У Глухівцях відкрили шахову школу «Біле чорне»

У Глухівцях відкрили шахову школу «Біле чорне»

У вівторок, 9 серпня, в Центрі культури та дозвілля Глуховецької селищної ради відкрив свої двері шаховий клуб «Біле чорне». Тут будуть проходити шахові турніри та навчання для спортсменів-початківців. Навчатимуть грати в шахи всіх бажаючих Микола Лукомський та Сергій Семенюк.

Про роботу шахового клубу «Біле чорне» нам розповіла керівник Центру культури та дозвілля Глуховецької селищної ради Марія Кулеша. 

— Коли я з 1 липня прийшла сюди на роботу, мені нагадали, що при будинку культури функціонували різні гуртки. Серед них був шаховий клуб, — розповідає пані Марія. — Люди нашої громади сказали, що було б добре, щоб відновився такий гурток.

Відео дня

Коли запустили вокальний гурток та гурток декоративно-прикладного мистецтва, побачили, що багато хлопчиків і дівчаток не знають, чим їм займатися. Не всі хочуть співати чи робити вироби з бісеру та стрічок. Тому стали шукати напрямки, що для них можна зробити і вирішили створити шаховий клуб.

— Ми зустрілися з Олександром Козюком і він повідомив, що є такі хлопці, які можуть очолити цей гуртолк і можуть діток нашої громади навчити грати в шахи. Микола Лукомський та Сергій Семенюк будуть навчати розумовому виду спорту шахістів-початківців. А зі спортсменами-розрядниками будуть проводити шахові турніри, — розказала керівник Центру культури.

Гурток буде працювати 2 рази на тиждень: у вівторок та п’ятницю з 12 до 17 години. 

— Сподіваємося, що це будуть систематичні заняття, а шахістів буде стільки, що можна буде проводити турніри і розвивати цей напрямок, — каже пані Марія.

Поцікавилися ми, чи в шахову школу приходять навчатися діти вимушено переміщених осіб.

— Сьогодні тільки перший день, як функціонує гурток з шахів. Таких поки немає. У нашому будинку культури відкрився гурток «Кольорова майстерня». В цьому гуртку займається багато дітей, в тому числі і діти переселенців, крім того у нас є ще вокальний гурток «Вишневе намисто». Керує цим гуртком Тетяна Савченко, яка переїхала з двома доньками Аліною та Валерією до матері в Гурівці з Хлібодару, що під Волновахою. Вокалісти розділені на три гурти: це молодша, середня і старша група. Ми з ними розробили багато номерів, які будуть представлені на День Незалежності. У вокальних гуртках також є діти вимушено переміщених осіб.

Читайте також:

Переможці Всесвітніх Ігор повернулися додому

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач78

    відкривати шахові школи не на часі, от переможемо, тоді й будемо відкривати шахові школи  (за логікою противників дерусифікації, також відомих як жалюгідні хуєсоси)

keyboard_arrow_up