Спортсмени прославляють Козятин. Зробили підсумок досягнень минулого року

Спортсмени прославляють Козятин. Зробили підсумок досягнень минулого року
Легкоатлети з року в рік на висоті

Підсумки. Рік, що минув, через карантинні обмеження завдав спортсменам нашого краю чимало потрясінь. Але й у таких умовах спортивне життя Козятинщини продовжувалось. Про перемоги і проблеми року, що минув, наша розповідь

Чим запам’ятався рік Бика у спортивному житті, нам розповіли спортивні тренери, батьки і бабусі спортсменів. 

У чоловічому футболі негаразд

Команда «Моноліт», срібний призер двох останніх сезонів, володар Кубка Вінницької області без фінансової підтримки з боку міської влади знялася зі змагань. Гравців, які виступали за команду Козятина, пригріли добрими заробітками в Шаргороді, Липовці, Орлівці. Тепер вони в інших командах на провідних ролях, а Роман Опря і ще декілька монолітовців стали гравцями чемпіонату України.

Хлопці з «Локомотиву» грають по мірі своїх сил і можливостей. Про спортивні результати питання не до футболістів, а до тих, кому байдуже, що козятинський футбол за рік став найгіршим в області.

Відео дня

З приємного – Геннадій Ткачук та Павло Луцюк створили команду ветеранів 40+, які –  експериментальним складом виступають у чемпіонаті Житомирської області. Завдяки їм козятинські любителі футболу мали змогу знов зустрітися із зірками українського футболу Віктором Леоненком, володарем «золотої бутси» Олегом Саленком, Едуардом Цехмайструком, Андрієм Воробеєм.

Перемоги легкоатлетів

Легкоатлети Володимира Галицького, які прославляють Козятинщину в секторах для стрибків та бігових доріжках, незважаючи на травми провідних спортсменів, виступили достойно. Ліза Чорна пробилася до резервного складу збірної України з легкої атлетики. Кирило Луценко, стрибнувши на 2,05, виконав норматив кандидата в майстри спорту. На підході – Ілля Бейзак, Олексій Лясковець, Уляна Лакійчук, Даша Переверзова, Софія Киричишина.

Разом з тим, тренер Володимир Галицький наголошує, що треба поліпшити спортивну базу. 

– У Бердичеві і Вінниці є спортивні майданчики для повноцінних тренувань. У нас почали робити доріжку в секторі для стрибків та так її не завершили, – каже він.

Паростки надії у жіночому футболі

Після того, як через відсутність фінансування розпалася команда «Колос-Мрія», її тренер Микола Бабюк став збирати нову команду з місцевих талантів. Молоді футболістки із Залізничного, Махнівки, Безіменної, Перемоги, сіл Глуховецької громади за браком досвіду ще не можуть конкурувати з провідними командами Вінницької та Житомирської області. Досвідчені тренери знають, як навчити дівчат добре грати у футбол, аби тільки дівчата зверталися у спортивні секції Махнівки та Глуховець.

 – Жіночий футбол потрібно розвивати ще й з тієї причини, що Федерація футболу України прийняла постанову, що чоловічі команди в обов’язковому порядку матимуть представництво жіночого футболу. Тож ми повинні бути готовими до змін футбольних правил в  Україні, — говорить Микола Бабюк.

Досягнення і проблеми інваспорту

Тренер Володимир Шульга пишається борцем Олександром Мельником, тенісистом і гребцем з академічного веслування Даниїлом Годлевським. Вони чемпіони України. Непокоїть тренера, що в його підопічних немає спортзалу для повноцінних тренувань. Та й самого Володимира Шульгу як тренера ДЮСШ звільнили, але він продовжує тренувати дітей з інвалідністю.

– Не всі інваспортівці організації «Повір у себе» стануть класними спортсменами. Не всі відчують смак перемог. Але всім дітям, які є в організації, перш за все потрібна реабілітація, – каже Володимир Шульга.

Батьки, бабусі, дідусі занепокоєні тим, що тренер тепер не працює в ДЮСШ. Запитують, хто тепер до таких дітей буде приходити у сільські і міські школи, хто тепер буде наводити контакти з їхніми батьками? Бабуся Даниїла Годлевського Марія Славута каже: «Можливо, якби не Шульга, Даня не став би спортсменом».

Відроджується в Козятині баскетбол

У минулому році почастішали турніри з баскетболу. Тренер КДЮСШ Дмитро Кучевський створив боєздатний колектив, який не тільки конкурує з командами Вінниччини, а й задає тон у грі з ними. Сам тренер на досягнутому не зупиняється. Він проводить турніри у сільських та міських школах і перспективних хлопчаків запрошує до секції з баскетболу.

Успішний рік був і у гімнасток. З кожного турніру вони повертають з нагородами.

Молодці каратисти

Прославили наше місто в році Бика спортсмени клубу кіокушинкай карате ТАКО   Виступали вони в кубку Києва, чемпіонатах України, кубку Княгині Ольги і ще в багатьох турнірах. Серед дорослих спортсменів не було рівних Анні Сас. У змаганнях, в яких Анна брала участь, вона ставала чемпіонкою в своїй ваговій категорії. Підопічні тренера Дмитра Живчика клубу «Тако» за минулий рік привезли в Козятин близько сотні медалей і це мабуть найкращий результат серед спортсменів Козятинщини.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up