Україна виборола 22 медалі і зайняла 6 місце серед 36 команд!

Україна виборола 22 медалі і зайняла 6 місце серед 36 команд!

У вівторок, 20 березня, українська паралімпійська команда повернулася додому.

Привезли вони з Південної Кореї 22 медалі: 7 золотих, стільки ж срібних та 8 бронзових медалей. У командному заліку зайняли шосте місце. Випередили українців атлети США, учасники нейтральної команди (росіяни), спортсмени Канади, Франції та Німеччини. У кількості здобутого золота наша команда повторила успіх Туринської Паралімпіади 2006 року.

Головними героями паралімпіади в Пхьончхані стали Оксана Шишкова, яка завоювала 6 медалей та Віталій Лук’яненко, в якого дві нагороди вищого гатунку. Та тріумф Віталія був на Сочинській паралімпіаді, де він змінив плани Путіна, який прибув на стадіон, щоб привітати з перемогою свого співвітчизника Миколу Полуніна. А ще наш чемпіон розвіяв міф, якщо на церемонії відкриття бути прапороносцем, то не отримаєш медалі взагалі. Якщо існують такі забобони, то тільки лише в олімпійців. Віталій ніс прапор нашої держави і виграв два золота.

Українець Тарас Радь став наймолодшим паралімпійськиим чемпіоном. Йому всього виповнилося 18 років.

Відео дня

Поповнили скарбничку українців золотими медалями в Кореї лижники Максим Яровий та Ігор Рептюх. А Юрій Уткін разом з Людмилою Ляшенко, Юлією Батинковою-Бауман та Оксаною Шишковою вибороли сьоме золото в змішаній біатлонній естафеті.

Великий вклад в успіх української команди вклав і наш земляк Олександр Казік. Посланець Вінниччини здобув на цих змаганнях два срібла в лижних перегонах і в біатлоні.

Приємно, що  паралімпійців в плані виплат преміальних прирівняли до олімпійців. Тепер спортсмени з обмеженими можливостями отримають за перемогу $125 тисяч, за срібну медаль 80 тисяч зелених і за зайняте третє місце — $55 тисяч. Наші паралімпійці того варті!

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera 17:01 Вчитель Козятинського опорного ліцею Богдан Пічкур увійшов у дванадцятку кращих учителів України 16:28 Дружині загиблого Героя Віктора Кравчука вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня Від читача 09:28 Пожежний схематоз 15:35 На регіональному фестивалі колотухи було на що подивитися, що показати 14:01 «Одужую після надскладної операції, готуюсь до хімії» 13:50 Благодійний фонд Миколи Філонова допомагає організовувати харчування в школах Вінниччини (пресслужба БФ) 12:27 «Ямковий ремонт з нанотехнологіями» у Козятині. Відео від читачів play_circle_filled 12:09 Козятинський ЦНАП отримав комплект сучасної портативної техніки 11:01 Десятка найдорожчих закупівель міської ради у березні 10:20 Родинам загиблих Героїв Ігоря Болдіна та Анатолія Федорця вручили державні нагороди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up