовуються окремі фестивалі йоги і духовних практик, куди може відправитися будь-який бажаючий (після придбання квитка).

Для занять йогою вам буде потрібно прогумований килимок і зручний одяг. Що стосується одягу, то бажано, щоб він був з натуральних тканин і не сковував рухів.

Удома

Щоб заняття давали результат, необхідно практикуватися не тільки в студії кілька разів на тиждень, але і вдома (на відпочинку) - щодня, приділяючи виконанню вправ хоча б 15-20 хвилин.

Нескладні вправи, які можна виконувати щоранку (перед заняттями вітається прийняття холодного душу)

Сідаємо, підібравши ноги до себе по-турецьки або в напівлотосу. Пальці з'єднані в мудру (великий і вказівний палець зімкнуті). Плечі розправляємо, верхівкою тягнемося вгору. На видиху закриваємо очі, очищаємо голову від думок і проблем, стежимо за своїм диханням. Відкриваємо очі.

Розминку починаємо з обертань головою (амплітуда - максимальна). Робимо по шість-сім разів на кожну сторону. Збираємо руки в «замок», вивертаємо їх і витягуємо себе вгору, потім робимо почергове витягування лівої і правої руки. Руки за спиною збираємо в «замок», робимо нахил вперед, руки піднімаються вертикально. Повертаємося в початкове положення, плечі розправляємо.

Руки в «замочки» перед собою, вивертаємо їх на видиху, а на вдиху повертаємо в вихідну позицію. Повторити сім разів.

Сідаємо на сідниці, ноги витягаємо вперед, «крокуємо» сідницями вперед і назад, відриваючи ноги від підлоги. Ноги витягнуті перед собою. Стискаємо і широко розгортаємо пальці ніг. Ця вправа - ще й профілактика плоскостопості. Початкове положення - те ж. Виконуємо носочками обертальні рухи, витягаючи їх і натягуючи на себе. Вихідна позиція: стопи разом, живіт втягнути, плечі розправити. Вдихаємо і одночасно витягуємося вгору, на видиху нахиляється вниз до землі.

Піднімаємо голову, видих - стаємо на коліна. Поза, схожа на позу для віджимання, але лікті притиснуті до тіла, а коліна знаходяться на підлозі. На вдиху прогинаємося в спині (не в поперековому відділі!), опускаючи таз, живіт і ноги на підлогу.

Щоранку, щоб зняти стрес від пробудження (так, часом це - реально стрес!)

Сядьте на стілець, розслабтеся і почніть повільно обертати головою: на вдиху - у напрямку назад, на видиху - вперед. Виконайте по шість повних обертів на обидві сторони. Випрямтеся, підніміть ногу, зігнуту в коліні, і обхопіть її руками. У метрі перед собою виберіть точку на підлозі і сконцентруйтеся на ній деякий час.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up