«Турнір благодійний, а поле важке, а ти наче на чемпіонаті світу граєш»

«Турнір благодійний, а поле важке, а ти наче на чемпіонаті світу граєш»
  • У суботу, 23 липня, відбувся благодійний турнір з футболу «З Україною в серці з вірою ЗСУ» пам’яті Героя України Олександра Оцабери та на підтримку Збройних Сил України.
  • В змаганнях взяли участь «Залізничник-1», «Залізничник-2» ФК Гурівці та «Промінь» (Глухівці).

Проходили змагання у мальовничому куточку Гурівець — шкільному стадіоні. До речі, дорогу до шкільного стадіону нам показав семикласник Роман.

— Їдьте цією асфальтовою дорогою і нікуди не звертайте, де почуєте гамін дітей то й буде школа. — казав він.

Відео дня

Турнір був присвячений пам’яті Олександра Оцабери, у цей день 23 липня, йому могло б виповнитися 33 роки. Але Олександр загинув, захищаючи Батьківщину, у листопаді 2016 року на Донеччині. 

До організації турніру, на якому була присутня дружина Олександра Оцабери Анна з синами, долучились Глуховецька селищна рада та її голова Олександр Амонс, староста Непедівського старостинського округу Галина Корніюк, вчитель фізичної культури Ігор Ярмошевич, агрофірма «Світанок директор-Микола Мельник, підприємець Сергій Попсуй, депутат Глуховецької селищної ради Яна Шелухіна, директор ПП «Гурівецьке» Олена Федорук та Вінницька територіальна організація ВФСТ «Колос», Сергій Татусяк.

Першими на футбольне поле вийшли ФК Гурівці та «Залізничник»1. Для переможця цієї зустрічі знадобилося проводити два овертайми. Основний час цього матчу завершився при рахунку 1:1. Не змінився рахунок після двох п’ятихвилинок додаткового часу. У футбольній лотереї щасливий білет витяг воротар гурівців Анатолій, який відбив два удари з точки.

В наступній грі зустрілися «Залізничник» 2 та «Промінь» (Глухівці). «Промінь» — команда, яка до війни представляла аматорський футбол у обласному вищелігівському дивізіоні. Гри на рівних суперником з іменем у молоді Залізничного не вийшло. Глухівчани забивали м’ячі у ворота суперника на всі смаки і віддавались грі, як на першість області. В одному епізоді контактної боротьби футболісти обох команд рухнули на полі, а підвівшись один із них каже: «Турнір благодійний, а поле важке, а ти наче на чемпіонаті світу граєш». Щоправда то був одичний епізод.

Наступною була гра за 3–4 місце між двома «Залізничниками». І в цьому матчі для виявлення переможця був призначений додатковий час. На перших хвилинах другого тайму старші футболісти вели у рахунку 5:2. Молодь прибавила в мобільності та русі і зрівняли рахунок. В овертаймах вдаліше зіграли футболісти першої команди. Рахунок 7:5 на їх користь.

В грі фіналу зустрілися «Промінь» та «ФК Гурівці». Гурівчани дали справжній бій «Променю» та все ж поступилися в рахунку майже за рівної гри на полі.

Після гри № 4 Команди вишикувались для підведення підсумків і для нагородження. Спочатку порахували зібрані під час благодійної акції гроші — 7 тисяч 550 гривень. Потім отримали свої призи кращі футболісти турніру. В нагородженні брала участь дружина Олександра Оцабери Анна.  

— Це третій турнір, який проводять у моєму рідному селі Гурівцях.  Мені дуже приємно, що в громаді за Сашу не забувають, а головне, що діти відчувають що їхній батько загинув, щоб ми мали спокій. — сказала Анна.  

Коли Олександр загинув  Анна пішла служити у військову частину, де служив її чоловік. Детальніше про це можете прочитати у матеріалі Дружина стала у стрій замість чоловіка

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up