У Вінниці відбулося велике футбольне свято, але, на жаль, без нас

У Вінниці відбулося велике футбольне свято, але, на жаль, без нас
  • У суботу, 3 вересня, на стадіоні Вінницького палацу дітей та юнацтва відбувся фінал Кубка Вінницької області з футболу серед аматорів.
  • Зустрічалися фіналіст минулорічного кубка ФК «Факел» (Липовець) та дебютант ігор за кубковий трофей «Яско» (Шаргород).

Цей фінал цікавий тим, що минулого року 5 червня, в день нагородження володаря Кубка Вінницької області Козятинського «Моноліта», міський голова Шаргорода взяв на себе зобов’язання відродити в місті футбол.

— Я радий, що організатори вибрали для проведення фіналу Кубка області місто Шаргород — славетне місто, яке має давні футбольні традиції. Останнім часом футбол у нас трохи занехали, але я побачив цей футбол і ставлю завдання для себе, для шаргородців: ми маємо відродити у Шаргороді гру номер один, — сказав тоді міський голова Шаргорода.

Відео дня

Мер сказав - мер зробив. Ми примудрилися вбити футбол рівня лідера обласної першості. А в Шаргороді футбол відродили і тепер він на провідних ролях не тільки у нашій області. Але повернемося до гри.

Обидва фіналісти виступали в своїй традиційній формі. Липовчани вийшли на поле в комбінованій синьо-чорній. Футболісти «Яско» грали в жовтих футболках і трусах. Слід відзначити, що обидві команди мають у своїх складах добре відомих гравців, які ще недавно виступали за команди майстрів. 

Майже половину першого тайму гра проходили між карними майданчиками суперників. Тільки на 21-ій хвилині майстер стандартних положень шаргородців Тимофій Брижчук, прориваючись правим флангом, зробив націлену передачу на Владислава Степанюка. Нападник «Яско» виграв єдиноборство у захисника «Факела» і головою послав м’яч у ворота. В першому таймі було ще кілька небезпечних епізодів біля воріт обох команд. В одних випадках вдало зіграли стражі воріт, в інших епізодах у завершальних ударах бракувало точності, або гравця атакуючої команди зупиняв свисток арбітра через положення поза грою. Тож при рахунку 1:0 завершилась перша половина зустрічі.

У другому таймі малюнок гри не змінився. Гравці обох команд шукали щастя біля чужих воріт. На 50-ій хвилині матчу ливовчанам вдається швидка атака правим флангом. Навіс у карний майданчик, захисник жовтих перший на м’ячі та промахується. М’яч потрапляє до ніким не прикритого гравця «Факела» і він ударом на точність робить рахунок 1:1.

Рівновага в рахунку була недовгою. На 52-ій хвилині «Яско» знов виходить вперед. Це капітан команди липовчан Сергій Чигура, відбиваючи м’яч у поле, зрізав його у власні ворота. І все ж зусиллями Максима Фурмана «Факелу» знов вдається зрівняти рахунок. Фінальний свисток про завершення основного часу зафіксував рахунок 2:2.

Не змінився результат і після двох проведених овертаймів.

У післяматчевій лотереї удача посміхнулася гравцям «Яско». Їхній голкіпер Іван Карабін відбив 2 одинадцятиметрових. Тож по пенальті 4:1 на користь «Яско».

Приз кращих гравців отримали герой матчу воротар «Яско» Іван Карабін та Денис Король у складі «Факела». Денис відомий козятинським любителям футболу по виступах за Погребищенську «Рось».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up